ibrance

Ibrance (palbociclib) egy daganatellenes gyógyszer, amely interferál a növekedését és terjedését a rákos sejtek a szervezetben.

Ibrance együtt alkalmazzák letrozol (Femara) vagy fulvesztrant (Faslodex) bizonyos típusainak kezelésére előrehaladott emlőrákban szenvedő posztmenopauzában. Ibrance kombinációban adják egy másik daganatellenes gyógyszer, vagy letrozol (Femara) vagy fulvesztrant (Faslodex).

Ibrance hagyta jóvá az amerikai Food and Drug Administration (FDA) egy “gyorsított” alapon. A klinikai vizsgálatokban, palbociclib tűnt, hogy javítsa a túlélési idő. Azonban további vizsgálatok szükségesek annak eldöntésére, ez a gyógyszer is hosszabbít a túlélési időt.

Kövesse az utasításokat a gyógyszer címkéjén és csomagolásán. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes egészségügyi feltételek, allergia, és minden gyógyszer használata.

Nem szabad használni Ibrance ha allergiás palbociclib.

Annak érdekében, hogy Ibrance biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

májbetegség; vagy

vesebetegség.

Ne használja Ibrance ha terhes. Ez árthat a magzatot. Használja hatékony fogamzásgátló a terhesség megakadályozására használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 2 héttel a kezelés végén.

Nem ismert, hogy palbociclib átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Vegye Ibrance pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Ibrance kap a 28 napos kezelési ciklust, és akkor csak be kell szednie a gyógyszert az első 3 hétben minden ciklusban. Orvosa fogja meghatározni, hogy mennyi ideig kell kezelni Önt Ibrance.

Vegye étellel.

Vedd be a gyógyszert ugyanabban az időben minden nap.

Ne törje össze, rág, szünet, vagy nyisson meg egy Ibrance kapszulát. Lenyeli egészben.

Ha hányni A gyógyszer bevétele után várjon, amíg a következő nap vegye be a következő adagot.

Ne használja a hibás pirulát.

Ibrance csökkentheti vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket, és segít a véralvadást. Ez lehet, hogy könnyebben vérzik sérülést vagy megbetegszik attól, hogy mások társaságában, akik betegek. A vér vizsgálni kell gyakran.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Szokásos felnőtt dózis Mellrák

28-napos ciklus: 125 mg szájon át, naponta egyszer, 21 egymást követő napon, majd 7 nap szünet kezelés; Megjegyzés: Vegye étellel együtt letrozol 2,5 mg naponta egyszer szájon át egész a 28 napos ciklus .; Használata: A kombinált letrozol kezelésére posztmenopauzális nők ösztrogénreceptor-pozitív, humán epidermális növekedési faktor receptor 2 (HER2) -negatív előrehaladott emlőrák kezdeti endokrin alapú terápia

A kihagyott adagot, és ne szedje a gyógyszert, amíg a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Seek sürgősségi orvosi, vagy hívja a Poison Help vonalat 1-800-222-1222.

Grapefruit és a grapefruitlé kölcsönhatásba léphet palbociclib és vezet nem kívánt mellékhatásokat. Kerüljük a grapefruit termékek szedése Ibrance.

Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek a fertőzés.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Ibrance: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

bőrbevérzéssel, szokatlan vérzés (orr, száj, vagina, vagy a végbél), lila vagy piros, tűhegynyi pontok a bőr alatt

alacsony fehérvérsejt-szám, – láz, duzzadt íny, fájdalmas szájüregi fekélyek, fájdalom nyeléskor, bőr sebek, megfázás vagy influenza tünetei, köhögés, légzési nehézség

alacsony vörösvértestszám (vérszegénység) – sápadt bőr, kábultság vagy légszomj, szapora szívverés, koncentrálási nehézségek; vagy

jelei vérrög a tüdőben – mellkasi fájdalom, hirtelen köhögés, sípoló légzés, szapora légzés, köhögés, véres széklet.

A daganatellenes szerek késhet vagy végleg abba, ha bizonyos mellékhatások.

Gyakori Ibrance mellékhatás lehet

hányinger, hányás, hasmenés, étvágytalanság

gyengeség, fáradtságérzés

zsibbadás, bizsergés vagy égő fájdalom a karok, lábak, kezek vagy lábak

megfázásos tünetek, mint orrdugulás, tüsszögés, torokfájás

orrvérzés; vagy

átmeneti hajhullás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek palbociclib, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Verzió: 1.02. Felülvizsgálat dátuma: 2016/02/29, 10:02:44.