INVEGA: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Invega?

Invega kezelésére használják skizofrénia felnőttek és tizenévesek, akik legalább 12 éves.

Invega is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Invega nem használható pszichotikus állapotok kapcsolatos demencia. A paliperidon okozhat szívelégtelenséget, hirtelen halál vagy tüdőgyulladás idősebb felnőttek demenciával összefüggő feltételek.

Fontos információ

Amíg szedi Invega, akkor lehet sokkal érzékenyebbek a hőmérséklet szélsőséges, például a nagyon meleg vagy hideg körülmények között. Ne kerüljön túl hideg, vagy túlmelegedését vagy kiszáradt. Igyál sok folyadékot, különösen meleg időjárás és az edzés alatt. Könnyebb lesz veszélyesen túlhevített és dehidratált szedésének Invega.

Invega károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos. Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát, ha rendszeresen más gyógyszereket is, hogy ha álmos (mint például a hideg vagy allergia gyógyszert, nyugtatók, kábító fájdalomcsillapítót, altatót, izom relaxers és gyógyászat görcsök, depresszió, vagy szorongás). Felvehetnek álmosság okozta paliperidon. Az alkoholfogyasztás növelheti bizonyos mellékhatások Invega.

Hagyja abba Invega és hívja orvosát azonnal, ha nagyon kemény (merev) izmok, magas láz, izzadás, zavartság, gyors vagy egyenetlen szívverés, remegés, nyugtalanság izommozgások az arcon vagy a nyakon, tremor (ellenőrizetlen rázás), nyelési vagy érzés, mint te múljék el.

Nem szabad használni Invega ha allergiás a paliperidon vagy riszperidon (Risperdal).

A gyógyszer szedése előtt

Invega nem engedélyezett felhasználásra pszichotikus állapotok kapcsolatos demencia. A paliperidon növelheti a halálozás kockázatát idősebb felnőttek demenciával összefüggő feltételek.

Hosszú távú használata Invega okozhat súlyos mozgászavar, hogy nem lehet visszafordítható. Minél tovább tart a paliperidon, annál valószínűbb, hogy fejleszteni ezt a mozgási rendellenesség. Annak a kockázata, ez a mellékhatás magasabb a nők és az idősebb felnőttek.

Annak érdekében, hogy Invega biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

kórtörténetében szívbetegség vagy szívritmuszavarban

személyes vagy családi kórtörténetében hosszú QT szindróma

kórtörténetében alacsony fehérvérsejtszám (FVS)

magas vagy alacsony vérnyomás

a gyomor vagy a bél rendellenesség

máj- vagy vesebetegség

görcsroham vagy epilepszia

kórelőzményében emlőrák

kórtörténetében öngyilkossági gondolatok

magas koleszterin vagy triglicerid (egyfajta vérzsír)

cukorbetegség (paliperidon emelheti a vércukorszintet); vagy

elektrolit-zavarok, mint például az alacsony kálium- vagy magnézium-szint a vérben.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert.

Figyelembe antipszichotikumok az elmúlt 3 hónapban a terhesség okozhat problémákat az újszülött, mint a megvonási tünetek, légzési problémák, táplálási problémák, nyugtalanság, remegés, és ernyedt vagy merev izmokat. Azonban előfordulhat, hogy az elvonási tünetek, vagy más problémák, ha abba a gyógyszer szedését a terhesség alatt. Ha teherbe esik, miközben Invega, ne hagyja abba a szedését anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Paliperidon átjut az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a gyógyszer hatása.

Hogyan kell Invega?

Vegye Invega pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Invega lehet venni étellel vagy anélkül.

Ne törje össze, ne rágja szét, vagy törés egy kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta. Lenyeli egészben.

Használja Invega rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

Orvosa fogja ellenőrizni kell a haladást használata közben ezt a gyógyszert.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Amíg szedi Invega, akkor lehet sokkal érzékenyebbek a hőmérséklet szélsőséges, például a nagyon meleg vagy hideg körülmények között. Ne kerüljön túl hideg, vagy túlmelegedését vagy kiszáradt. Igyál sok folyadékot, különösen meleg időjárás és az edzés alatt. Könnyebb lesz veszélyesen túlhevített és dehidratált szedésének Invega.

Invega károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos. Ne kerüljön túl gyorsan ülő vagy fekvő helyzetben, vagy szédülést. Kelj fel lassan és egyenletes magát, hogy megakadályozzák a csökkenés.

Ne igyon alkoholt szedése Invega.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Invega: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Megáll használ Invega és hívja orvosát azonnal, ha az alábbi tünetek bármelyikét súlyos mozgászavar

Mi történik, ha túladagolás?

remegés vagy reszketés a karok vagy a lábak

ellenőrizetlen izommozgás az arcodon (rágás, ajak smacking homlokráncolva, a nyelv mozgása, villogó vagy szemmozgás); vagy

Mit kell elkerülni véve Invega?

minden új vagy szokatlan izommozgások nem tudod irányítani.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

fejfájás, mellkasi fájdalom, lüktető szívverés vagy csapkodott a mellkas

Invega mellékhatások

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad

emlőduzzanat (a nők és a férfiak), bimbóváladék

változások a menstruációs ciklus

pénisz erekció, ami fájdalmas, vagy tart, 4 órás vagy hosszabb

hirtelen gyengeség vagy rossz közérzet, láz, hidegrázás, duzzadt íny, fájdalmas szájüregi fekélyek, fájdalom nyeléskor, bőr sebek, megfázás vagy influenza tünetei, köhögés, légzési nehézség

magas vércukorszint – fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, fogyás; vagy

Súlyos idegrendszeri reakció – nagyon merev (merev) izmok, magas láz, izzadás, zavartság, gyors vagy egyenetlen szívverés, remegés, érzés, mint te múljék el.

Gyakori Invega mellékhatás lehet

álmosság

izgatottság, nyugtalanság

remegés vagy reszketés

ellenőrizetlen izommozgás, problémák egyensúly vagy séta

gyomorrontás, székrekedés

nyaki merevség

hízás

szapora szívverés; vagy

torokfájás, melléküreg fájdalom.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, amelyek álmosságot ronthatja ezt a hatást. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni INVEGA egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Invega, különösen

Milyen egyéb gyógyszerek hatása az INVEGA?

karbamazepin

citalopram

Invega (paliperidon)

lumefantrin

rifampicin

Orbáncfű

daganatellenes gyógyszer – az arzén-trioxid, toremifen, vandetanib

szívritmus gyógyszer – amiodaron, dizopiramid, dofetilid dronedaron, prokainamid, kinidin, szotalol; vagy

egyéb gyógyszerek mentális betegségek kezelésére – iloperidonkristáiyok, pimozid, ziprasidon, egyebek.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a paliperidon, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

9.03.2016-04-18, 08:41:19.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei 09 évben a kormány jóváhagyott 2007

Szkizoaffektív Seroquel, Prozac, lítium, fluoxetin, Abilify, Lamictal, kvetiapin, riszperidon, lamotrigin, olanzapinnal Zyprexa, karbamazepin

Skizofrénia Seroquel, Abilify, kvetiapin, riszperidon, olanzapinnal Zyprexa, Risperdal, Latuda aripiprazol, Geodon, klozapin, Rexulti