interstitialis cystitis / fájdalmas hólyag szindróma

Interstitialis cystitis / Fájdalmas hólyag szindróma

Mi IC / PBS?

Mi IC / PBS ?; Mi okozza IC / PBS ?; Hogyan IC / PBS diagnosztizált ?; Melyek a kezelések IC / PBS ?; Vannak olyan különleges aggályokat IC / PBS ?; Javasolt Reading;

Interstitialis cystitis (IC) olyan állapot, ami azt eredményezi, visszatérő diszkomfort vagy fájdalom a hólyag és a környező medencéje. A tünetek eltérőek az egyes esetekben, és még ugyanabban az egyénben. Emberek tapasztalhat enyhe diszkomfort, nyomás, nyomásérzékenység, vagy erős fájdalom a hólyag és a medence területén. A tünetek közé tartozik a sürgető vizelési inger, gyakori vizelési inger, vagy ezek kombinációja tünetek. Fájdalom változhat intenzitása, mint a hólyag megtelik vizelettel vagy kiüríti. Női tünetek gyakran rosszabbodnak a menstruáció alatt. Ezek néha fájdalmat a hüvelyi közösülés.

Mivel IC változik annyira tünetei és súlyossága, a legtöbb kutató úgy véli, hogy nem egy, hanem több betegség. Az utóbbi években a tudósok elkezdték használni a kifejezéseket hólyag fájdalom szindróma (BPS) vagy fájdalmas hólyag szindróma (PBS), hogy leírja esetben fájdalmas vizelési tünetek, amelyek nem felelnek meg a legszigorúbb meghatározása IC. A kifejezés IC / PBS magában foglalja az összes esetek húgyúti fájdalom, amely nem tulajdonítható más ok miatt, mint például a fertőzés vagy húgyúti kövek. A kifejezés interstitialis cystitis, vagy IC, önmagában használjuk, amikor leírja az esetekben, amelyek az összes IC által meghatározott kritériumok a National Institute of Diabetes and Digestive és a vesebetegségek zati).

A húgyúti rendszer

IC / PBS, a húgyhólyag falán lehet irritált és hegesedhet vagy merev. Glomerulations- hajszálpontos vérző gyakran jelennek meg a húgyhólyag falán. Hunner a fekélyek, foltokban sérült bőrön található a húgyhólyag falán-jelen vannak 10 százaléka az emberek az IC.

Mi okozza IC / PBS?

Vannak, akik az IC / PBS találják, hogy a húgyhólyag nem tudja tartani sok vizelet, ami növeli a gyakori vizelési inger. Frekvencia, azonban nem mindig kifejezetten összefüggő húgyhólyag méretét; sokan súlyos jelentése normális húgyhólyag kapacitása mérve altatásban vagy alatt urológiai vizsgálat. A súlyos eseteiben IC / PBS-ben lehet vizelési több mint 60-szor egy nap, beleértve a gyakori éjszakai vizelés, más néven nocturia.

jelenléte kapcsolatos fájdalom a hólyag, amelyet általában gyakori és sürgető vizelési; hiányában más betegségek, amelyek hatására a tünetek

IC / PBS gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál. Becslések szerint 3,3 millió amerikai egyesült államokbeli nők, illetve 2,7 százalékkal, akik 18 éves vagy annál idősebb kismedencei fájdalom és egyéb tünetek, mint például a sürgető vizelési inger, vagy frekvencia, amelyek kapcsolatban vannak az IC / PBS-ben. 1 A becslések szerint 1,6 millió amerikai egyesült államokbeli férfiak, 1,3 százalék, akik 30-79 éves nem múló tünetek, például fájdalom húgyhólyag telítődése vagy fájdalom enyhül hólyagürülés, társított PBS. 2

Néhány tünet IC / PBS hasonlítanak bakteriális fertőzés, de az orvosi vizsgálatok nem tártak fel organizmusok a vizelettel emberek IC / PBS-ben. Továbbá, az emberek az IC / PBS-ben nem reagál az antibiotikumos kezelésre. A kutatók azon dolgoznak, hogy megértsék az oka IC / PBS-sel és a hatékony kezelés megtalálására.

Sok nő az IC / PBS-ben más körülmények között, például irritábilis bél szindróma és fibromyalgia. A tudósok úgy vélik, IC / PBS lehet hólyag megnyilvánulása egy általánosabb feltétellel, hogy a gyulladást okoz a különböző szervekben és testrészek.

