interstitialis cystitis útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Interstitialis cystitis egy rejtélyes hólyag állapot, amelyben a húgyhólyag falán válik irritált vagy gyulladt, ami fájdalmat és a gyakori vagy fájdalmas vizelés .; A tünetek a kötőszöveti húgyhólyaggyulladás gyakran hasonlóak a tünetei a húgyúti fertőzés. Azonban, intersticiális cystitis, nincs fertőzés, és a tünetek nem reagál az antibiotikumos kezelésre .; A pontos okát interstitialis cystitis is rejtély marad, bár a kutatók továbbra is vizsgálja a lehetséges okokat, mint például a nem azonosított baktérium, allergiás vagy az immunrendszer reakciója, a mérgező anyag a vizeletben, vagy neurológiai probléma a húgyhólyag falán. Ott is van bizonyíték, hogy a kötőszöveti húgyhólyaggyulladás nem lehet csak egy betegség, de számos betegség, amelyeknek hasonló tüneteket .; Interstitialis cystitis általában akkor fordul elő éves kor között 20 és 50 körülbelül 90% -a az intersticiális cystitis nő. Nem ismert, hogy miért interstitialis cystitis gyakoribb nőkben. A betegség nem ismert, hogy a genetikai (örökletes), vagy okozta toxinok a környezetben .; Tünetek; Interstitialis cystitis okozhat; Gyakori vizelés; Egy intenzív vizelési inger; Ébredés az álomból vizeletürítési; Egy égő érzés vizelés közben; Fájdalom, nyomás vagy érzékenység a területen a hólyag – középvonal, a köldök alatt, vagy valamilyen más része a medence; Növekvő kényelmetlenséget, mint a hólyag megtelik; Fájdalom közösülés során; A férfiak, a fájdalom vagy kellemetlen érzés a pénisz és a herezacskó; Azoknál a nőknél, súlyosbodó tünetek menstruáció idején

Tünetek

Interstitialis cystitis okozhat; Gyakori vizelés; Egy intenzív vizelési inger; Ébredés az álomból vizeletürítési; Egy égő érzés vizelés közben; Fájdalom, nyomás vagy érzékenység a területen a hólyag – középvonal, a köldök alatt, vagy valamilyen más része a medence; Növekvő kényelmetlenséget, mint a hólyag megtelik; Fájdalom közösülés során; A férfiak, a fájdalom vagy kellemetlen érzés a pénisz és a herezacskó; Azoknál a nőknél, súlyosbodó tünetek menstruáció idején

Diagnózis

Kezelőorvosa meg fogja kérdezni a vizelet (vizelet színe, szaga, jelenléte a vérben), a tünetek vizelés közben, bármilyen fájdalmat érez, és ha ehhez még láz, hányinger vagy hányás. A választ ezekre a kérdésekre ad nyomokat egyéb lehetséges okairól a tünetek, mint például a húgyhólyag és a vese-fertőzés.

Meddig tart?

Meddig tart interstitialis cystitis változik. Egyes emberek, ez egy krónikus állapot, amely sok évig tart, míg mások, akkor eltűnik hirtelen. Amikor az állapot megszűnik hirtelen, tünetei visszatérhetnek hirtelen, akár évek után az első betegség.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Mivel az orvosok nem tudják az okát interstitialis cystitis, nincs módja, hogy megakadályozzák azt.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A kezelés célja az, hogy csökkenti a tüneteket. Senki terápia annyira sikeres, hogy mindig meg kell próbálta először. Gyakran egy személy interstitialis cystitis kell próbálni több terápiák, mielőtt megtalálja a megfelelő kombinációt. A tünetek a kötőszöveti húgyhólyaggyulladás mehet el az idő múlásával, de nincs terápia, amely gyógyítja a betegség.

Mikor kell orvoshoz

Hogy egy találkozót, hogy egy orvos, ha vizelési szokásosnál több, vagy úgy érzi, intenzív vizelési inger. Ha nem láz vagy fájdalom, vagy kellemetlen érzés, különösen a kismedencei / hólyag terület, pénisz vagy herezacskó, keresse fel orvosát hamarosan.

Prognózis

Nincs gyógymód interstitialis cystitis és a prognózis változó. Sok beteg, hogy a tünetek jönnek és mennek. Egyes betegeknél a tünetek továbbra is rosszabb lesz.