ichthyosis vulgaris

Ichthyosis vulgaris (IK-téged-O-sis vul-GAY-RIS) örökletes bőrbetegség, amelyben az elhalt hámsejteket felhalmozódnak vastag, száraz pikkelyek a bőr felszínén.

A mérleg az ichthyosis vulgaris, néha hal skála betegség vagy hal bőrbetegség, jelen lehet a születéskor, de általában meg először a korai gyermekkorban. Néha enyhe esetek ichthyosis vulgaris diagnosztizálják, mert ők összetévesztik rendkívül száraz bőrt.

A legtöbb esetben a ichthyosis vulgaris enyhék, de néhány súlyos. Néha más bőrbetegségek, mint például a allergiás bőrbetegség ekcéma, társított ichthyosis vulgaris. Nem gyógyítás találtunk ichthyosis vulgaris, és a kezelések összpontosítani ellenőrző feltételt.

Ichthyosis vulgaris lassítja a bőr természetes vedlés folyamatát. Ez okozza a krónikus, túlzott építmény a fehérje a felső réteget a bőrön (keratin). A tünetek közé tartozik

A mérleg általában megjelennek a könyök és az alsó lábszár, és lehet különösen vastag és sötét át a lábszáron. A legtöbb esetben a ichthyosis vulgaris enyhék, de néhány súlyos is lehet. A tünetek súlyossága széles határok között változhat a családtagok között, akik a feltétel.

Mikor kell orvoshoz

A tünetek általában rosszabbodnak, vagy még kifejezettebb hideg, száraz környezetben és általában növelik, sőt oldja a meleg, párás környezetben.

Amit megtehetsz

Ha úgy gondolja, Ön vagy gyermeke ichthyosis vulgaris, beszéljen a háziorvos vagy a bőrgyógyász. Ő tudja diagnosztizálni a feltétel vizsgálatával a jellemző mérleg.

Emellett biztosítani kell, hogy forduljanak orvoshoz, ha a tünetek rosszabbodnak, vagy nem javulnak öngondoskodás intézkedések. Szükség lehet erősebb gyógyszert kezelni ezt az állapotot.

Ichthyosis vulgaris általában okozta genetikai mutáció, amely örökölte az egyik vagy mindkét szülő. A gyerekek, akik öröklik a hibás gént csak az egyik szülő rendelkezik egy enyhébb formája a betegség. Azok, akik öröklik két hibás gén egy súlyosabb formája ichthyosis vulgaris. Gyermekek örökölt formája a betegség általában a normál bőr születéskor, de fejleszteni méretezés és érdesség az első néhány évben az élet.

Ha a genetikai rendellenességek nem felelősek ichthyosis, ez nevezik szerzett ichthyosis. Ez általában együtt járó egyéb betegségek, mint a rák, pajzsmirigy-betegség vagy a HIV / AIDS.

Mit várnak el az orvos

Vannak, akik a ichthyosis tapasztalhat

Ha a találkozó az a gyermek, akkor valószínű, hogy indul az látta a gyermeket. Ha a találkozó az Ön számára, akkor valószínű, hogy indul az látta az elsődleges orvos. Ő lehet hivatkozni Ön vagy gyermeke a szakember a bőrbetegségek (bőrgyógyász).

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni a kinevezést.

Mielőtt a találkozó, hogy egy listát

Mert ichthyosis vulgaris, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Mit lehet tenni az időközben

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Annak érdekében, hogy megnyugtassa az érintett bőrfelületet

Az orvos gyakran, hogy a diagnózis szerint az érintett bőrfelület vizsgálata és a jellemző mérleg. Ő lehet végrehajtani egyéb vizsgálatok, mint például a bőr-biopszia. Erre akkor lehet szükség, hogy zárja ki egyéb okok száraz, hámló bőr.

Ichthyosis vulgáris nincs ismert gyógymódja, ezért a kezelés célja, hogy kezelje a feltételt.

A kezelések közé tartoznak

Szájon át gyógyszert. Az orvosa vitamin-származék gyógyszerek úgynevezett retinoid termelésének csökkentése a bőrsejteket. Mellékhatások A gyógyszert magában foglalhatja a szem és az ajkak gyulladás, csont sarkantyút és a hajhullás.

Gyógyszerek

A retinoidok születési rendellenességeket okozhatnak. Női tekintve retinoid terápia kell arról, hogy nem terhes, mielőtt a gyógyszer – és használata hatékony fogamzásgátló szedése retinoid.

Önsegítő intézkedések segíthetnek javítani a megjelenését és hangulatát, sérült bőrt. Nézzük ezeket a javaslatokat

keresse fel orvosát