inzulin szabályos: felhasználás, adagolás, mellékhatások

Mi az inzulin?

Rendszeres inzulin cukorbetegség kezelésére használják.

Az inzulin is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha vannak egy epizód a hipoglikémia (alacsony vércukorszint).

Fontos információ

A hipoglikémia vagy alacsony vércukorszint, a leggyakoribb mellékhatás az inzulin. A tünetek közé tartozik a fejfájás, éhség, szédülés, izzadás, ingerlékenység, koncentrálási nehézségek, gyors légzés, gyors szívverés, ájulás, vagy lefoglalás (súlyos hipoglikémia végzetes lehet). Carry kemény cukorka vagy szőlőcukor veled abban az esetben van az alacsony vércukorszintet.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás az inzulin, vagy ha van egy epizód a hipoglikémia (alacsony vércukorszint).

Annak érdekében, hogy nyugodtan használja inzulint, közölje orvosával, ha Ön máj- vagy vesebetegségben szenved.

Tájékoztassa orvosát az összes többi gyógyszer használata, különösen az orális cukorbetegség gyógyszerek, így pioglitazon vagy roziglitazon (melyeket néha szereplő kombinációk glimepirid vagy metformin). Figyelembe szájon cukorbetegség gyógyszerek használata közben az inzulin fokozhatja a súlyos szívproblémák.

Használata előtt az inzulin

A kormány a terhesség kategória B Az inzulin nem várható, hogy káros-e a magzatra. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Nem ismert, hogy az inzulin átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Akkor vércukorszintjének ellenőrizni kell gyakran, és akkor szükség lehet egyéb vérvizsgálatot az orvos irodájában.

Rendszeres inzulin injekciót a bőr alá. Akkor jelenik meg, hogyan kell használni injekciók otthon. Válasszon másik helyet a befecskendezés bőrfelület minden alkalommal használja ezt a gyógyszert. Ne adja be az injekciót ugyanazon a helyen kétszer egymás után.

Reguláris inzulint kell keresni olyan tiszta, mint a víz. Ne használja a gyógyszert, ha megváltozott a színek, úgy néz ki, zavaros, vagy részecskék benne. Hívjon orvost új recept.

Használjon eldobható tű csak egyszer. Dobja használt tűket szúrt át nem engedő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, ahol lehet kapni egy és hogy milyen módon semmisítse meg). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Soha ne ossza injekció toll vagy patron egy másik személy. Közösen használt injekciós toll vagy patron lehetővé teszi a betegség, mint a hepatitis vagy HIV át egyik emberről a másikra.

Alacsony vércukorszint (hipoglikémia) megtörténhet, hogy mindenkinek, aki cukorbeteg. A tünetek közé tartozik a fejfájás, az éhség, izzadás, sápadtság, ingerlékenység, szédülés, remegő, vagy baj koncentrálva. Mindig tartsa forrása cukor veled abban az esetben van az alacsony vércukorszintet. Cukor források közé gyümölcslé, kemény cukorka, keksz, mazsola, és nem diétás kólát. Fontos, hogy a család és a közeli barátok tudják, hogyan segít vészhelyzetben.

Ha súlyos hipoglikémia és nem tud enni, inni, használjon glukagon injekció. Az orvos írhat a glukagon injekció sürgősségi készletet, és megmondja, hogyan kell használni.

Is néz jeleit magas vércukorszint (hiperglikémia), mint a fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, és a fogyás.

Ellenőrizze vércukor óvatosan stressz helyzetben, utazás, betegség, műtét vagy orvosi vészhelyzet, intenzív mozgás, vagy ha alkoholt iszik, vagy kihagy étkezéseket. Ezek a dolgok hatással lehet a vércukorszint és az Ön adagját igények is változnak. Ne változtassa meg a gyógyszer adagját, vagy menetrend anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Ha orvosa megváltoztatja a márka, az erő, vagy típusú inzulin, az adagolást igényeinek változhat. Kérdezze meg gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van az új típusú inzulin kap a gyógyszertárban.

