ipilimumab (intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy a kezelés során terhes és 3 hónapig az utolsó adagot ebből a gyógyszerből. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Colitis (kolitisz) előfordulhatnak ezzel a gyógyszerrel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha fáj a gyomra, vagy nyomásérzékenység, vizes vagy véres hasmenés, vagy láz, miután megkapta a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás közben ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak szokatlan gyengeség a karok vagy a lábak, vagy egy égő, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalmas érzés a karok, kezek, lábak, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek súlyos idegi probléma, hogy vezethet bénulás.

Komoly probléma a mellékvese, agyalapi mirigy vagy pajzsmirigy betegsége van (hormon mirigyek) előfordulhat közben ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát, ha elkezdi, amelynek folyamatos vagy szokatlan fejfájás, változások a hangulat vagy viselkedés (pl hogy ingerlékenység vagy feledékeny), szédülés, szédülés vagy ájulás, szokatlan lassúsága, vagy súlygyarapodás.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a homályos látás, nehéz olvasás, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik, miközben Ön ezt a gyógyszert. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).