ibuprofen (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer hatására megnőhet a kockázata, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Ember, aki használja ezt a gyógyszert hosszú ideig is lehet nagyobb a kockázata.

Ez a gyógyszer okozhat vérzést a gyomorban vagy a belekben. Ezek a problémák történhet figyelmeztetés nélkül. Ez nagyobb valószínűséggel, ha volt gyomorfekélye a múltban, ha dohányzik, vagy iszik alkoholt rendszeresen, ha elmúlt 60 éves, ha a rossz egészségi állapot, vagy ha használ bizonyos egyéb gyógyszereket (a szteroid vagy egy vérhígító).

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő a gyógyszeres kezelés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer szedése alatt: hólyagosodás, leválás, lazítás a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások, torokfájás, fekélyek , fekélyek, fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Lehetséges figyelmeztető jelei néhány súlyos mellékhatások fordulhatnak elő a kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert tartalmazhat az arc, az ujjak, a lábak, és / vagy az alsó lábszár, súlyos hasi fájdalom, fekete, kátrányos széklet, és / vagy vérhányás vagy anyagi úgy néz ki, mint a zacc, szokatlan súlygyarapodás; sárga bőr vagy szemek, csökkent vizeletmennyiség, vérzés, vagy bevérzés, és / vagy bőrkiütés. Emellett jeleit súlyos szív problémák fordulhatnak elő, mint a mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, kipirulás vagy szokatlan melegség bőr, gyengeség, vagy akadozó beszéd. Hagyja abba a gyógyszer szedését és kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

Ez a gyógyszer is okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Bár ez a ritka, előfordulhat gyakran olyan betegeknél, akik allergiás aszpirin vagy más nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek. Az anafilaxia azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, nehézlégzés vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek: a bőr az arc színe, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus; méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a táskák vagy a szemhéj vagy a szem körül. Ha ezek a hatások jelentkeznek, forduljon sürgősségi segítség egyszerre.

Néhány ember, akik használják ezt a gyógyszert, akiknél a tünetek agyhártyagyulladás. Ha láz, fejfájás, hányinger, hányás, és merev nyak vagy a hát használata közben ezt a gyógyszert, kérdezze meg orvosát.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik alatt vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Mielőtt bármilyen sebészeti vagy orvosi vizsgálatokat, közölje orvosával, hogy Ön ezt a gyógyszert szedi. Szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a kezelést egy darabig, vagy meg kell változtatni, hogy egy másik nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek előtt eljárást.