ic-zöld ™ (akorn) steril indocianin zöld

IC-zöld ™ egy steril, vízoldható, tricarbocyanine színezék egy csúcs spektrális abszorpciót 800-810 nm-nél a vérplazmában vagy vér. IC-zöld ™ tartalmaz nem több, mint 5,0% nátrium-jodid. IC-zöld ™ az intravénásan kell alkalmazni.

A vizes oldószer, feltéve, (pH-ja 5,5 és 6,5) egy előkészített befecskendezésre szolgáló steril víz oldására alkalmazott IC-zöld ™.

Intravénás injekció beadását követő IC-zöld ™ gyorsan kötődik a plazmafehérjékhez, amelynek albumin az az elv hordozóanyag (95%). IC-GREEN ™ nem megy át jelentős extrahepaticus vagy enterohepatikus keringés; egyidejű artériás és vénás vér becslések kimutatták elhanyagolható vese, a perifériás, tüdő vagy a cerebrospinális felvételét a festéket. IC-Green ™ felvesszük a plazmából szinte kizárólag a máj parenchymás sejtek termelik és szekréciója teljesen az epébe. Miután epeút elzáródás, a festék jelenik meg a hepatikus nyirok, függetlenül az epe, ami arra utal, hogy a biliáris nyálkahártya kellően ép, hogy megakadályozza diffúzió a festék, bár lehetővé teszi a diffúziós bilirubin. Ezek a jellemzők teszik IC-GREEN ™ egy hasznos index a májfunkció.

Javallatok: meghatározásánál perctérfogat, a máj- és a máj véráramlást, és szemészeti angiográfia.

IC-GREEN ™ tartalmaz nátrium-jodidot, és óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében allergia jodidok.

Két anafilaxiás halálesetet jelentettek következő IC-GREEN ™ ügyintézés során szívkatéterezés. Ezek egyike volt a beteg kórtörténetében érzékenység penicillin és szulfonamidok gyógyszerek.

A vizes oldószer előírt, a termék, a pH 5,5 és 6,5, ami különösen elő befecskendezésre szolgáló steril víz, fel kell használni, hogy feloldódjon az IC-zöld ™ mert ott már beszámoltak összeférhetetlenség néhány kereskedelmi forgalomban kapható injekcióhoz való víz.

Óvintézkedések: Általános: IC-zöld ™ por és oldat: IC-zöld ™ instabil vizes oldatban, és fel kell használni 10 órán belül. Azonban a festék stabil a plazmában és a teljes vér hogy a mintákat kapott szakaszos mintavételi technikákat lehet olvasni órával később. Steril technikát kell alkalmazni kezelése a festék oldat, valamint a teljesítménye a hígítási görbék.

IC-GREEN ™ (steril indocianin zöld) por ragaszkodnak a fiola vagy daganat együtt, mert fagyasztva szárított a fiolákat. Ez nem köszönhető, hogy a víz jelenléte –A nedvességtartalmát gondosan szabályozzuk.

Heparin tartalmazó készítmények nátrium-hidrogén-szulfát csökkenti az abszorpciós csúcs IC-Green ™ a vérben, és ezért nem szabad használni, mint egy antikoaguláns a gyűjtemény vizsgálati minták.

A plazma tört eltűnése mértéke az ajánlott 0,5 mg / kg-os dózis leírták, hogy jelentősen nagyobb a nőknél, mint a férfiaknál, bár nem volt szignifikáns különbség a számított érték kiürülését.

Radioaktív jód felvételét vizsgálatokat nem kell elvégezni, legalább egy hétig használatát követően IC-GREEN ™.

Terhesség C kategória: Animal Reproduction vizsgálatokat nem végeztek IC-GREEN ™. Azt sem tudjuk, hogy az IC-GREEN ™ okozhat magzati károsodást beadva egy terhes nő, vagy befolyásolja a reprodukciós képességet. IC-ZÖLD ™ kell adni egy terhes nő csak egyértelmű indikáció esetén.

Szoptatós anyáknak: Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik-e az anyatejbe. Mivel sok gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe, óvatosan kell eljárni, ha az IC-GREEN ™ beadjuk a szoptató nő.

Mellékhatások: anafilaxiás vagy urticaria reakciókról számoltak be olyan betegeknél, vagy anélkül allergiás a jodidok. Ha ilyen reakciók jelentkeznek, a kezelést a megfelelő szerek, például adrenalin, antihisztaminok, és kortikoszteroidokkal kell beadni.

Kábítószerrel való visszaélés és függőség: IC-GREEN ™ nem szabályozott anyag felsorolt ​​bármely DEA menetrend. Használata nem ismert, hogy a függőség vagy visszaélés.

Nincsenek rendelkezésre álló adatok leíró jelek, tünetek vagy laboratóriumi leletek kísérő túladagolás. Az LD 50 után intravénás beadás között mozog 60 és 80 mg / kg egereknél, 50 és 70 mg / kg patkányok és 50 és 80 mg / kg nyulakban.

