ibuprofen és a famotidin

NSAID-ok okozhat fokozott kockázata a súlyos kardiovaszkuláris trombotikus események, miokardiális infarktus és a stroke, ami végzetes lehet. Ez a kockázat növekedhet a használat időtartama és a cardiovascularis betegség vagy rizikófaktor a szív- és érrendszeri betegség. A famotidin / ibuprofen ellenjavallt a perioperatív CABG műtét. NSAID-ok is okozhat fokozott kockázata súlyos gyomor-bélrendszeri mellékhatások, beleértve a vérzést, fekélyt, és perforáció a gyomorban és a belekben, ami végzetes lehet, és előfordulhat bármikor és előzetes figyelmeztetés nélkül. Idős betegek esetében nagyobb a kockázata a súlyos gastrointestinalis esemény.

Használja a ibuprofen és a famotidin

Farmakológiai Osztály: NSAID

Kémiai Osztály: propionsav (osztály)

Az ibuprofén nem-szteroid gyulladásgátló szer (NSAID), amely kezelésére használják a fájdalom, gyulladás, duzzanat, merevség, és ízületi fájdalom. Famotidin egy hisztamin H2-receptor antagonista vagy H2-blokkoló. Úgy működik, hogy csökkenti a sav mennyiségét által termelt a gyomorban.

ibuprofen és famotidin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Ibuprofen és a famotidin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ibuprofen és famotidin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának ibuprofen és famotidin kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Mielőtt használná az ibuprofen és a famotidin

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát az ibuprofen és a famotidin kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél az ibuprofen és a famotidin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed ibuprofent és famotidin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével az ibuprofen és a famotidin bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével az ibuprofen és a famotidin bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével az ibuprofen és a famotidin bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják Az ibuprofén és a famotidin is. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használd az ibuprofen és a famotidin pontosan megrendelt orvosához. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne szedje azt hosszabb ideig elrendelt orvosához. A túl sok az ibuprofén és a famotidin fokozhatja a nemkívánatos hatások, különösen idős betegeknél.

ibuprofen és a famotidin jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

A tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, osztás, vagy rágja meg.

ibuprofen és famotidin tartalmaz ibuprofen. Ne szedje az ibuprofen és a famotidin tartalmazó más termékekkel ibuprofen.

A dózis ibuprofen és famotidin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú ibuprofent és famotidin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag ibuprofen és famotidin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata az ibuprofen és a famotidin

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások szedésének ibuprofen és famotidin. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Az ibuprofén növelheti a kockázatát, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Emberek, akik az ibuprofen és a famotidin sokáig azt is nagyobb a kockázata.

Az ibuprofén vérzést okozhat a gyomorban és a belekben. Ez a probléma akkor fordulhat elő, anélkül, hogy figyelmeztető jelek. Ez nagyobb valószínűséggel, ha volt gyomorfekélye a múltban, ha dohányzik, vagy iszik alkoholt rendszeresen, ha elmúlt 60 éves, vannak rossz egészségi állapot, vagy egyes egyéb gyógyszerek (például szteroidok vagy a vér vékonyabb).

Hagyja abba a ibuprofen és famotidin és kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek, míg a gyógyszer alkalmazása: vér a vizeletben, változás a gyakori vizeletürítés vagy a vizelet mennyiségét, valamint légzési nehézség; álmosság, fokozott szomjúság, veszteség étvágytalanság, hányinger vagy hányás, vagy duzzanat a láb vagy az alsó lábszár.

ibuprofen és a famotidin okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben az ibuprofen és a famotidin.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő az ibuprofen és a famotidin. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek használata közben az ibuprofen és a famotidin: hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások; fájó torok, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Segítségével az ibuprofen és a famotidin terhesség végén is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a ibuprofen és famotidin, értesítse orvosát.

Óvintézkedések használat közben ibuprofen és a famotidin

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen májműködési zavar tünetei, beleértve a sötét színű vizelet vagy halvány széklet, hányinger, hányás, étvágytalanság, fájdalom a has felső részén, vagy sárgás bőr vagy a szemek.

Vannak emberek, akik használják az ibuprofen és a famotidin akiknél a tünetek agyhártyagyulladás. Ha láz, fejfájás, hányinger, hányás, és merev nyak vagy a hát használata közben az ibuprofen és a famotidin, kérdezze meg orvosát azonnal.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást színlátás alatt következik be, vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Mielőtt bármilyen sebészeti vagy orvosi vizsgálatokat, közölje orvosával, hogy használja az ibuprofen és a famotidin. Szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a gyógyszer egy kicsit, vagy meg kell változtatni, hogy egy másik gyógyszert, mielőtt az eljárást.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

ibuprofen és a famotidin Side Effects

famotidin / ibuprofen

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Osteoarthritis prednizon, a naproxen, a Cymbalta, aszpirin, ibuprofen, a meloxicam, diklofenak

Rheumatoid arthritis, Plaquenil, hidroxi-, szulfaszalazin Enbrel, Remicade Rituxant, leflunomid

NSAID-indukált fekély profilaxis lanzoprazol, Prevacid, mizoprosztollal Cytotec, Vimovo, Duexis, Prevacid SoluTab, ezomeprazol / naproxen

 vagy csatlakozz a famotidin / ibuprofen támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.