A kutatók kezdenek vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy az öröklődés szerepet játszhat bizonyos formái IC. Néhány esetben, IC érintette egy anya és lánya, vagy két testvér, de nem általánosan családokban.

Mert a tünetek hasonlóak a más betegségek a húgyhólyag és nincs végleges vizsgálati azonosítani IC / PBS, az orvosok kell zárja ki más, kezelhető feltételek mérlegelése előtt a diagnózis IC / PBS-ben. A leggyakoribb az ilyen betegségek mindkét nemnél vannak húgyúti fertőzések és húgyhólyagrák. A férfiak, a gyakori betegségek közé tartozik a krónikus prosztatagyulladás, krónikus kismedencei fájdalom szindróma. Azoknál a nőknél, endometriosis egy gyakori oka a kismedencei fájdalom. IC / FPS nem jár semmilyen fokozott rák kialakulásának kockázatát.

A diagnózis a IC / PBS-ben és az általános populációban alapul

Diagnosztikai vizsgálatok, segít kizárni más betegségek közé vizeletvizsgálat, vizelettenyésztésen, cystoscopia, biopszia a hólyag falán, és a húgycső és a puffadás, a húgyhólyag érzéstelenítés mellett.

Hogyan IC / PBS diagnosztizáltak?

Vizsgálva vizelet mikroszkóppal és tenyésztjük a vizelet képes felismerni és azonosítani a primer organizmusok, amelyekről ismert, hogy megfertőzi a húgyúti és okozhat hasonló tüneteket IC / PBS-ben. A vizelet mintát amelyet vagy a katéterezés, vagy a tiszta fogás módszerrel. Egy tiszta fogás, a beteg kimossa a nemi szervek területén, mielőtt vizeletgyűjtő midstream steril tartályba. A fehér és a vörös vérsejtek és a baktériumok a vizeletben jelezheti fertőzés a húgyúti, amely lehet kezelni egy antibiotikum. Ha a vizelet steril hetekig vagy hónapokig tünetek továbbra is fennállnak, az orvos mérlegelheti a diagnózis IC / PBS-ben.

Bár nem általánosan történik, a férfiak nélkül kultúrtörténetre dokumentált húgyúti fertőzések, az orvos lehet szerezni prosztata folyadék és megvizsgálja azt az jelei egy prosztata fertőzés, amit azután le lehet antibiotikumokkal kezelik.

A kezelőorvos a cystoscopic vizsgálatot annak érdekében, hogy kizárható húgyhólyagrák. Alatt cystoscopia, az orvos használ cystoscope-eszköz készült üreges cső a átmérője szívószál több objektívvel és egy könnyű belátni a húgyhólyag és a húgycső. Az orvos azt is puffad, vagy nyúlik a húgyhólyag kapacitása kitöltésével azt egy folyékony vagy gáz. Mivel a húgyhólyag fájdalmas puffadás emberek IC / PBS, akkor meg kell adni valamilyen formában érzéstelenítés az eljárást.

cystoscope

A biopszia olyan szövet minta, amely lehet vizsgálni mikroszkóppal. A szövetmintákat a húgyhólyag és a húgycső során el lehet távolítani egy hólyagtükrözés. A biopszia segítségével kizárható húgyhólyagrák.

A tudósok még nem találtak gyógyítja IC / PBS, és azt sem tudják megjósolni, hogy ki lesz a legjobb választ, amelyek a kezelés. A tünetek eltűnnek a változás a diéta vagy a kezelés vagy magyarázat nélkül. Még ha a tünetek megszűnnek, ezek után tér vissza a napok, hetek, hónapok vagy évek. A tudósok nem tudják, miért.

Mivel az okok IC / PBS ismeretlenek, a jelenlegi kezelések célja a tünetek enyhítésében. Sokan segítettek változó ideig egy vagy kombinációs készítmény. Mivel a kutatók többet megtudni IC / PBS, a listát a lehetséges kezelések fog változni, így a betegek meg kell vitatnia a lehetőségeket az orvossal.

Sokan IC / PBS már javulást észlelt tünetek után hólyag puffadás megtörtént, hogy diagnózist. Sok esetben, az eljárást használjuk mind diagnosztikai vizsgálat és a kezdeti terápia. A kutatók nem biztosak, hogy miért puffadás segít, de némelyek úgy gondolják, hogy növelheti kapacitását, és zavarja a fájdalom által közvetített jelek idegek a hólyagban. A tünetek átmenetileg súlyosbodhatnak 4-48 óra után puffadás, de vissza kell térnie a predistention szintek vagy javítsa belül 2-4 héten át.