Carry egy személyi igazolvány, vagy viseljen orvosi figyelmeztető karkötőt, amely szerint Ön cukorbeteg, vészhelyzet esetén. Bármely orvos, fogorvos, vagy a sürgősségi orvosi ellátást nyújtó, aki kezeli, akkor tudnia kell, hogy Ön cukorbeteg.

Az inzulin csak egy része a kezelési program, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, súlykontroll, vércukor vizsgálat, és különleges orvosi ellátást. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Tárolása bontatlan injekciós üvegek és patronok: Tartsuk a dobozon és tároljuk hűtőszekrényben, fénytől védve.

Tárolása után az első használat: Tartsa a “használat” ampullákat vagy patronokat, hűvös szobahőmérsékleten. Dobja el az inzulin nem használt 31 napon belül.

Nem fagyasztható inzulint, és dobja el a gyógyszert, ha ez lett fagyasztva.

Hogyan kell használni a hagyományos inzulin?

Dobja el az inzulin nem használható, amíg a lejárati dátumot a gyógyszer címkéjén.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Fontos, hogy tartsa az inzulin a kezét minden alkalommal. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

 Az inzulin túladagolása okozhat életveszélyes hipoglikémiát.

Tünetei közé tartozik súlyos hipoglikémia súlyos gyengeség, homályos látás, izzadás, baj szólva, remegés, hasi fájdalom, zavartság és lefoglalás (görcsök).

Ne változtassa meg a márka az inzulin vagy fecskendő használata nélkül beszélt orvosával vagy gyógyszerészével. Egyes márkák inzulin és fecskendők cserélhető, míg mások nem. Az orvos és / vagy gyógyszerésze tudja, hogy melyik márkák is helyettesítheti egymást.

Kerülje az alkoholfogyasztást. Vércukorszintje veszélyesen alacsony, ha iszik alkoholt, amíg az inzulin.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az inzulin allergia: viszketés bőrkiütés az egész testet, zihálás, légzési nehézség, szapora szívverés, izzadás, vagy az érzés, mint talán elájulsz.

Hívjon orvost egyszerre, ha a légszomj, duzzanat a kéz vagy a láb, vagy gyors súlygyarapodás (különösen, ha szed egy orális cukorbetegség gyógyszerek).

A hipoglikémia vagy alacsony vércukorszint, a leggyakoribb mellékhatás az inzulin. A tünetek közé tartozik a fejfájás, éhség, szédülés, izzadás, ingerlékenység, koncentrálási nehézségek, gyors légzés, gyors szívverés, ájulás, vagy lefoglalás (súlyos hipoglikémia végzetes lehet). Carry kemény cukorka vagy szőlőcukor veled abban az esetben van az alacsony vércukorszintet.

Mondja el orvosának, ha a viszketés, duzzanat, bőrpír, vagy a bőr megvastagodása, ahol az inzulin injekció beadási.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mi történik, ha túladagolás?

Használata bizonyos gyógyszerek megnehezítheti az Ön számára, hogy elmondja, ha alacsony a vércukorszintje. Tájékoztassa orvosát, ha Ön az alábbiak közül bármelyik

albuterol

Mit kell elkerülni?

klonidin

reszerpin; vagy

egy béta-blokkoló, például atenolol, carvedilol, labetalol, metoprolol, nadolol, nebivolol, propranolol, szotalol, és mások.

Inzulin mellékhatások

Ez a lista nem teljes, és sok más olyan gyógyszerek, amelyek növelhetik vagy csökkenthetik az inzulin hatását az csökkenti a vércukorszintet. Más gyógyszerek is kölcsönhatásba léphet az inzulin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

7.02.2014-03-24, 04:23:20

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus

Diabéteszes ketoacidózis NOVOLOG, Humalog, nátrium-hidrogén-karbonát, Apidra Humulin R, R NOVOLlN

Cukorbetegség, 1-es típusú Lantus, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Toujeo, Tresiba

Terhességi cukorbetegség Humulin N, Humulin R, Humulin 70/30, NOVOLIN R, NOVOLlN 70/30

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják az inzulin?

inzulin rendszeres