ibuprofen / oxikodon

Ibuprofen / oxikodon tartalmaz egy nem-szteroid gyulladásgátló szer (NSAID). Okozhat fokozott kockázata a súlyos és néha halálos kimenetelű szív- és érrendszeri problémák (pl szívinfarktus, stroke). A kockázat nagyobb lehet, ha már szívproblémái vagy ha Ön ibuprofen / oxikodon sokáig. Ne használja ibuprofen / oxikodon jobb előtt vagy után bypass szívműtétet.

Ibuprofen / oxikodon okozhat fokozott kockázata a súlyos és néha halálos kimenetelű gyomorfekély és a vérzés. Idős betegek is nagyobb kockázatot jelent. Ez akkor fordulhat elő, figyelmeztető jelek nélkül.

Kezelése hirtelen, mérsékelt vagy súlyos fájdalom egy rövid ideig (nem több, mint 7 nap).

Ibuprofen / oxikodon narkotikum és NSAID kombinációja. Az NSAID csökkenti bizonyos anyagok a szervezetben okozó fájdalom és gyulladás. A kábító fejti ki az agyban csökken a fájdalom.

Forduljon orvosához vagy az egészségügyi szolgáltató azonnal, ha ezek közül bármelyik vonatkozik Önre.

Egyes egészségügyi feltételek kölcsönhatásba ibuprofen / oxikodon. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen egészségügyi feltételek, különösen, ha a következők bármelyike ​​érvényes Önre

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet az ibuprofen / oxikodon. Mondd meg az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen egyéb gyógyszert szednek, különösen az alábbiak bármelyikét

Ez nem lehet egy teljes listát az összes kölcsönhatások, amelyek előfordulhatnak. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha az ibuprofén / oxikodon kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel szedése. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt elkezdené, hagyja abba, vagy változtassa meg az adagolást minden gyógyszer.

Használja ibuprofen / oxikodon az orvos utasítása szerint. Ellenőrizze a címkét a gyógyszer pontos adagolási útmutatót.

Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató bármilyen kérdése merülne fel, hogyan kell használni az ibuprofen / oxikodon.

Amikor használni hosszú ideig vagy nagy adagban, ibuprofen / oxikodon nem működik olyan jól, és magasabb dózisra lehet szükségük, így a hatása ugyanaz, mint amikor eredetileg venni. Ez az úgynevezett tolerancia. Beszéljen orvosával, ha az ibuprofén / oxikodon leáll jól. Ne vegyen be több, mint az előírt.

Amikor használni hosszú ideig vagy nagy adagban bizonyos emberekben alakul ki kell továbbra is figyelembe ibuprofen / oxikodon. Ezt nevezik a függőség vagy a függőség.

Ha hirtelen abbahagyja az ibuprofen / oxikodon, előfordulhat elvonási tünetek, beleértve a szorongást; hasmenés; láz, orrfolyás, tüsszögés vagy; libabőrös és rendellenes bőrérzékelés; hányinger; hányás; fájdalom; izommerevség; szapora szívverés; látás, hallás vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott; reszketés vagy remegés; izzadó; és alvászavar.

Minden gyógyszer okozhat mellékhatásokat, de sokan nem, vagy kisebb, mellékhatások. Kérdezze meg orvosát, ha ezek bármelyike ​​leggyakoribb mellékhatások tartósak, vagy zavaró

Szorongás; székrekedés; hasmenés; szédülés; álmosság; fejfájás; emésztési zavar; fertőzés; hányinger; idegesség; álmatlanság; gyomorfájdalom; duzzanat; fáradtság; gyomorrontás; hányás; gyengeség.

Súlyos allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés, légzési nehézség, mellkasi szorítás, duzzanat a száj, az arc, az ajkak, a nyelv); fekete, kátrányos, vagy véres széklet; homályos látás vagy egyéb szemproblémák; mellkasi fájdalom; sötét vizelet; ájulás; gyors vagy szabálytalan szívverés; láz; influenzaszerű tünetek; emelkedett vagy csökkent vizeletürítés; szabálytalan vagy nehéz légzés; szellemi vagy hangulati változások; piros, duzzadt, hólyagos vagy hámló bőr; súlyos vagy tartós szédülés; súlyos vagy tartós hányinger vagy hasi fájdalom; légszomj; elkent beszéd; nyakfájás; duzzanat a kar vagy a láb; szokatlan fáradtság vagy gyengeség; szokatlan súlygyarapodás; hányadék, hogy néz ki, mint a zacc, a bőr sárgás vagy a szemek.

Ez nem egy teljes listát az összes mellékhatást, hogy előfordulhat. Ha kérdése van mellékhatása, vegye fel a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltató. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Jelenteni mellékhatásokat az illetékes hatóságnak, kérjük, olvassa el az Útmutató a Problémák bejelentése az FDA.

Kapcsolat 1-800-222-1222 (az American Association of méregközpontok), a helyi mérgezési központ (http://aapcc.org), vagy ügyeletre azonnal. A tünetek közé tartozhat a homályos látás; hideg, nyirkos bőr; zavar; erős szédülés, álmosság, vagy kóma; Súlyos izomgyengeség; lassú, felületes, vagy nehéz légzés.

Store ibuprofen / oxikodon 77 ° F (25 ° C). Rövid tárolás közötti hőmérsékleten 59 és 86 ° F (15 és 30 ° C) megengedett. Tartsa távol hőtől, nedvességtől, és a fény. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsuk ibuprofen / oxikodon elzárva a gyermekek és a háziállatok távol.

Ez az információ nem használható annak eldöntésére, hogy ne vegye ibuprofen / oxikodon vagy bármilyen más gyógyszert. Csak az egészségügyi szolgáltató rendelkezik a tudás és a képzés, hogy melyik gyógyszer az Ön számára megfelelő. Ez az információ nem támogat semmilyen gyógyszert biztonságos, hatékony, vagy jóváhagyott kezelésére olyan beteg, egészségi állapotára. Ez csak egy rövid összefoglaló általános tájékoztatás ibuprofen / oxikodon. Ez nem tartalmazza az összes információt a lehetséges felhasználási, irányok, figyelmeztetések, óvintézkedések, kölcsönhatások, káros hatások, illetve kockázatok, amelyek vonatkoznak az ibuprofén / oxikodon. Ez az információ nem különleges orvosi tanácsot, és nem helyettesíti információt kap a az egészségügyi szolgáltató. Meg kell beszélni az egészségügyi szolgáltató számára teljes körű tájékoztatást a kockázatok és előnyök a ibuprofen / oxikodon.