Közben hólyag cseppentés, más néven egy hólyag mosás vagy kád, a húgyhólyag tele van olyan megoldás, amely a tartott változó ideig, átlagosan 10 és 15 perc, mielőtt kiürül.

Az egyetlen gyógyszer által jóváhagyott amerikai egyesült államokbeli Food and Drug Administration mány) húgyhólyag becseppentést dimetil-szulfoxid (Rimso-50), más néven DMSO-ban. DMSO kezelés magában irányadó egy keskeny cső úgynevezett katéter fel a húgycső a hólyagba. Mért mennyiségű DMSO áthalad a katétert a hólyagba, ahol megmarad körülbelül 15 percig, mielőtt távozik. A kezelések minden héten, vagy két 6-8 hét, és megismételjük, ha szükséges. A legtöbb ember, akik reagálnak a DMSO értesítés javítására 3 vagy 4 hét után az első 6 és 8 hetes ciklus kezelések. Erősen motivált betegek, akik hajlandóak megkatéterez maguk folytatott konzultációt követően az orvos, hogy képes legyen DMSO kezelések otthon. Önbeadása olcsóbb és kényelmesebb lesz, mint az orvos irodájában.

Az orvosok úgy vélik, DMSO működik több szempontból is. Mert bejut a húgyhólyag falán, elérheti szövet hatékonyabban csökkenti a gyulladást és a blokk fájdalom. Azt is megakadályozza az izom-összehúzódásokat okoznak fájdalmat, gyakoriságát, és sürgős.

Melyek a kezelések IC / PBS?

A zavaró, de viszonylag jelentéktelen mellékhatása DMSO kezelések egy garliclike íz és szag a levegőt és a bőr, hogy tarthat akár 7 órával a kezelés után. Hosszú távú kezelés okozta szürkehályog az állatkísérletekben, de ez a mellékhatás nem jelent meg az emberben. A vérvizsgálat, beleértve a teljes vérkép és a vese és a máj működési teszteket kell végezni mintegy 6 havonta.

Pentozán-poliszulfát-nátrium (Elmiron); Ez az első orális gyógyszer kifejlesztett IC hagyta jóvá theernment 1996-ban, a gyógyszer javította a tüneteket 30 százaléka kezelt betegek. Az orvosok nem tudják pontosan, hogy a gyógyszer működik, de az egyik elmélet szerint lehet javítani hibákat, amelyek kifejlesztették a bélés a húgyhólyag.

Vannak olyan különleges aggályokat IC / PBS?

Theernment-ajánlott orális dózisa Elmiron 100 milligramm (mg), háromszor egy nap. A betegek nem érzik mentesség IC fájdalom az első 4 hónapban. A csökkenés a gyakori vizeletürítés eltarthat akár 6 hónapig. A betegeket arra ösztönzik, hogy folytassa a terápiát legalább 6 hónap, hogy a gyógyszer megfelelő lehetőséget, hogy a tünetek enyhítésére. Ha 6 hónapos Elmiron kezelés nem nyújt előny, ésszerű, hogy hagyja abba a gyógyszer.

Elmiron mellékhatásai korlátozzák elsősorban a kisebb gasztrointesztinális panaszok. Egy kis kevés betegnél tapasztalt hajhullás, de a haj nőtt vissza, amikor abbahagyták a gyógyszerek szedését. A kutatók nem találtak negatív közötti kölcsönhatásokat Elmiron és egyéb gyógyszereket.

Elmiron befolyásolhatja májfunkció, amelyet figyelemmel kell kísérni az orvos.

Mivel Elmiron nem vizsgálták terhes nők, a gyártó azt javasolja, hogy ne használják a terhesség alatt, kivéve a legsúlyosabb eseteket. Mivel Elmiron enyhe vérhígító hatású, abba kell hagyni, mielőtt a tervezett műtét.

Az aszpirin és az ibuprofen lehet az első védelmi vonal ellen enyhe kellemetlenséget. Orvos javasolhatja más gyógyszerek a fájdalom enyhítésére.

