iohexol (az injekció beadásának módja, szájon, rektális) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Közölje orvosával, ha terhes.

Ez a gyógyszer okozhat szívrohamot, stroke, és a véralvadási zavarok során angiográfiás eljárásokat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, amely átterjedt a karját, állkapocs, hát, vagy a nyak, légzési nehézség, hányinger, szokatlan verejtékezés, gyengeség, vérköpés, zsibbadás vagy gyengeség a kar vagy láb, vagy egy az oldalán, hirtelen súlyos fejfájás vagy látászavar, a beszéd, vagy séta után ezt a gyógyszert.

Súlyos vese problémák fordulhatnak elő, miután megkapta ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek, miután megkapta a gyógyszert: izgatottság, zavartság, csökkent vizeletmennyiség, szédülés, fejfájás, izomrángás, gyors súlygyarapodás vagy az arc, a boka, vagy a kezét.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha van egy bőrkiütés, viszketés, légszomj, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, vagy szorító érzés a mellkasban, miután ezt a gyógyszert.

Győződjön meg róla orvosával, ha korábban már volt allergiás reakciója a festék vagy adott gyógyszer a vizsgálat alatt vagy eljárást.

Miközben ezt a gyógyszert, akkor lehet kitéve sugárzásnak. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt iohexol injekció. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők. Nem kaphat iohexol injekció együtt egy szteroid gyógyszert a gerincvelőbe.