ibritumomab (intravénásan)

szem-bri-TOOM-oh-mab tye-UX-e-tan

Súlyos infúziós reakciók, beleértve a halálos kimenetelű esetek fordultak elő 24 órán belül rituximab infúziót, lényeges eleme az ibritumomab tiuxetan terápiás rend. A legtöbb fatális infúziós reakciók (80%) fordult elő az első rituximab infúzió. Administration is eredményez súlyos és elhúzódó cytopeniák a legtöbb betegnél. Az ibritumomab tiuxetan terápiás rend nem adható olyan betegeknek, akik 25% -os vagy nagyobb limfóma csontvelői érintettséggel és / vagy károsodott csontvelő tartaléka. Súlyos bőr- és mucocutan reakciók néha halálos kimenetelű is előfordulhat terápiát. Az adagot a Y-90 ibritumomab tiuxetan nem haladhatja meg az abszolút maximális megengedett dózis 32 millicurie (1184 megabecquerels).

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

Az ibritumomab injekció egy monoklonális antitest. Ez együtt alkalmazzák egy másik monoklonális antitesttel (rituximab) és egy radioaktív gyógyszert (Y-90). Ibritumomab kezelésére használják egy olyan ráktípus úgynevezett non-Hodgkin lymphoma (NHL) szenvedő betegeknél, akik soha nem részesültek kezelésben, és azok számára, akik kaptak más rákellenes gyógyszerek.

ibritumomab tiuxetan kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ibritumomab tiuxetan, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ibritumomab tiuxetan vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását ibritumomab injekció gyerekek. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ibritumomab injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát ibritumomab tiuxetan. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Lesz kap ibritumomab tiuxetan amíg a kórházban vagy a rák kezelési központ. Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Ibritumomab tiuxetán. ibritumomab tiuxetan kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a ibritumomab tiuxetan megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Használata ibritumomab tiuxetan közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Nem szabad teherbe esni, amíg kapsz ibritumomab tiuxetan, és 12 hónapos megállítása után. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazása.

ibritumomab tiuxetan okozhat súlyos mellékhatás, az ún infúziós reakció. Ez lehet életveszélyes és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha a láz, hidegrázás, légzési nehézség, mellkasi szorító érzés, duzzanat a arc vagy a kéz, szédülés, vagy ha úgy érzi, ájulás néhány órán belül, miután megkapja azt.

Ha van egy súlyos bőrreakció Ibritumomab tiuxetán, akkor forduljon orvoshoz azonnal. A tünetek közé tartozhat hólyagosodás vagy mozog a bőr; piros, duzzadt, irritált, vagy hámló bőr; láz; hidegrázás; fejfájás; vagy hasmenés.

Amíg kezelik Ibritumomab, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (élő vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Ibritumomab csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni.

Ibritumomab átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ha ibritumomab véletlenül lép ki a vénát, ahol az injekciót, ez károsíthatja a szöveteket, ami a hegesedés. Mondja az orvos vagy a nővér rögtön, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, duzzanat vagy az injekció helyén.

Míg a ibritumomab tiuxetan, akkor lehet kitéve sugárzásnak. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

ibritumomab tiuxetan tartalmaz albumint, amely származik adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták. A kockázata, hogy a vírust gyógyszerek emberi vérből már jelentősen csökkent az elmúlt években. Ez az eredmény a szükséges vizsgálati emberi donorok egyes vírusokat, és a tesztelés során, amitől ezek a gyógyszerek. Bár a kockázat csekély, beszéljen orvosával, ha aggályai.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

A több hónapos, miután megkapta ezt a terápiát, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt keresse fel orvosát azonnal, ha bármelyiket észleli az alábbi

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.