indakaterolra (belégzéssel történő) óvintézkedések

Ha lesz alkalmazni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön is alkalmazott egyéb gyógyszerek a COPD. Orvosa, hogy hagyja abba a másik gyógyszer, és azt csak egy súlyos COPD támadást. Kövesse az orvos utasításait, hogyan kell szednie a gyógyszert.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható, ha vannak olyan súlyos COPD-támadás, vagy ha a tünetek a COPD támadás már megkezdődött. Lehet, hogy orvosa más gyógyszert az Ön számára arra az esetre, akut COPD támadást. Ha a másik gyógyszer nem működik olyan jól, értesítse orvosát azonnal.

Beszéljen orvosával vagy forduljon orvoshoz azonnal

Ez a gyógyszer nem alkalmazható együtt hasonló inhalációs gyógyszerek, mint például arformoterol (Brovana ™), budezonid / formoterol (Symbicort®), formoterol (Foradil®, Perforomist ™), salmeterol (Serevent®), vagy szalmeterol / flutikazon (Advair®) .

Ez a gyógyszer okozhat paradox bronchospasmus, ami azt jelenti, hogy a légzés vagy nehézlégzés romlani fog. Paradox bronchospasmus lehet életveszélyes. Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak a köhögés, légzési nehézség, légszomj, zihálás vagy használata után ezt a gyógyszert.

Hypokalemia (alacsony káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több a következő tünetek: csökkent vizelet, szájszárazság, fokozott szomjúság, étvágytalanság, hangulati változások, izomfájdalom vagy görcsök, hányinger vagy hányás, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb vagy az ajkak, rosszullétek, légszomj, szabálytalan szívverés, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha cukorbeteg, és vegyük észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor tesztek, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.