irritábilis bél szindróma tesztek és diagnosztika

A diagnózis az irritábilis bél szindróma nagymértékben függ a teljes kórtörténet és a fizikális vizsgálat.

Mivel általában nincsenek testi jelei, hogy véglegesen diagnosztizálni az IBS, a diagnózis gyakran olyan folyamat, hogy kizárja egyéb feltételeket. Annak érdekében, hogy ezt a folyamatot, a kutatók kifejlesztettek két diagnosztikai kritériumok IBS és más funkcionális gasztrointesztinális zavarok – feltételeket, amelyek a bél normálisnak tűnik, de nem működik (funkció) rendesen. Mindkét kritériumok alapján követően a tünetek egyéb feltételek kizárt.

Kritériumai a diagnózis felállításában

Orvosa valószínűleg értékelni, hogyan illeszkednek ezek a kritériumok, valamint hogy van-e más jelek vagy tünetek, amelyek arra utalnak, egy másik, sokkal komolyabb, állapot. Néhány piros zászló jelek és tünetek, amelyek arra utalnak, hogy szükség van további vizsgálatok közé

Ha illik az IBS kritériumok és nincs piros zászló jelek vagy tünetek, orvosa javasolhatja egy kúra anélkül, hogy további vizsgálatot. De ha nem reagálnak a kezelésre, hogy, akkor valószínűleg szükség további teszteket.

Orvosa javasolhatja, több vizsgálat, köztük széklet tanulmányokat, hogy ellenőrizze a fertőzés vagy problémái vannak a bél képessége, hogy a tápanyagok élelmiszer (felszívódási zavar). Lehet megy keresztül számos vizsgálatokat zárja ki más okai tünetei.

képalkotó vizsgálatok

Kiegészítő vizsgálatok

laboratóriumi vizsgálatok