indometacin

NSAID-ok okozhat fokozott kockázata a súlyos kardiovaszkuláris trombotikus események, miokardiális infarktus és a stroke, ami végzetes lehet. Ez a kockázat magasabb lehet a cardiovascularis betegség vagy rizikófaktor a szív- és érrendszeri betegség. Indomethacin ellenjavallt kezelésére perioperatív fájdalom a beállítást a koszorúér bypass graft (CABG) műtét. NSAID-ok is okozhat fokozott kockázata súlyos gyomor-bélrendszeri mellékhatások, különösen az idősek, beleértve a vérzést, fekélyt, és perforáció a gyomorban és a belekben, ami végzetes lehet.

Használja a indometacin

Terápiás Osztály: Fájdalomcsillapító

Farmakológiai Osztály: NSAID

Kémiai Osztály: Ecetsav (osztály)

Indometacin is használják kezelésére spondylitis ankylopoetica, amely egy típusú arthritis, amely érinti az ízületeket a gerinc. indometacin is lehet használni kezelésére fájdalmas váll által okozott bursitis vagy tendinitis.

indometacin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Indometacin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a indometacin vagy egyéb gyógyszereket. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt indometacin

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását indometacin kapszula, szuszpenzió, kúp és a fiatalabb gyermekek, mint 14 éves. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Tivorbex ™ kapszulát a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát indometacin az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását indometacin, mint a fiatal felnőttek, és nagyobb valószínűséggel nem kívánt mellékhatásokat (például konfúzió, pszichózis) és a korral járó vese vagy a gyomor problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és kiigazítást az adagot kapó betegeknél indometacin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed indometacin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata indometacin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata indometacin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata indometacin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő indometacin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

A biztonságos és hatékony használata indometacin, ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok indometacin fokozhatja a nemkívánatos hatások.

indometacin jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ha a gyógyszerek súlyos vagy folyamatos arthritis, indometacin rendszeresen kell szedni, mint rendelte orvosa által, annak érdekében, hogy segítsen. indometacin általában kezd dolgozni 1 héten belül, de súlyosabb esetben akár két hétig vagy még tovább haladhat át, mielőtt jobban érzi magát. Emellett számos, hét is eltelhet, mielőtt a teljes hatás indometacin.

Rázza fel a belsőleges szuszpenzió is minden használat előtt. Mérjük meg a gyógyszert egy jelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Ez a legjobb, hogy az indometacin étellel.

Beszélje meg orvosával, mielőtt a változó adagolási formák (például, kapszula, szuszpenzió). Ezek a formák nagyon különbözik egymástól.

A dózis az indometacin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú indometacin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Helyes használata indometacin

Ha kihagyott egy adagot az indometacin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Orvosa javasolhatja figyeli a vérnyomás használata közben indometacin ..

indometacin hatására megnőhet a kockázata, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Ember, aki használja az indometacin sokáig azt is nagyobb a kockázata.

Óvintézkedések használat közben indometacin

indometacin vérzést okozhat a gyomorban és a belekben. Ezek a problémák történhet figyelmeztetés nélkül. Ez nagyobb valószínűséggel, ha volt gyomorfekélye a múltban, dohányzik vagy iszik alkoholt rendszeresen, több mint 60 éves, a rossz egészségi, vagy használ bizonyos más gyógyszereket (pl szteroid gyógyszer vagy egy vérhígító) .

Súlyos bőrreakciók kezelés során előfordulhatnak indometacin. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek miközben indometacin: hólyagosodás, leválás, lazítás a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások, torokfájás, fekélyek , fekélyek, fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Lehetséges figyelmeztető jelei néhány súlyos mellékhatások fordulhatnak elő a kezelés során indometacin lehetnek fekete, kátrányos széklet, csökkent vizeletürítés, súlyos hasi fájdalom, bőrkiütés, arcduzzanat, ujjak, a lábak, vagy a lábszár, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, szokatlan súlygyarapodás, vérhányás vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a kávé őrölt, vagy sárga bőr vagy szemek. Emellett jeleit súlyos szív problémák fordulhatnak elő, mint a mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, kipirulás vagy szokatlan meleg a bőr, gyengeség, vagy akadozó beszéd. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

indometacin is okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Bár ez a ritka, gyakrabban fordul elő azoknál a betegeknél, akik allergiásak az aszpirin vagy bármely, a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok). Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, nehézlégzés vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek változások színe a bőr az arcon, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus, méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a duzzanatokat és duzzanat a szemhéj vagy a szem körül. Ha ezek a hatások jelentkeznek, forduljon sürgősségi segítség egyszerre.

Használata indometacin terhesség végén is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

indometacin okozhat néhány ember, szédülést, szédülés, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Még ha lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak az indometacin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

indometacin Side Effects

indometacin

Mielőtt bármilyen sebészeti vagy orvosi vizsgálatokat, közölje orvosával, hogy szed indometacin. Szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a kezelést egy darabig, vagy meg kell változtatni, hogy egy másik nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek előtt eljárást.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség kategória több kockázati használattól függ

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Köszvény, akut naproxen, ibuprofen, metilprednizolon, Aleve, kolchicin, Advil

Hátfájás tramadol, naproxen, Cymbalta, aszpirin, ibuprofén, diklofenak

Bechterew-kór prednizolon, naproxen, Humira, aszpirin, diclofenac, Celebrex

Cluster fejfájás prednizolon, verapamil, szumatriptánnal Imitrex, ciproheptadin, Indocin