ibuprofen

NSAID-ok okozhat fokozott kockázata a súlyos kardiovaszkuláris trombotikus események, miokardiális infarktus és a stroke, ami végzetes lehet. Ez a kockázat magasabb lehet a cardiovascularis betegség vagy rizikófaktor a szív- és érrendszeri betegség. Az ibuprofen ellenjavallt kezelésére perioperatív fájdalom a beállítást a koszorúér bypass graft (CABG) műtét. NSAID-ok is okozhat fokozott kockázata súlyos gyomor-bélrendszeri mellékhatások, különösen az idősek, beleértve a vérzést, fekélyt, és perforáció a gyomorban és a belekben, ami végzetes lehet.

Használja a ibuprofen

Terápiás Osztály: Fájdalomcsillapító

Farmakológiai Osztály: NSAID

Kémiai Osztály: propionsav (osztály)

Az ibuprofen lehet használni, hogy a láz kezelésére, menstruációs görcsök, és egyéb feltételek, mint kezelőorvosa határozza meg.

ibuprofen egyaránt elérhető over-the-counter (OTC) és az orvos előírása szerint.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Ibuprofen, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt ibuprofen

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ibuprofen vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának ibuprofen alatti gyermekek 6 hónapos korban. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátria-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ibuprofen az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, ami szükségessé teheti a dózis módosítására kapó betegeknél az ibuprofen.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed ibuprofent, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata ibuprofen bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata ibuprofen bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata ibuprofen bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát az ibuprofen. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

A biztonságos és hatékony használata ibuprofen, ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne szedje azt hosszabb ideig elrendelt orvosához. A túl sok az ibuprofén fokozhatja a nemkívánatos hatások, különösen idős betegeknél.

Ha a gyógyszerek súlyos vagy folyamatos arthritis, ibuprofen rendszeresen kell szedni, mint rendelte orvosa által, annak érdekében, hogy segítsen. ibuprofen általában kezd dolgozni egy héten belül, de súlyosabb esetben akár két hétig vagy még tovább haladhat át, mielőtt jobban érzi magát. Emellett számos, hét is eltelhet, mielőtt a teljes hatás az ibuprofén.

Hogy csökkentse gyomorpanaszok, akkor lehet, hogy az ibuprofen étellel vagy tejjel.

A dózis ibuprofen különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú ibuprofent. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag ibuprofen, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata ibuprofen

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

ibuprofén megemelheti a kockázata, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Emberek, akik ibuprofen hosszú ideig is lehet nagyobb a kockázata.

ibuprofen vérzést okozhat a gyomorban és a belekben. Ezek a problémák történhet figyelmeztetés nélkül. Ez nagyobb valószínűséggel, ha volt gyomorfekélye a múltban, ha dohányzik, vagy iszik alkoholt rendszeresen, ha elmúlt 60 éves, ha a rossz egészségi állapot, vagy ha használ bizonyos egyéb gyógyszereket (a szteroid vagy egy vérhígító).

Súlyos bőrreakciók kezelés esetén az ibuprofén. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek miközben ibuprofen: hólyagosodás, leválás, lazítás a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások, torokfájás, fekélyek, fekélyek, fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Lehetséges figyelmeztető jelei néhány súlyos mellékhatások, amelyek kezelés esetén az ibuprofén lehetnek az arc, az ujjak, a lábak, és / vagy az alsó lábszár, súlyos hasi fájdalom, fekete, kátrányos széklet, és / vagy vérhányás vagy anyag néz ki, mint a zacc, szokatlan súlygyarapodás; sárga bőr vagy szemek, csökkent vizeletmennyiség, vérzés, vagy bevérzés, és / vagy bőrkiütés. Emellett jeleit súlyos szív problémák fordulhatnak elő, mint a mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, kipirulás vagy szokatlan melegség bőr, gyengeség, vagy akadozó beszéd. Hagyja abba az ibuprofen és kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

ibuprofen is okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Bár ez a ritka, előfordulhat gyakran olyan betegeknél, akik allergiás aszpirin vagy más nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek. Az anafilaxia azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, nehézlégzés vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek: a bőr az arc színe, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus; méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a táskák vagy a szemhéj vagy a szem körül. Ha ezek a hatások jelentkeznek, forduljon sürgősségi segítség egyszerre.

Óvintézkedések használat közben ibuprofen

Vannak emberek, akik használják az ibuprofen akiknél a tünetek agyhártyagyulladás. Ha láz, fejfájás, hányinger, hányás, és merev nyak vagy a hát használata közben az ibuprofen, kérdezze meg orvosát azonnal.

Segítségével ibuprofen, míg terhes is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a ibuprofen, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik alatt vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Mielőtt bármilyen sebészeti vagy orvosi vizsgálatokat, közölje orvosával, hogy szed az ibuprofen. Szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a kezelést egy darabig, vagy meg kell változtatni, hogy egy másik nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek előtt eljárást.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

ibuprofen Side Effects

ibuprofen

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség kategória több kockázati használattól függ

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hátfájás tramadol, naproxen, Cymbalta, aszpirin, diclofenac, Norco

Fogfájás Advil Liqui-gélek, Advil Gyermek

Krónikus fájdalom Myofascial naproxen, amitriptilin, Aleve, Advil, Elavil, Motrin

Menstruációs fájdalom naproxen, diclofenac, Celebrex, Voltaren, Aleve, Advil