Egyesek javulás tapasztalható a húgyúti tünetek által triciklikus antidepresszánsok vagy antihisztamin. A triciklikus antidepresszánsok úgynevezett amitriptilin (Elavil) segíthet csökkenteni a fájdalmat, növeli a hólyag kapacitását, és csökkenti a gyakoriságát és éjjeli. Vannak, akik nem tudják, hogy vegye, mert ez teszi őket túl fáradt a nap folyamán. Az emberek a súlyos fájdalom, kábító fájdalomcsillapítók, mint a paracetamol (Tylenol) A kodein vagy hosszabb hatástartamú narkotikumok lehet szükség.

Minden gyógyszer, még azok eladott over the counter-mellékhatásai. Egy személy mindig konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen gyógyszert hosszabb ideig.

javasolt Reading

Enyhe elektromos impulzusok lehet használni, hogy serkentik az idegeket, hogy a húgyhólyag-vagy a bőrön keresztül, vagy egy beültetett készülék. A módszer a szállító impulzusok a bőrön keresztül az úgynevezett transzkután elektromos ideg stimuláció (TEN). A TENS, enyhe elektromos impulzust adja a test perc óra, két vagy több alkalommal egy nap akár vezetékek helyezni a hát alsó részén vagy éppen a szemérem-között, a köldök és a szeméremszőrzet-vagy speciális eszközöket helyezünk a vagina nők vagy a végbélbe a férfiak. Bár a tudósok nem tudják pontosan, hogyan TENS enyhíti a kismedencei fájdalom, azt javasolták, hogy az elektromos impulzusok növelheti a vér áramlását a húgyhólyag, erősítse kismedencei izmok, amelyek segítenek ellenőrizni a húgyhólyag vagy a kiváltó olyan anyagok, amelyek blokkolják a fájdalom.

TENS viszonylag olcsó, és lehetővé teszi az emberek IC / PBS, hogy aktívan vegyenek részt a kezelésben. Belül néhány irányelvet, a beteg dönti el, mikor, meddig és milyen intenzitással TENS fogják használni. Ez már a legtöbb hasznos enyhíti a fájdalmat és csökkenő gyakoriság az emberek Hunner a fekélyek. A dohányosok nem reagál, illetve nem dohányzók. Ha TENS fog segíteni, javulás rendszerint nyilvánvaló 3-4 hónap.

Egy személy érdemes egy eszköz beültetett, mely rendszeres impulzusok a húgyhólyagba. Egy vezeték mellé a farokcsont és csatolt egy állandó stimulátor a bőr alá. Theernment jóváhagyta ezt az eszközt, a forgalmazott Inter-Stim rendszer kezelésére vizelési sürgősség frekvenciájú szindróma, és a vizelet-visszatartás, akik számára más kezelés nem vált be.

Nincs tudományos bizonyíték összekapcsolja étrend IC / PBS, de sok beteg úgy találja, hogy az alkohol, paradicsom, fűszerek, csokoládé, koffeintartalmú és citrus italok, és a high-sav élelmiszerek hozzájárulhat a húgyhólyag irritáció és a gyulladást. Egyesek azt is megjegyezni, hogy a tünetek rosszabbodnak, miután evés vagy ivás mesterséges édesítőszereket tartalmazó termékek. Kiküszöbölve a különböző elemeket a diéta és visszaállítja őket egyesével lehet meghatározni, hogy melyik, ha van ilyen, befolyásolja az egyén tüneteket. Fenntartása azonban a változatos, kiegyensúlyozott étrend fontos.

Sokan úgy érzik, a dohányzás teszi a tünetek súlyosbodását. Hogy a melléktermékek dohány, amelyek a vizelettel választódnak ki befolyásolja IC / PBS ismeretlen. A dohányzás, azonban egy fő oka a húgyhólyagrák. Az egyik legjobb dolog a dohányzók tehetünk a hólyag és az általános egészségi állapot, hogy kilép.

Sok beteg úgy érzi, hogy szelíd stretching gyakorlatok segítenek enyhíteni IC / PBS tüneteket.

Azoknál, akik megfelelő mentesség fájdalom lehet, hogy csökkenteni frekvencia használatával húgyhólyag képzési technikák. Módszerek eltérőek, de alapvetően a betegek úgy, hogy érvényteleníti üres hólyag-meghatározott időpontokban és használja relaxációs technikák és zavaró, hogy a menetrend. Fokozatosan igyekeznek között eltelt időt ütemezett üregek. A napló, amelyben rögzíti ürítési idők hasznos követi nyomon a haladást.