MUTATÓ HÍGÍTÁSSAL TANULMÁNYOK: IC-GREEN ™ lehetővé teszi a felvétel az indikátor-hígítás görbe mindkét diagnosztikus és kutatási célú függetlenül ingadozások oxigén telítettség. A teljesítménye festék hígítás görbék, ismert mennyiségű színezék injekció általában egyetlen bolus lehető leggyorsabban keresztül szív katétert kiválasztott helyek a vaszkuláris rendszerben. A felvételi eszköz (pulzoximéter vagy denzitométer) csatlakozik a tű vagy a katéter a mintavétel a festék-vér keveréket egy szisztémás artériás mintavételi hely.

Steril körülmények között, az IC-zöld ™ por kell feloldani a vizes oldószerrel erre a termékre, és a használt oldat 10 órán belül előállítása után. Ha csapadék van jelen, dobja ki a megoldást. Az összeg a használt oldószer lehet kiszámítani az adagolási formából, ami következik. Ajánlatos, hogy a használt fecskendő injekciós a festék kell öblíteni ezzel hígítószerrel. Izotóniás sóoldat kell használni, hogy öblíteni a maradék festék a kardiális katéter a keringésbe, hogy elkerülhető legyen a hemolízis. Kivéve az öblítés a festék injekciós fecskendő, sóoldatot alkalmazunk minden más részein a katéterezés eljárást.

Ez a kérdés, öblítsük ki a festéket fecskendő desztillált vízzel nem lehet kritikus, mivel ismeretes, hogy olyan mennyiségű nátrium-kloridot elegendő ahhoz, hogy izotóniás oldatot adhatunk a festék, amely előzőleg desztillált vízben oldva. Ez az eljárás már használt állandó sebességű injekciós technikát kicsapódás nélkül a festék.

A szokásos adagok IC-Green ™, amelyeket a hígításhoz használt görbék a következők

Felnőttek -5,0 mg

Gyermekek -2,5 mg

Csecsemők -1,25 mg

Ezek a dózisok a festék általában injektáljuk be ml térfogatban. Átlagosan öt hígítás görbe szükséges a teljesítménye diagnosztikai szívkatéterezés. A teljes dózis festék befecskendezett alatt kell tartani 2 mg / kg.

Kalibrálása Dye jelleggörbék: kvantitatív hígítási görbék, szabványos hígításait IC-Green ™ teljes vérben elő az alábbiak szerint. Erősen javasolt, hogy ugyanaz a festék is használt az injekciót lehet használni a készítmény az említett szabvány hígításban. A leginkább koncentrált festék oldat készült úgy, hogy pontosan hígításával 1 ml 5 mg / ml festék 7 ml desztillált vízben. Ezt a koncentrációt ezután egymás után megfeleződik hígításával 4 ml az előző koncentráció 4 ml desztillált vizet. (Ha a 2,5 mg / ml koncentráció használtuk a hígítási görbék, 1 ml 2,5 mg / ml festéket adunk 3 ml desztillált vízzel, hogy a legtöbb koncentrált “standard” oldat. Ez a koncentráció, majd egymás után a felére csökkent hígításával 2 ml az előző koncentráció 2 ml desztillált vízben.) Ezután 0,2 ml-es részletekben (pontosan mérjük egy kalibrált fecskendő) ezen festék-oldatokat ezután 5 ml alikvot az alany vérével, így a végső koncentráció a festék a vérben elején a 24,0 mg / liter, körülbelül (tényleges koncentrációja függ a pontos térfogatát festék hozzáadva). Ezt a koncentrációt, természetesen egymás felére csökkent az utána vettünk a téma vére. Ezek aliquotjait tartalmazó vért ismert mennyiségű festék, valamint egy üres mintát, amely 0,2 ml sóoldatban, amely nem tartalmaz színezéket adtak hozzá, majd az egészet átbocsátjuk a kimutató eszköz és egy kalibrációs görbét alakváltozása rögzítésre.

Májfunkció vizsgálatok: köszönhetően abszorpciós spektrum, a változó koncentrációban IC-GREEN ™ (steril indocianin zöld) a vérben lehet felügyelni fül denzitometriának vagy beszerezve vérminták időzített időközönként. A technika mindkét módszer a következő.

A betegnek meg kell tanulmányozni a koplalás, a bazális állam. A beteget fel kell mérni, és a dózis alapján számított 0,5 mg / kg testtömeg.

Steril körülmények között, az IC-zöld ™ por kell feloldani a vizes oldószerrel. Pontosan 5 ml vizes oldószer kell hozzáadni a 25 mg-os injekciós vagy pontosan 10 ml vizes oldószer kell hozzáadni a 50 mg-os injekciós, így 5 mg festék per ml oldatban.

Fecskendezze be a megfelelő mennyiségű festék üregébe a kar vénájába a lehető leggyorsabban, anélkül, hogy a festék, hogy elkerülje kívül a vénát. (Ha a fotometriai módszert használnak, mielőtt intravénás IC-GREEN ™, visszavonja 6 ml vénás vért a beteg karja szérum üres és standard görbe építése, és ezen keresztül ugyanazt a tűt, adja be a megfelelő mennyiségű festék.)

