invazív lobularis carcinoma kezelések és gyógyszerek

A kezelési lehetőségek az invazív lobularis carcinoma függ agresszivitás az a rák, a színpadon, az általános egészség és a p. A kezelés gyakran áll a műtét és a kiegészítő (adjuváns) terápia, amely magában foglalhatja a kemoterápia, sugárzás és hormon terápia.

Műtét invazív lobularis carcinoma lehetnek

Eltávolítása a rák és a kis része az egészséges szöveteket. Úgynevezett lumpectomy (széles kimetszése), az eljárás lehetővé teszi, hogy tartsa a legtöbb a mellszövet.

Sebészet

A sebész eltávolítja a tumor maga, valamint egy mozgásteret normál szövetek a tumort körülvevő, hogy megbizonyosodjon arról minden rák, amely lehet távolítani kiveszik.

Negatív, vagy tiszta, margók csökkenti annak az esélyét, hagy mellrák. Ha a különbözet ​​pozitív, akkor szükség lehet további műtétet, amíg negatív árrés elérését. Egyes esetekben ez azt jelentheti, eltávolítja az egész mell.

Eltávolítása az összes mellszövet. Mastectomia olyan művelet, hogy távolítsa el az összes mellszövet. Mastectomia lehet egyszerű, vagyis a sebész eltávolítja a mellszövet – a lebenykékben, csatornák, a zsírszövet és a bőr, beleértve a mellbimbó és bimbóudvar.

Egy másik lehetőség egy módosított radikális emlőkimetszés, amely során el az összes mellszövet, valamint a mellbimbó és bimbóudvar és nyirokcsomók a közeli hónaljban.

kemoterápiás kezelés

Sentinel nyirokcsomó biopszia. Annak megállapítására, hogy a rák átterjedt a nyirokcsomók mellett a mell, a sebész azonosítja az első nyirokcsomók, hogy megkapja a nyirokmasszázs az Ön rák. Ezek a nyirokcsomókat eltávolítottuk és vizsgáltuk a mellrák sejteket (sentinel nyirokcsomó biopszia).

Ha nem rák található, az esélye a rák bármely fennmaradó csomópontok kicsi, és nincs más csomópontok kell távolítani.

Hónalji nyirokcsomó-eltávolítás. Ha a rák található a sentinel nyirokcsomó, akkor a sebész távolítsa el a kiegészítő nyirokcsomók a hónaljban (hónalji nyirokcsomók eltávolítása).

Ismerve, hogy a rák átterjedt a nyirokcsomók segít meghatározni a legjobb kúra, beleértve azt, hogy szüksége lesz a kemoterápia vagy sugárkezelés.

Kemoterápiás használ gyógyszerek a rákos sejtek elpusztítását. A kezelés gyakran jár fogadó két vagy több gyógyszer különböző kombinációkban.

Sugárkezelés

Kemoterápia adható egy vénán keresztül, tabletta formájában, vagy mindkét módon.

Invazív lobularis carcinoma, kemoterápia gyakran alkalmazzák a műtét után, hogy megöli a sejteket, amelyek maradhat.

Kemoterápia is fel lehet használni a műtét előtt, hogy csökken a daganat, hogy nagy. A nők esetében a nagy emlő daganatos, kemoterápiával műtét előtt is lehetővé teszi, hogy válasszon lumpectomy át mellét.

Sugárkezelés használ nagyteljesítményű energia gerendák, mint az X-sugarak, hogy megöli a rákos sejteket.

Sugárkezelés során, akkor feküdjön egy asztalon, miközben egy nagy gép körül mozog rendezői energia gerendák pontos helye a mellében.

Sugárterápia után javasolt egy lumpectomy. Azt is javasolta, miután a mellét, ha a rák nagy volt, vagy részt vesz a nyirokcsomókban.

hormonterápia

Hormonkezelés lehet egy lehetőség, ha a rákos sejtek érzékenyek a hormonok. A legtöbb invazív lobularis carcinomák a hormon receptor pozitív, ami azt jelenti, érzékenyek a hormonok.

A mintát a tumorsejtek vizsgálják annak megállapítására, hogy a rák a hormon receptor pozitív. Ha igen, hormonkezelések képes blokkolni a szervezetnek a hormonok, vagy blokkolja a rákos sejtek azon képességét, hogy használja a hormonok.

Egy osztály a hormonterápia gyógyszerek úgynevezett szelektív ösztrogén-receptor modulátorok (SERM-ek), amely magában foglalja a tamoxifen, fel lehet használni a nők, akik a menopauza előtti és azokban, akik tapasztaltak a menopauza. A tamoxifen működik blokkoló ösztrogén serkenti a mell szöveteinek.

Egy másik osztály hormonterápia gyógyszerek úgynevezett aromatáz inhibitorok hasznos csak a nők, akiknél a menopauza. Ebbe az osztályba tartozik a kábítószerek anasztrozol (Arimidex), letrozol (Femara) és exemesztán (Aromasin). Az aromatáz inhibitorok működnek, ami jelentősen csökkenti a mennyiségű ösztrogén készül a test és a mell szöveteit.