Húgyhólyag Napló Amit tudni kell húgyhólyag szabályozás a nők.

Új bizonyítékok azt mutatják, hogy bizonyos típusú fizikoterápia, beadva egy gyakorlott gyógytornász, javíthatja IC / PBS tüneteket. A betegeket meg kell beszélnie ezt a lehetőséget azok egészségügyi szolgáltató.

Műtét csak akkor javasolt, ha az összes rendelkezésre álló kezelés sikertelen volt, és a fájdalom letiltása. Sok megközelítéseket és technikákat alkalmaznak, amelyek mindegyike előnyei és komplikációk meg kell beszélni a sebész. Egy orvos ajánlhat konzultációt másik sebész egy második szakvélemény, mielőtt ezt a lépést. A legtöbb sebész nem szívesen működnek, mert néhány ember még mindig a tünetek a műtét után.

Emberek tekintve műtétet kell vitatni a lehetséges kockázatok és előnyök, mellékhatások, valamint hosszú és rövid távú szövődmények egy sebész, a család, és az emberek, akik már voltak az eljárást. Műtét altatás, kórházi, és hetek vagy hónapok hasznosítás. Mivel a bonyolultsága az eljárás növekszik, úgy az esélye a szövődmények és a kudarc.

Az emberek ellenőrizni kell orvosukkal, hogy keresse meg a sebész tapasztalt végző különleges eljárásokat.

Két eljárásokat-fulguration és eltávolítását a fekélyek-elvégezhető eszközökkel egészül ki a húgycsövön keresztül. Fulguration magában égő Hunner a fekélyek árammal vagy lézerrel. Ha a terület gyógyul, elhalt szövetet és a fekély leesik, így az új, egészséges szövet mögött. Reszekció velejárója a környéken, és eltávolítja a fekélyek. Mindkét kezelések altatásban és speciális eszközök alkalmazására helyezünk a hólyag keresztül cisztoszkóppal. Lézeres műtét a húgyutak kell fenntartani, akik a Hunner a fekélyek, és meg kell tenni csak az orvosok a speciális képzés és szakértelem szükséges elvégezni az eljárást.

Egy másik sebészeti kezelés augmentációs, ami a húgyhólyag nagyobb. A legtöbb ilyen eljárások, heges, fekélyes, és gyulladt szakaszok a beteg húgyhólyag eltávolítása, így csak az alap a húgyhólyag és az egészséges szöveteket. Egy darab a beteg vastagbél-is nevezik vastagbél-leszívják, átalakították, és csatolni kell, mi marad a hólyagban. Miután a bemetszések gyógyítani, a beteg érvénytelenítheti ritkábban. Ennek hatása a fájdalom jelentősen eltér; IC / PBS néha ismétlődnek a szegmensben a vastagbél használt bővíteni a hólyag.

Még gondosan kiválasztott betegnél ezek a kis, szerződött hólyag-fájdalom, frekvencia, és sürgős maradhat, vagy vissza a műtét után, és lehet, hogy további problémák fertőzések az új hólyag és nehezen felszívódó tápanyagok a rövidített vastagbélben. Néhány beteg lesz inkontinens, míg mások nem érvényteleníti, és egyáltalán kell helyeznie a katétert a húgycsőbe kiüríteni a hólyagot.

Húgyhólyag eltávolítása, úgynevezett cystectomia, egy másik, ritkán használt műtéti lehetőség. Miután a hólyag el lett távolítva, különböző módszereket lehet használni, hogy átirányítására a vizeletben. A legtöbb esetben, a húgyvezetékek kapcsolódik egy darab vastagbél, hogy nyílik a bőr a has. Ezt az eljárást nevezzük urostomy és a nyílás az úgynevezett stoma. Vizelet kiüríti keresztül a sztóma zsákba a testen kívül. Néhány urológusok használ egy második technika, amely szintén megköveteli a sztóma de lehetővé teszi a vizelet kell tárolni egy tasakban a hasüregben. Időközönként a nap folyamán, a beteg hozza egy katétert a sztóma és kiüríti a tasakot. Betegeknél bármelyik típusú urostomy legyen nagyon óvatos, hogy a terület és a sztóma körül tiszta a fertőzés megelőzésére. Súlyos komplikációk lehetnek vese-fertőzés és a vékonybél elzáródás.

