infliximab intravénás

Életveszélyes vagy halálos kimenetelű fertőzések és rosszindulatú daganatok fordultak elő az infliximab-kezelés. A fertőzések szerepelnek az aktív tuberkulózis vagy reaktiválásánál latens TBC; invazív gombás fertőzések (pl histoplasmosis kokcidioidomikózis, candidiasis, aspergillosis, blasztomikózis és pneumocystosis), és az opportunista bakteriális, vírusos vagy más fertőzés (pl, Legionella, Listeria). Gyermekek és serdülők fejlesztettek limfóma és más rosszindulatú. Esetekben az agresszív és halálos hepatosplenicus T-sejtes lymphoma főleg történt serdülő és fiatal felnőtt férfiak Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa, akik egyidejű alkalmazása a TNF-gátló és azathioprin vagy 6-merkaptopurin. A legtöbb betegben, akikben fertőzéseket kezeltek egyidejűleg metotrexát, kortikoszteroidok, vagy más immunszupresszív szerek. Betegek TB, histoplasmosis, vagy más invazív gombafertőzések lehet jelen disszeminált betegség. Egyes betegeknél, akiknél aktív fertőzés próbára negatív histoplasmosis antitesteket. Megkezdése előtt infliximab-kezelés, gondosan mérlegelje a kockázatokat és előnyöket krónikus vagy visszatérő fertőzések. Magatartási TB vizsgálatok kezdetén és folyamán infliximab-kezelés. A kezelés megkezdése előtt a látens TBC infliximab megindítását. Tekintsük empirikus gombaellenes terápia a veszélyeztetett betegeknél, akiknél súlyos szisztémás betegség. Óvatosan a betegnél figyelni jelei és tünetei a fertőzés (beleértve a tbc betegek esetében negatív kiindulási vizsgálatok) alatt és a kezelés után.

Használja a infliximab

Terápiás Osztály: Immunológiai Agent

Farmakológiai Osztály: tumornekrózis-faktor-inhibitor

Az infliximab injekciót kezelésére is használják gyermekek (6 éves és idősebb) és felnőttek colitis ulcerosa. Azt is használják a krónikus súlyos plakkos psoriasis, mely egy bőrbetegség, vörös foltok és fehér pikkelyek, hogy ne menj el.

infliximab csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, infliximab injekciót az egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Infliximab, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a infliximab vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt infliximab

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát infliximab injekciós kezelésére a Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa gyermekek 6 éves és idősebb. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éves.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását infliximab injekció gyermekek plakkos psoriasis. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok eddig elvégzett bebizonyították, hogy az infliximab injekció nem segít a gyermekek juvenilis rheumatoid arthritis. A hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát infliximab injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel fertőzés, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél az infliximab injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapta az infliximab, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata infliximab bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát infliximab. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének infliximab. Az infliximab kap egy tűn keresztül, hogy kerül az egyik vénájába. infliximab kell adni lassan. A tű kell a helyén maradjon, legalább 2 órán át.

infliximab jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Ön is kap gyógyszereket, amely segít megelőzni az esetleges nemkívánatos hatások az injekció.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az infliximab megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Az infliximab okozhat infúziós reakciót, míg kapsz, vagy jobb az infúzió után véget ér. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke mellkasi fájdalom, láz, hidegrázás, viszketés, csalánkiütés, bőrkiütés, szédülés, ájulás, szédülés, fejfájás, ízületi fájdalom, nehéz nyelés, légszomj, baj légzés, vagy az arc, a nyelv és a torok.

A szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben csökken használata közben infliximab. Nagyon fontos, hogy értesítse orvosát, az első jele a fertőzés. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke bármilyen a következő tünetek fogadása közben infliximab: láz, hidegrázás, köhögés, influenza-szerű tünetek, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő, amikor használja az infliximab. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke bármilyen a következő tünetek fogadása közben infliximab: hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások, torokfájás, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

infliximab növelheti az esélyét annak, lupus-szerű szindróma, vagy a máj betegség, az úgynevezett autoimmun hepatitis. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke sötétbarna színű vizelet, láz vagy hidegrázás, általános rossz közérzet, betegség vagy gyengeség, ízületi fájdalom, világos színű széklet, émelygés és hányás, kiütés az arcon vagy karok rosszabb a nap, nagyfokú fáradtság, felső jobb oldali hasi fájdalom, vagy sárga szem és bőr.

A kis számú ember (köztük gyermekek és tizenévesek), akik használják az infliximab kifejlesztettek bizonyos ráktípusok. Ez gyakoribb azoknál a betegeknél, akiknek tüdő betegségek (pl, emphysema, COPD), vagy erős dohányosok, és psoriasisos betegeken, akik fényterápiás kezelés hosszú ideig. Fényterápia kezelés ultraibolya fény vagy napfény kombinált orális gyógyszert, hogy a bőre érzékeny a fényre. Néhány tinédzser és fiatal felnőtt Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa is kidolgozott egy ritka fajtája rák nevű hepatosplenicus T-sejtes limfóma. Beszéljen orvosával, ha Ön vagy gyermeke szokatlan vérzés, véraláfutás vagy gyengeség, duzzadt nyirokcsomók a nyak, hónalj vagy ágyék, vagy megmagyarázhatatlan fogyás. Továbbá, kérdezze meg orvosát azonnal, ha a bőr vörös, hámló foltok, vagy kiemelkedő dudorok, hogy genny.

Helyes használata infliximab

Használata infliximab növelheti a kockázata, hogy bőrrák (pl melanoma, Merkel-sejtes carcinoma). Ha bármilyen változást vagy kinövések a bőrön, értesítse orvosát.

Amíg Ön vagy gyermeke kezelik infliximab, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Élő vírus vakcinák nem adható olyan betegeknek, akik a infliximab. Továbbá, hogy közölje orvosával, ha megkapta az infliximab, amíg nem voltál terhes, mert lehet, meg kell várni, mielőtt így a gyermek élő vakcina. A gyermek védőoltás kell a jelenlegi, mielőtt ő elkezdi használni az infliximab. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg gyermeke orvosát, ha bármilyen kérdése van erről.

Lesz szükség van egy bőrpróba tuberkulózis mielőtt Ön vagy gyermeke elkezdené alkalmazni infliximab. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy valaki otthonában valaha volt pozitív reakciója a tuberkulózis bőrpróba.

Fontos, hogy a szíved gondosan ellenőrizni, ha kap az infliximab. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van légszomj, duzzanat a boka és a láb, vagy hirtelen súlygyarapodás.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a abataceptet (Orencia®), anakinra (Kineret®), tocilizumabot (Actemra®), vagy más nevű gyógyszerek biológiai, amelyek kezelésére használják ugyanolyan feltételekkel, mint az infliximab. Ezen gyógyszerek együtt infliximab növelheti az esélyét a súlyos mellékhatások.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben infliximab

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Bechterew-kór prednizolon, naproxen, Humira, aszpirin, diclofenac, Celebrex

infliximab Side Effects

infliximab

Crohn-betegség, karbantartás Humira, metronidazol, Flagyl, budezonid, azatioprin, a Remicade

Colitis ulcerosa prednizolon, Humira, dexametazon, hidrokortizon helyi budezonid

Crohn-betegség A Humira, budezonid, azathioprin, hioszciamin, Remicade Lialda