Imuran

Krónikus immunszuppresszió azathioprin növeli malignitás veszélye emberben. Jelentések malignitás közé transzplantáció utáni limfóma és hepatosplenicus T-sejtes lymphoma (HSTCL) szenvedő betegek gyulladásos bélbetegség. Orvosok használja ezt a szert kell nagyon ismerik ezt a kockázatot, valamint a mutagén potenciál a férfiak és a nők, és a lehetséges hematológiai toxicitás. Tájékoztatják a betegeket a rosszindulatú kockázatokat.

Használja a Imuran

Terápiás Osztály: reuma, citotoxikus

Farmakológiai Osztály: Antimetabolit

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, azathioprin használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását azathioprin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Imuran

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását azathioprin geriátriai betegekben.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek azathioprin. Lehet, hogy nem kifejezetten az Imuran. Kérjük, olvassa el gondosan.

Használja ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, vagy kevesebb is, mint az orvos rendelt. A túl sok fokozhatja a nemkívánatos hatások, és a túl kevés nem segít az állapota.

Ez a gyógyszer néha adni más gyógyszerekkel együtt. Ha ön használ több gyógyszer együttes, győződjön meg, hogyan kell őket a nap folyamán. Kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni a módját, hogy ne feledkezzünk meg a gyógyszert a megfelelő időben.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával.

Az azathioprin okoz, hányinger vagy hányás. A gyógyszer szedése étkezések után, vagy lefekvéskor mérsékelheti gyomorpanaszokat. Beszéljen orvosával, ha kérdése van, vagy továbbra is problémái vannak hányinger vagy hányás.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Megfelelő felhasználása azathioprin

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha is szed merkaptopurinnal (Purinethol®). Ezen gyógyszerek együttesen okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat.

Ha ön használ azathioprin az ízületi gyulladás, hogy közölje orvosával, ha kaptál klorambucil (Leukeran®), ciklofoszfamid (Cytoxan®, Neosar®) vagy melfalánnal (Alkeran®), hogy kezelje a arthritis a múltban. Segítségével azathioprin után ezek a gyógyszerek növelhetik a kockázatot a nem kívánt hatásokat. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van erről.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázata, hogy a rák egyes fajtái, különösen a bőrön, nyirokrendszer (limfóma), vagy vér (leukémia). Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

A fényvédő krémek vagy fényvédő a napvédő faktor (SPF), legalább 15 rendszeresen, ha a szabadban. Viseljen védőruházatot és kalapot, és marad a közvetlen napsugárzástól óra között 10:00 és 15:00 Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Óvintézkedések használat közben Imuran

Amíg kezelik azathioprin, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Az azathioprin csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Az azathioprin átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő fertőzések, beleértve a súlyos agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések használata közben ezt a gyógyszert. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha bármilyen fajta fertőzés Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Szintén tájékoztassa orvosát, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tüneteket használata közben ezt a gyógyszert: erős hányinger vagy hányás, hasmenés, láz, bőrkiütés, általános rossz közérzet, vagy betegség, izom- vagy ízületi fájdalom, ájulásérzés vagy szédülés, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek tünetei lehetnek súlyos reakció a gyógyszert a bél (bél).

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Imuran Side Effects

Imuran (azathioprin)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Autoimmun hepatitis azatioprin, Azasan

Crohn-betegség A Humira, budezonid, azathioprin, hioszciamin, Remicade Lialda

A szisztémás lupus erythematosus prednizon, aszpirin, triamcinolon, dexametazon, Plaquenil, hidroxiklorokin

Colitis ulcerosa prednizolon, Humira, dexametazon, hidrokortizon helyi budezonid