Fül Denzitometriát: Ear oximetriai is használták, és lehetővé teszi, hogy figyelemmel kíséri a megjelenése és eltűnése IC-GREEN ™ anélkül, hogy a visszavonás és spektrofotometriás elemzése vérmintákat kalibrálás. A fül denzitásmérővel amely kompenzációs fotocella korrigálására a vér mennyisége és a hematokrit és a kimutatási fénysorompó, amely regisztrálja szinteket írtak le. Ez az eszköz lehetővé egyidejű mérésére perctérfogat, a vértérfogat és hepaticus clearance IC-GREEN ™ *, és azt találtuk, hogy egy megbízható index a plazma eltávolítása kinetikai egyszeri injekciók vagy folyamatos behatolása IC-GREEN ™. Ezt a technikát alkalmazták az újszülötteknél, egészséges felnőttek és gyermekek és felnőttek májbetegség. A normális egyénnek egy eltávolítási arány 18-24% percenként. Hiánya miatt extra-hepatikus eltávolítása, IC-zöld ™ találták ideálisan alkalmas soros tanulmány a súlyos krónikus májbetegség és hogy egy stabil mérési hepatikus véráram. Nagyobb adagok, IC-GREEN ™ bizonyult különösen értékes kimutatására gyógyszer indukálta változások a májfunkció kimutatására enyhe májkárosodást.

A fül denzitométerrel, a dózis 0,5 mg / kg-os normál alanyok adja a következő clearance-mintát.

fotometriai Módszer-

Meghatározása A százalékos megtartása Dye

Egy tipikus görbe, ábrázolva festék koncentrációjának függvényében optikai sűrűséget az alábbiakban látható. Százalék megtartása lehet olvasni ezt a cselekményt.

Ha pontosabb eredményt a kívánatos, egyenes a beteg vérében és a fiola IC-GREEN ™ használják a meghatározás az alábbiak szerint alakítható

Százalék Retenciós: egyszeri 20 perces mintát (kivont vénába a másik kar, hogy, hogy a befecskendezett) hagyjuk megalvadni, centrifugáltuk és optikai sűrűség határozzuk meg 805 nm-en a beteg normális szérum, mint az üres. Festék koncentrációjának leolvassuk a görbe felett. Egyetlen 20 perces minta szérum egészséges alanyokban nem tartalmazhat több, mint 4% -a a kezdeti koncentráció a festék. Használata százalékos visszatartás kevésbé pontos, mint százalékos eltűnése arány, de reprodukálható eredményeket. Hemolízis nem zavarja a leolvasást.

Meghatározást eltűnés Rate festék: Százalékszámítás eltűnése ráta, mintákat kapjon 5, 10, 15 és 20 perc után az intravénás a festéket. Készítsük el a minta, mint az előző szakaszban, és mérjük az optikai sűrűséget 805 nm-en, amelynek során a beteg normál szérum, mint az üres. Az IC-Green ™ koncentrációja az egyes időzített minta lehet meghatározni a koncentráció görbe szemlélteti. Telek értékek féllogaritmikus.

A mintákat tartalmazó IC-zöld ™ kell olvasni ugyanazon a hőmérsékleten, mivel az optikai sűrűség befolyásolja a hőmérséklet-ingadozásokat.

Normál értékek: Százalékos eltűnése aránya egészséges egyénekben 18-24% percenként. Normál biológiai felezési ideje 2,5-3,0 perc.

OPHTHALMIC ANGIOGRÁFIA vizsgálatok: gerjesztési és emissziós spektrum (1. ábra) és az abszorpciós spektrum (2. ábra) A IC-zöld ™, hogy hasznos a szemészeti angiográfia. A csúcs abszorpciós és emissziós IC-Green ™ fekszenek egy régió (800-850 nm), ahol a sebességváltó az energia által a pigment epithelium hatékonyabb, mint a régióban a látható fény energia. IC-zöld ™ is az a tulajdonsága, hogy közel 98% -a kötődik a vér fehérje, és ezért a túlzott festék extravazáció nem kerül sor az erősen fenesztrált érhártya érrendszer Ezért, hasznos mind abszorpciós és fluoreszcencia infravörös angiográfia a érhártya érrendszer használatakor megfelelő szűrők és a film egy fundus kamerával.

Dózisok 40 mg-ig IC-Green ™ színezék 2 ml vizes oldószer találtuk, hogy optimális angiográfiát, attól függően, a képalkotó berendezés és a technika alkalmazható. A könyökvénába injektált IC-GREEN ™ festék bolus azonnal követi egy 5 ml-es kapszulában fiziológiás sóoldattal.

Klinikailag angiográfiás egységesen jó minőségű lehet biztosítani csak vigyázva, hogy optimalizálja a hozzájárulását az összes lehetséges tényezőt, mint például, a beteg együttműködés és a festék injekciót. A fenti injekció rend célja, hogy a szállítás egy térbelileg korlátozott festék bolus optimális koncentráció az érhártya érrendszer intravénás injekciót követően.

ELÉRHETŐSÉG

IC-GREEN ™, hat egyenként 25 mg injekciós üveg és 10 ml ampulla vizes oldószerben, NDC 17478-701-2.