ixazomib (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások használata közben ezt a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert, és 90 napon belül az utolsó adag tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez csökkentheti a számát a vérlemezkék, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen szokatlan vérzés vagy véraláfutás, fekete, kátrányos széklet, vagy pontszerű vörös foltok a bőrön, miközben ezt a gyógyszert.

Rák gyógyszerek is okozhat hasmenést, székrekedés, hányinger, hányás, vagy a legtöbb ember, néha még azután gyógyszeres megelőzésére. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért más módja, hogy ellenőrizzék ezeket a mellékhatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak égő, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalmas érzés a karok, kezek, lábak, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot perifériás neuropátia.

Ez a gyógyszer okozhat folyadék-visszatartás (ödéma) egyes betegeknél. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van puffadás vagy arcduzzanat, karok, kezek, lábak alsó, vagy a lábak, bizsergés a kéz vagy a láb, vagy szokatlan súlygyarapodás vagy veszteség.

Ha bőrkiütés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.