influenzavírus elleni vakcina (intradermalisan, intramuscularisan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy a gyermek visszatér az orvos irodájában a megfelelő időben, ha a gyereknek szüksége egy második adag vakcinát. Feltétlenül értesítse orvosát, ha bármilyen mellékhatás, amely után bekövetkező Ön vagy gyermeke megkapja ezt a vakcinát.

Ez a vakcina okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, duzzanat a nyelv és a torok, vagy problémás légzés után kapsz az injekciót.

Gyermekek, akik megkapták egy bizonyos márkájú az influenza vakcina (Afluria®) is belázasodott, és bizonyos esetekben a láz rohamokat. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Ha nagyon beteg, és a magas láz, akkor valószínűleg meg kell várni, amíg te jól, mielőtt az ezt az oltást.

Influenza vírus vakcina nem védi mindenki, aki megkapja a vakcinát. Továbbá, ez a vakcina nem kezeli az influenza tünetei, ha már van a vírus.

A védőkupakot az előretöltött fecskendő az egyes márkák a befecskendezés (Agriflu®, Flucelvax®, Fluvirin®, Fluzone®, Fluzone® nagydózisú) száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek akik érzékenyek a latex. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke egy latex allergia, mielőtt ezt az oltást.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke használ gyógyszer vagy kezelés, amely gyengíti az immunrendszert, így például a szteroid, sugárzás, vagy a rák kezelésére. Ez a vakcina nem működik olyan jól, ha Ön is használja ezeket a gyógyszereket. Orvosa akkor is szeretnénk, ha a vakcina, mert adhat némi védelmet.