irinotekán (intravénásan) leírása és márkanevek

Az irinotekán injekciót adni más gyógyszerekkel együtt szenvedő betegek kezelésére áttétes rák (a rák már átterjedt) a vastagbél vagy a végbél.

Az irinotekán tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába daganatellenes (daganatellenes gyógyszer). Ez befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a normális sejtek is befolyásolja a gyógyszer, más hatások is előfordulhat. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a hajhullás, nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Egyes hatások előfordulhatnak a kezelés után irinotekán leállt. Legyen meg róla, hogy beszélnie orvosával a lehetséges mellékhatások a gyógyszer, valamint a jó meg tudja csinálni.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, irinotekán használják bizonyos betegeknél a következő betegségek

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Megoldás

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Allergia

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását irinotekán injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Pediatric

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát irinotekán injekció az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel súlyos hasmenése van, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél az irinotekán.

geriátriai

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban vagy a rák kezelési központ. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Az irinotekán gyakran hányingert és hányást okoz. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is ezt a gyógyszert, akkor is, ha érzi magát rosszul. Előfordulhat, hogy más gyógyszereket a hányinger és a hányás. Kérje orvosa más módon, hogy csökkentse ezeket a hatásokat.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, mielőtt ezt a gyógyszert. A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha hidegrázás, láz, csalánkiütés, rekedtség, viszketés, kiütés, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta a gyógyszert.

Amíg kezelik irinotekán, és a kezelés megszakítása után, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Az irinotekán csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem kap élő vakcinák (például nazális influenza vagy influenza vakcina). Próbálja meg elkerülni a személyek, akik vették élő vakcinákat. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor viseljen védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Az irinotekán hasmenést okozhat, ami elég sokáig, és elég súlyos ahhoz, hogy súlyos egészségügyi problémák. Ha hasmenés jelentkezik, miközben kezelik irinotekán

Az irinotekán átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy megmagyarázhatatlan láz, köhögés, légszomj, légzési nehézség, zihálás vagy miután megkapta ezt a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek súlyos tüdő probléma.

Ez a gyógyszer fokozhatja az esély a vérrögök képződését. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás egy hirtelen és erős fejfájást, légzési nehézség, vagy látászavar, a beszéd, vagy gyalog.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ez a gyógyszer is okozhat homályos látás vagy egyéb látási problémák. Ha ezek közül bármelyik mellékhatás előfordul, ne vezessen, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber, vagy nem látja jól. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Ketokonazol (Nizoral®) és orbáncfű nem alkalmazható az Ön állapotát a irinotekán. Ha ön használ orbáncfű, azt fel kell függeszteni legalább 2 héttel az első ciklusban az irinotekán. Ha használja a ketokonazol, azt fel kell függeszteni legalább 1 héttel megkezdése előtt irinotekán kezelést.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.