ibrutinib

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a ibrutinib

Farmakológiai Osztály: tirozin-kináz inhibitor

ibrutinib csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ibrutinib, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ibrutinib vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását ibrutinib a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ibrutinib az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt hatások (pl pitvarfibrilláció, magas vérnyomás, fertőzések, hasmenés), ami szükségessé teheti óvatosan kapó betegeknél ibrutinib.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt ibrutinib

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed ibrutinib, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata ibrutinib bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata ibrutinib bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata ibrutinib bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ibrutinib, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát ibrutinib. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye ibrutinib pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

ibrutinib jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Vegye ibrutinib ugyanabban az időben minden nap.

Nyelje le a kapszulát egészben, egy pohár vízzel. Ne nyissa fel, ne törje össze, törés, vagy rágja meg.

Ne egyen grépfrútot vagy Sevilla narancs, vagy igyon grapefruit levet amikor használja ibrutinib.

Az adagot a ibrutinib különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú ibrutinib. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag ibrutinib, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata ibrutinib

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatók használata közben ibrutinib. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével ibrutinib közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló használata közben ibrutinib tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, értesítse orvosát.

ibrutinib vérzést okozhat problémákat. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha véres vagy fekete, kátrányos széklet, piros vagy sötét barna vizelet, súlyos hasi fájdalom, szokatlan vérzés, véraláfutás vagy gyengeség, vagy vérhányás vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a zacc.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt ibrutinib. Lehet, hogy hagyja abba a ibrutinib néhány nappal korábban, és miután a műtét.

Hívja fel orvosát azonnal, ha a köhögés, hogy nem fog menni, fogyás, éjszakai izzadás, láz, hidegrázás, vagy influenza-szerű tünetek, mint például a orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, homályos látás, vagy érzés általános rossz . Ezek lehetnek fertőzés tünetei.

Ibrutinib átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

ibrutinib okozhat pitvarlebegés vagy pitvarfibrilláció. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha gyors vagy szabálytalan szívverés, légzési nehézség, szédülés, szédülés, vagy ájulás használata után ibrutinib.

Használata ibrutinib növelheti a kockázata, hogy az új rákos megbetegedések, beleértve a bőrrák. Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

Óvintézkedések használat közben ibrutinib

ibrutinib okozhat súlyos típusú reakció úgynevezett tumor lízis szindróma. Orvosa Önnek gyógyszert, amely segít megelőzni ezt. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy csökkenés vagy változás a vizelet mennyiségét, ízületi fájdalom, merevség, vagy duzzanat, a hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

ibrutinib Side Effects

ibrutinib

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Krónikus limfoid leukémia Rituxant, rituximab, ciklofoszfamid, Cytoxan, Imbruvica, klorambucil

Waldenström macroglobulinemia Imbruvica

Non-Hodgkin-limfóma metotrexát, Rituxan®, rituximab, ciklofoszfamid, Cytoxan, vinkrisztin

Köpenysejtes limfóma Rituxant, ciklofoszfamid, rituximab, Revlimid, Cytoxan Veicade