influenza vakcina technológiák

Áttekintés

DNS-alapú vakcina

Az influenza elleni vakcinák jelenleg az Egyesült Államokban, biztonságos és hatásos megelőzése influenza és szövődményei. Mégis, mert támaszkodnak influenzavírus termesztett csirke tojás, a gyártási folyamat során egy nagy kínálat termékeny csirke és a tojás, és teljes mértékben függ, hogy mennyire jól a vírus növekszik a tojás, ami nagyon megnehezíti, hogy gyorsítsa fel a vakcina előállítását egy időben az influenza járvány. Ez nyilvánvalóvá vált a 2009-es H1N1 influenzajárvány során felgyorsult vakcina előállítását volt szükség, de a vírus csak lassan növekszik a tojás. A H1N1 járvány kiemelte az új technológiák létrehozására és gyorsan szállít biztonságos és védő influenza vakcinák felelt meg a közegészségügyi igényt.

Támogatása révén az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi Minisztérium és Humán Szolgáltatások és theernment kutatók olyan új influenza vakcina technológiák, amelyek segítenek az Egyesült Államokban és a világ felkészültebben, hogy csatolják a gyors választ a következő világjárvány.

A rekombináns alegység vakcinák

Között az új influenza elleni vakcina a platformok theernment vizsgálja a potenciálisan hatékonyabb gyártási és jobb védelmet

Mikrobiális vektorvakcinaként

Innovatív DNS-alapú influenza vakcinák, amelyek nem igényelnek replikációját az egész influenza vírus már kifejlesztették és tesztelték. Ezek a vakcinák tartalmazhatnak csak részeit az influenza vírus “genetikai anyag, amely majd a” utasíthatja “emberi sejtek, hogy fehérjéket, amelyek immunválaszt váltanak ki a influenza vírus.

Ahhoz, hogy hozzon létre egy DNS-alapú vakcina, a gén egy adott fehérje kerül egy cirkuláris DNS-szál úgynevezett plazmid és a közvetlenül beadni a fogadó, vagy a kar az egyén. A gén kezdődik a fehérjét kódoló, és bemutatja gén az influenzavírus a sejt felszínén, hasonlóan ahhoz, ahogy az emberek reagálnak az antigénekre. Bemutatásával a gén az immunrendszer együtt sejtes elemek, az immunrendszer aktiválódik, hogy válaszoljon. DNS-alapú vakcina különböző szakaszaiban a fejlesztési és tesztelési különböző betegségek, beleértve az influenzát.

Szintetikus peptid Vaccines

Alegység vakcinák jellemzően csak az antigéneket, amelyek a legjobban stimulálják az immunrendszert, nem pedig az összes a molekulák, amelyek egy mikroba vagy vírus. Az ilyen típusú vakcinák tartalmazhatnak bárhol 1-20 vagy több antigént. Viszont, mely antigénekkel legjobb serkentik az immunrendszer egy nehéz és időigényes folyamat. Miután a kutatók azonosítani az antigéneket, akkor gyártani antigén molekulák rekombináns DNS technológia alkalmazásával. Az ilyen típusú vakcinák úgynevezett rekombináns alegység vakcinák, és sikeresen használják, hogy megvédje hepatitis B elleni

A rekombináns alegység influenza elleni oltóanyagok vehetik a hemagglutinin gén, amely kötődik a vírus a sejt fertőződik. A genetikai anyag kerül egy vektor, vagy hordozóval, vírus, amely ártalmatlan az emberre; vírusok fertőzik rovarsejtekben gyakran használják. Ha a vektor szállítja a hemagglutinin gén fehérjét a betakarítás és a tisztítás belül történik sejtet. Az egyes virális fehérjék termelt sejtek szintre tisztítva nem lehetséges vakcinák indult egy egész vírus. Végül, a fehérje (inkább, mint a teljes vírus) injektálunk az egyén, ami aztán indukál erős immunválaszt.

