indinavir (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne vegyen be semmilyen más gyógyszert ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Ehhez fokozhatja a mellékhatások származó indinavir, vagy más gyógyszereket.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön is használja a gyógyszert, szívritmuszavar (amiodaron, Cordarone®), ergot gyógyszerek (pl dihidroergotamin, ergonovin, ergotamin, metilergonovin, Cafergot®, DHE 45®, Ergotrate®, Methergine® , Migranal®, vagy Wigraine®), gyógyszer a koleszterinszint csökkentésére (pl, lovasztatin, szimvasztatin, rozuvasztatin, Crestor®, Mevacor márkanevű, vagy Zocor®), alfuzozin (Uroxatral®), alprazolam (Xanax®), asztemizol (Hismanal®) , atazanavir (Reyataz®), cizaprid (Propulsid®), szájon át adott midazolám (Versed®), pimozid (Orap®), rifampicin (Rifadin®, Rifamate®, Rifater®, Rimactane®), szalmeterol (Advair®, Serevent®) sildenafil (Revatio®), orbáncfű, vagy triazolammal (Halcion®). Bármely ezek együtt a gyógyszer fokozhatja a súlyos mellékhatások.

Ez a gyógyszer nem véd meg attól, hogy a HIV / AIDS és más szexuális úton terjedő betegségek. Is, akkor nem tartja meg a HIV-ad, hogy a partnere szex közben. Győződjön meg róla, hogy megértsék és gyakorolják a biztonságos szex, akkor is, ha a partnernek is HIV-fertőzött. Ne ossza tűt senkivel.

Ez a gyógyszer emelheti a vércukorszintjét. Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata annak, vesekő. Kérdezze meg orvosát, és rögtön hagyja abba a gyógyszer, ha véres a vizelete, hányinger és hányás, fájdalom az ágyék vagy a nemi szervek, vagy éles hátfájás alatt a bordák.

Ha elkezdi a HIV gyógyszerek, az immunrendszer kaphat erősebb. Ha fertőzések, amelyek rejtve a szervezetben, mint a tüdőgyulladás vagy a tuberkulózis, akkor új tünetek, amikor a szervezet megpróbálja a harcot velük. Ha ez előfordul, azonnal tájékoztassa orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy van felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát, ha változást észlel a test alakját, mint a nagyobb mennyiségű zsír a felső hát és a nyak körül, vagy a mellkas és a has területén. Esetleg ezek is a testzsír a lábak, karok és az arc.