ibritumomab

Az ibritumomab egy fehérje, amely megcélozza a fehérvérsejtek a szervezetben. Amikor ibritumomab csatlakozik egy radioaktív kémiai, a sugárzás közvetlenül a tumor (limfóma).

Ibritumomab kombinációban alkalmazzák más gyógyszerekkel kezelik a non-Hodgkin limfóma.

Ibritumomab is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Életveszélyes reakciók előfordulhatnak az injekció beadása alatt vagy 24 órán belül utána. Mondd el a gondozók, ha úgy érzi, bármilyen égő érzés, fájdalom vagy duzzanat a IV tűt Ibritumomab injekciót. Sürgősségi orvosi segítség, ha úgy érzi, viszkető, kábultságot vagy légszomj, vagy ha mellkasi szorító érzés vagy fájdalom terjed a pofa vagy a váll.

Ibritumomab csökkentheti vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket, és segít a véralvadást. Lehet, hogy egy fertőzés vagy vérzés könnyebben.

Súlyos és néha halálos kimenetelű fertőzéseket vagy bőrreakciók kezelés során Ibritumomab, és akár 4 hónap múlva. Hívja fel orvosát azonnal, ha van: bőrpír, fekély, vagy bőrelváltozások, ahol a gyógyszer beadásának; vagy ha duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, vagy bőrkiütés terjed és okai hólyagosodás és hámlás.

Nem kellene ezt a gyógyszert, ha allergiás Ibritumomab, vagy olyan radioaktív anyagot vagy az egér fehérjéket.

Annak érdekében, hogy az ibritumomab biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

májbetegség

vesebetegség

bármilyen típusú fertőzés

tüdő- és légzési problémák

vérzés vagy véralvadási problémái

alacsony vérlemezkeszám

alacsony vérnyomás

kórtörténetében szívbetegség, szívinfarktus, angina (mellkasi fájdalom), vagy szabálytalan szívverés; vagy

ha veszel egy vérhígító (warfarin, Coumadin) vagy egyéb gyógyszer véralvadásgátló.

Használata ibritumomab növelheti a kockázatot a fejlődő más rákbetegségek, például leukémia. Kérdezze meg orvosát, az Ön egyedi kockázatot.

Ibritumomab készül humán plazmából (a vér egy része), amely tartalmazhat vírusokat és egyéb fertőző ágensek. Adományozott plazmát tesztelt és kezelik, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy tartalmazó fertőző ágensek, de még mindig van egy kis lehetősége lehetett továbbítja betegség. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatokat és előnyöket használja ezt a gyógyszert.

Ne használja Ibritumomab ha terhes. Ez árthat a magzatot. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik a kezelés során. Használja hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 12 hónapig a kezelés után véget ér.

Ibritumomab átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Ibritumomab használunk kombinációban rituximabbal (Rituxan®), és egy radioaktív kémiai. Ibritumomab fecskendeznek a vénába keresztül a IV. Akkor kapja injekció klinikán vagy kórházban.

Mondd el a gondozók, ha úgy érzi, bármilyen égő érzés, fájdalom vagy duzzanat a IV tűt Ibritumomab injekciót.

Előfordulhat, hogy a gyógyszer megakadályozza bizonyos mellékhatások jelentkeztek, amikor kapsz Ibritumomab. Vegyük az összes gyógyszert az orvos előírt.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) a fájdalom, ízületi gyulladás, láz, vagy duzzanat. Ez magában foglalja az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib (Celebrex), diclofenac, indometacin, a meloxicam, és mások. Segítségével egy NSAID Ibritumomab előfordulhat, hogy zúzódás vagy könnyen vérzik.

Ibritumomab csökkentheti vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket, és segít a véralvadást. Ez lehet, hogy könnyebben vérzik sérülést vagy megbetegszik attól, hogy mások társaságában, akik betegek. A vér vizsgálni kell gyakran.

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagy egy találkozót a Ibritumomab injekció.

Seek sürgősségi orvosi, vagy hívja a Poison Help vonalat 1-800-222-1222.

Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek a fertőzés.

Nem kap “élő” vakcinát használata közben Ibritumomab, és legalább 12 hónapig a kezelés után véget ér. A vakcina nem működik olyan jól, ez idő alatt, és lehet, hogy nem teljesen véd meg a betegség. Élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, rubeola (MMR), gyermekbénulás, rotavírus, tífusz, sárgaláz, varicella (bárányhimlő), herpes zoster (övsömör), és az orr influenza (influenza) vakcina.

Ez a gyógyszer bejut a testnedvekkel (vizelet, széklet, hányadék). Legalább 48 óra után, amikor egy adag, ne lehetővé teszi a testnedvek érintkeznek a kezével vagy más felületeken. Az ápolók viseljenek gumikesztyűt takarítás közben egy beteg testnedvek, kezelése szennyezett szemetet vagy mosodában vagy változó pelenkák. Mosson kezet és kesztyű levétele után. Mosás szennyezett ruházatot és ágyneműt elkülönítve az egyéb mosoda.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Életveszélyes reakciók előfordulhatnak az injekció beadása alatt vagy 24 órán belül utána. Sürgősségi orvosi segítség, ha úgy érzi, viszkető, kábultságot vagy légszomj, vagy ha mellkasi szorító érzés vagy fájdalom terjed a pofa vagy a váll. Ezek a reakciók akkor fordulhat elő, az injekció beadása alatt vagy 24 órán belül utána.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

fájdalom, égő érzés, bőrpír, vagy a bőr megváltozik, ha a gyógyszer beadásának

láz, fájdalmas szájüregi fekélyek, fájdalom nyeléskor, bőr sebek, megfázás vagy influenza tünetei, köhögés, légzési nehézség

bőrbevérzéssel, szokatlan vérzés (orr, száj, vagina, vagy a végbél), lila vagy piros, tűhegynyi pontok a bőr alatt

állkapocs fájdalom vagy zsibbadás, vörös vagy duzzadt íny, problémái vannak a fogak, bajt evés vagy nyelés, rekedtség

lassú sebgyógyulás, fekélyek; vagy

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori mellékhatás lehet

hányinger, hasi fájdalom, hasmenés

láz, köhögés

orrdugulás, torokfájás, melléküreg fájdalom; vagy

gyengeség vagy fáradtság.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088.

Szokásos adag nem-Hodgkin limfóma

Day 7, 8, vagy 9 következő kezdeti rituximab infúzió; -Within 4 óra rituximab, kezeli Y-90 ibritumomab 0,4 mCi / kg (14,8 MBq / kg) aktuális testtömeg intravénásan, 10 perc alatt a betegek normális vérlemezkeszám (Vérlemezkeszám nagyobb, mint 150.000 / mm3) .; Maximális adag: 32 mCi (1184 MBq) Y-90 ibritumomab adag függetlenül a tényleges testsúly .; Hozzászólások; -Ne Kezelésére, ha a vérlemezkeszám kevesebb, mint 100.000 / mm3; -Initiate A rend következő thrombocytaszám helyreállását, hogy legalább 150.000 / mm3 legalább 6 hét, de nem több, mint 12 hét, az utolsó adag első vonalbeli kemoterápia

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek Ibritumomab, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

 Cerner multum, Inc. Verzió: 4.05. Felülvizsgálat dátuma: 2015/10/21, 10:21:40.