Egy harmadik módszer, hogy átirányítására vizelet is jelenti, hogy egy új hólyag egy darab a beteg vastagbél és rögzítése a húgycsövet. A gyógyulást követően a beteg képes lehet kiüríteni az újonnan alakult húgyhólyag ürítési menetrend vagy katétert a húgycsőbe. Csak néhány sebészek a speciális képzés és szaktudás szükséges végrehajtani.

Még azután teljes húgyhólyag eltávolítása, néhány beteg továbbra is a változó IC / PBS tünetek formájában fantom fájdalom. Ezért a döntést kell esnie egy cystectomia kell csak a vizsgálat után az összes alternatív módszerek és komolyan figyelembe véve a potenciális kimenetelét.

Eltávolítása a húgyhólyag nem mindig történik súlyos betegség. Néhány urológus javasoljuk átirányítás vizeletet egy darab bél csatlakozik a hasfal. A vizeletet ezután összegyűjtjük egy külső tasakot, üríteni időszakosan. Bár ez az eljárás, vagy nem javítja a kismedencei fájdalom, akkor csökkenni gyakorisága és az életminőség javítása a betegek, akiknél gyakori sürgető vizelési.

Nincs bizonyíték arra, hogy az IC / PBS-ben növeli a húgyhólyagrák.

A kutatók kevés információval terhesség és IC / PBS de úgy vélik, hogy a betegség nem befolyásolja a termékenységet vagy a magzatra. Egyes nők úgy találják, hogy az IC / PBS bemegy remisszió terhesség alatt, míg mások tapasztalatai romlik a tünetek.

Az érzelmi támogatás a család, a barátok, és más emberek IC / PBS nagyon fontos abban, hogy a betegek kezelésére. Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek, akik megismerhetik a betegség, és vegyenek részt a saját ellátási jobban, mint az emberek, akik nem. Az interstitialis cystitis Egyesület fenntart egy listát a támogató csoportok, amelyek megtekinthetők www.ichelp.org.

Az alábbi felsorolásban szereplő anyagok megtalálhatók az orvosi könyvtárakban, sok főiskolai és egyetemi könyvtárak, a könyvtárközi kölcsönzés a legtöbb nyilvános könyvtárakban és könyvesboltokban. Tétel szerepel csak tájékoztató jellegűek; felvétele nem jelenti azt, a theernment.

Keay SK, Warren JW. Van interstitialis cystitis fertőző betegség? International Journal of Antimicrobial Agents. 2002; 19 (6): 480-483.

Az interstitialis cystitis Group. A pilot klinikai vizsgálatban az orális pentozán poliszulfát és szóbeli hidroxizin betegeknél interstitialis cystitis. Journal of Urology. 2003; 170 (3): 810-815.

Az interstitialis cystitis Group. Egy randomizált, kontrollált vizsgálatban intravesicális Bacillus Calmette-Guérin kezelésére tűzálló interstitialis cystitis. Journal of Urology. 2005-ben; 173 (4): 1186-191.

Hanno P, Lin, Nordling J, Nyberg L, van Ophoven A, Ueda T. hólyag fájdalom szindróma. In: Abrams P, Cardozo L, Khoury S, Wein A, eds. Inkontinencia. Párizs: Egészségügyi Publication Kft .; 2009: 1459-1518.

Moldwin RM. Interstitialis cystitis Survival Guide: Útmutató a legújabb kezelési lehetőségei és megküzdési stratégiák. Oakland, CA: New Harbinger Publications, Inc .; 2000. (Elérhető 1-800-HELP-ICA vagy 1-800-435-7422.)

Sandler GG, Sandler A. betegenként: ügyvezető interstitialis cystitis és Overlapping feltételeket. New Orleans, LA: Bon Ange LLC; 2000.

Sant G, Ed. Interstitialis cystitis. Philadelphia: Lippincott-Raven; 1997.

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

A U.S.ernment nem támogatja vagy előnyben konkrét kereskedelmi termék vagy cég. Kereskedelmi, saját vagy cégnév, a jelen dokumentumban ismertetett csupán azért, mert szükségesnek tartják az összefüggésben nyújtott tájékoztatás. Ha egy termék nem szerepel, a hiányt nem jelenti azt, vagy azt jelenti, hogy a termék nem kielégítő.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Philip Hanno, M. D., University of Pennsylvania

2013 szeptember