Univerzális influenza vakcina

Ez a vakcina a megközelítés magában foglalja behelyezésénél influenzavírus géneket egy másik hordozó vírus, vagy vektort, hogy használják a vakcina. DNS vagy RNS-kódoló influenza fehérjék, mint például hemagglutinin, úgy tervezték, egy olyan vektorba, amely megfertőzi az emberek, de nem okoz betegséget. A mikrobiális vektor vakcina, a vektor maga, beleértve az influenza genetikai anyag, közvetlenül beinjektálják egy személy. Az ártalmatlan vektor vírus ezután kifejezik a fehérjék szükségesek, hogy jelezzen egy immunválaszt.

Szintetikus peptid vakcinák bevonása termelő az influenzavírus kémiailag, növekedés nélkül a tojás vagy a sejt kultúra. Részei influenza fehérjék, amelyek serkentik az antitest termelést szintetizáljuk és formáljuk vakcina, hogy stimulálja az immunválaszt. Peptidek egyedül serkentik egy nagyon gyenge immunválaszt, de a használata egy adjuvánst vagy egy másik módszert nyilvánított a peptidet a immunsejtek erősítheti hogy választ.

Egy univerzális influenza vakcina elvileg ellen nyújtanak védelmet minden törzs influenza, anélkül, hogy frissíteni kell, vagy beadni minden évben, hogy megvédje az újonnan kialakuló szezonális vagy pandémiás influenza törzsek. A célokat egy univerzális influenza vakcina tartalmazza a közelmúltban jellemzett részeket a hemagglutinin fehérje, amelyek konzerváltak az összes influenza altípus; Az M2 fehérje található a vírus burok; és az NP fehérjében, amely egy állvány szükséges a vírus replikációjához. 2010-ben a theernment Vaccine Research Center létre, és tesztelték egy univerzális influenza vakcina, amely előállított fertőzés elleni antitestek egerekben, görények, és a majmok. Különösen a vakcina stimulált immunválasz szárát hemagglutinin, amely hajlamos marad egyik influenza törzs a másikba. Elméletileg termelt antitestek ellen hemagglutinin szár legyen képes felismerni és semlegesíteni több influenza törzs. A kutatók azt remélik, hogy kezdődik nagyszabású humán vizsgálatokban a következő öt évben.

A fő hangsúly a theernment kutatás az új influenza vakcina. A vizsgálati ilyen kísérleti vakcinák történik elsősorban a vakcina és kezelés értékelése egységek (VTEUs). Néhány más területre összpontosít közé

Nézzük kis területen a influenza hemagglutinin gén, a kutatók különböző módszerek segítségével, mely a legjobb antigén kombinációk. Ez magában keresi a közös pok, vagy részeinek antigének, amelyek antitesteket csatolja, a gén és forgalomba őket külön-külön vagy kombinálva bizonyos fehérjéket. Munka egy adott DNS-szegmens, a kutatók helyezze más gének vagy receptorok, amely cél az antigéneket bizonyos szövetek és esetleg kiváltani szélesebb immunválaszt.

Optimalizálása szállítási módszerek is a hangsúly az összes új vakcina platformok theernment vizsgálja. Kutatási területei közé tartozik a “gén gun”, ami szállít vakcinát közvetlenül egy ember karját, és a “bakteriális szellemek”, amely a bakteriális membrán amelybe DNS lehet iktatni. Utasításai alapján a bakteriális fehérjék, a DNS-ük, majd utazás az egyén limfoid szövetek és elfogyasszák a sejtek ott található immunválasz kiváltására.

Egy másik theernment kutatási prioritás javítja a gyártási és tesztelési folyamat az új influenza elleni vakcina platformokon. A legfontosabb kérdések közé tartozik, hogy kap egy adott DNS-szegmens növekszik a lehető leggyorsabban, hogyan lehet fenntartani a hatékonyságát után belép a sejtbe, és hogyan lehet ösztönözni a sejtek gyorsan gyártását adott DNS-szekvencia.

Példák theernment Research