itrakonazol (orális) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha a tünetek nem javulnak, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát. Lehet, hogy ezt a gyógyszert, több hétig vagy hónapig, mielőtt a fertőzés jobb lesz.

Ne használja az itrakonazol, ha Ön is használja a következő gyógyszerek: ciszaprid (Propulsid®), dizopiramid (Norpace®). dofetilide (Tikosyn®) dronedaron (Multaq®) alkalmazzák (Inspra®), felodipin (Plendil®), irinotekán (Camptosar), lurasidone (Latuda®), metadon (Dolophine®), nizoldipin (Sular®), szájon át adott midazolám (Versed®), pimozid (Orap®), kinidin (Cardioquin®, Quinaglute®), a ranolazin (Ranexa®), ticagrelor (Brilinta®), triazolám (Halcion®), bizonyos gyógyszerek a koleszterinszint (mint például lovastatin, simvastatin, a Mevacor márkanevű, Zocor®) vagy egy ergot gyógyszer (mint például a dihidroergotamin, ergometrin, ergotamin, metilergometrint, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®). Ne használjon itrakonazol együtt kolchicin (Colcrys®), fezoterodinnak (Toviaz®), solifenacin (Vesicare®), vagy telitromicin (Ketek®) ha vese- vagy májbetegségben szenved. Ezen gyógyszerek együttes alkalmazása fokozhatja a kockázata a súlyos mellékhatások.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, vagy teherbe kíván esni, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert egy köröm lábujj vagy fertőzés. Az orális kapszula vagy tabletta nem használható kezelésére onychomycosis terhes nők vagy azok, akik tervezik, hogy teherbe esni. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert, és 2 hónap múlva ne használja azt. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, csökkent vizeletmennyiség, kitágult nyaki vénák, extrém fáradtság, rendszertelen légzés, szabálytalan szívverés, légszomj, az arc duzzanata, az ujjak, a lábak, vagy a lábszár, nyomásérzés a mellkas, a problémás légzés, vagy súlygyarapodás. Ezek lehetnek tünetei mellékhatása nevezett pangásos szívelégtelenség.

Ritkán, a gyógyszer okozhat súlyos májbetegségben szenved. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: hasi fájdalom vagy érzékenység, agyag színű széklet, sötét vizelet, csökkent étvágy, láz, fejfájás, viszketés, étvágytalanság, hányinger, hányás, bőrkiütés, duzzanat a láb vagy az alsó lábszár, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr.

Ez a gyógyszer okozhat idegi problémák. Hívja fel orvosát azonnal, ha a bőre úgy érzi, hogy égő, mászik, viszketés, vagy ha zsibbadást, szúró, “bizsergés”, vagy bizsergő érzés bevétele után itrakonazol.

Átmeneti vagy tartós halláskárosodást szenvedhet, miközben ezt a gyógyszert szedi. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen változás a hallását.

Ez a gyógyszer szédülést vagy homályos vagy kettős látás. Ne vezessen, vagy mást csinálni, amelyek veszélyesek lehetnek, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a gyógyszer.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud bármilyen gyógyszert szed, és nem más gyógyszert is szed, kivéve, ha már beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.