ikatibantot szubkután

Terápiás Osztály: immunmodulátor

Felhasználás Az ikatibanttal

ikatibantnak csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Az ikatibanttal a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ikatibantnak vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot kor hatásaival ikatibantot injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ikatibantot injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed ikatibanttal, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata előtt ikatibantot

Használata ikatibantnak bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad ikatibanttal egy kórházba, vagy klinikán. ikatibantnak adják a lövés a bőre alá, rendszerint a has vagy a gyomorban.

ikatibantnak néha adni otthon a betegeknek, akik nem kell a kórházban vagy a klinikán. Ha ön használ ikatibanttal otthon, az orvos vagy a nővér megtanítja, hogyan kell elkészíteni és beadni a gyógyszert. Ügyeljünk arra, hogy megértsék, hogyan kell használni a gyógyszert.

ikatibantnak jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Használni

A dózis ikatibantot különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat ikatibantot. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Lehet tárolni ikatibanttal hűtőszekrényben vagy szobahőmérsékleten. Tárolja a gyógyszert az eredeti csomagolásban, amíg nem akarja használni. Nem fagyasztható.

Dobja használt előretöltött fecskendőt a tű egy kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ikatibant megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Közben gége (torok) HAE roham, akkor lehet, légszomj vagy problémás légzés. Ha van egy gége HAE roham, adja ikatibanttal és menjen a legközelebbi kórházba, vagy klinikán azonnal.

ikatibantnak okozhat súlyos érzékenység és fájdalom az injekció beadásának helyén. Forduljon orvosához, rögtön, ha ezek bármelyikét észleli mellékhatások az injekció beadásának helyén: vérzés, hólyagosodás, égő érzés, hidegség, elszíneződés a bőrön, az érzés, nyomás, csalánkiütés, fertőzés, gyulladás, viszketés, csomók, zsibbadás, fájdalom, bőrkiütés , bőrpír, hegesedés, fájdalom, szúró, duzzanat, érzékenység, viszketés, fekély, vagy meleg.

ikatibantnak tehet meg szédül, álmos vagy fáradt. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak az ikatibantra, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Megfelelő felhasználása ikatibantot

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Óvintézkedések használat közben ikatibantot

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Örökletes angioödéma Berinert, Firazyr, Cinryze, Kalbitor, Ruconest C1 észteráz inhibitor (humán), ikatibantra ecallantide

 vagy csatlakozz a ikatibanttal támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

ikatibantot Side Effects

ikatibantot