immunglobulin és hyaluronidáz (subcutan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások minden problémát, amely okozhatja ezt a gyógyszert. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, csalánkiütés, mellkasi fájdalom, szédülés vagy szédülés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta ezt a gyógyszert. Bizonyos emberek, beleértve az IgA (immunglobulin) hiány és IgA elleni antitest és a kórtörténetében humán immunglobulin vagy hyaluronidase termékeket ne használják ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat vérrögök. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha a kórtörténetében véralvadási problémák, szívbetegségek, vagy atherosclerosis (érelmeszesedés), vagy ha elhízott, gyógyszert szed, amely az ösztrogén vagy ágyban kell maradnod sokáig, mert a műtét vagy betegség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hirtelen mellkasi fájdalom, légszomj, súlyos fejfájás, lábfájás, vagy látászavar, a beszéd, vagy gyalog.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd egy merev nyak, álmosság, láz, erős fejfájás, hányinger vagy hányás, fájdalmas szem mozgását, a szem fényérzékenysége. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet aszeptikus meningitis szindróma (AMS).

Ez a gyógyszer okozhat vérzést (hemolízis). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha gyomor- vagy hátfájás, sötét vizelet, csökkent vizeletürítés, légzési nehézség, fokozott szívverés, fáradtság, vagy sárga szemek vagy a bőr, miután megkapta a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás piros vagy sötét barna vizelet, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hirtelen súlygyarapodás, duzzadt arc, a karok vagy a lábak, csökkent vizeletmennyiség, vagy bármilyen vizelési problémák, miután ezt a gyógyszert . Ezek tünetei lehetnek súlyos vese probléma.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd mellkasi fájdalom, nehéz, gyors, vagy zajos légzés, néha nehézlégzés, kék ajkak és körmök, a láz, a sápadt bőr, fokozott verejtékezés, köhögés, hogy néha produkál rózsaszín habos köpet, légszomj vagy duzzanat a láb és a boka, miután megkapta ezt a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek súlyos tüdő probléma.

Ez a gyógyszer készül adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták, bár a kockázat alacsony. Az emberi donorok és vért egyaránt teszteltük vírusok tartani az átvitel kockázata alacsony. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot, ha az érintett.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.