ibandronate orális, injekció

Terápiás osztály: Kalcium-szabályozó

Használja a ibandronate

Kémiai Osztály: biszfoszfonát

ibandronate csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ibandronate, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ibandronate vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását ibandronát a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ibandronatot az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt ibandronate

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata ibandronate együtt az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ibandronate, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő ibandronát. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

ibandronate jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha bármilyen speciális diéta, mint például az alacsony nátriumtartalmú vagy alacsony cukortartalmú étrend. Orvosa javasolhatja, hogy kiegyensúlyozott étrendet, a megfelelő mennyiségű kalcium és D-vitamin (tejben vagy egyéb tejtermékek).

Vegyünk ibandronate egy teli pohár (6-8 dl) tiszta vízzel éhgyomorra. Meg kell tenni az első dolog reggel, legalább 60 percig, mielőtt bármilyen étel, ital fogyasztása vagy egyéb gyógyszer. Étel és italok (pl, ásványvíz, kávé, tea, tej, vagy gyümölcslé) csökkenni fog az összeg a ibandronát felszívódik a szervezetben. Várakozás 60 percnél hosszabb ideig lehetővé teszi több hatóanyag szívódik fel. Gyógyszerek, például savlekötők, kalcium vagy vitaminkészítmények is csökkenni fog a felszívódását ibandronát.

A tablettát egészben. Nem szív vagy rágja össze a tablettát, mert okozhat torok-irritáció.

Ne feküdjön le bevétele után 60 percig ibandronate. Ez segíteni fog ibandronate a gyomorba jusson gyorsabb. Ez abban is segít megelőzni irritációt a nyelőcső.

Fontos, hogy eszik egy jól kiegyensúlyozott étrend megfelelő mennyiségű kalcium és D-vitamin (tejben vagy egyéb tejtermékek). Azonban nem veszik olyan étel, ital, kalcium- vagy vitaminkészítmények 60 percen belül, vagy hosszabb bevétele után ibandronate. Ehhez tarthatnak ibandronate megfelelő működését.

Kövesse az adagolási utasításokat adott az orvosától szorosan. Ez befolyásolhatja a ibandronate akkor működik, ha nem. Ne hagyja abba a ibandronate hirtelen megkérdezése nélkül orvosával.

Az adagot a ibandronát különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú ibandronát. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag ibandronatot, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Azoknál a betegeknél a gyógyszer szedését minden nap: Ha kihagyott egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert reggel, hagyja ki az elfelejtett adagot és vegye be a gyógyszert, a következő reggel. Ne vegyen be két tablettát ugyanazon a napon. Térjen vissza a szokásos adagoláshoz a következő napon.

Azoknál a betegeknél a gyógyszer bevétele havonta: Ha hiányzik az adagot, és a következő adagot több mint 7 nap múlva, hogy azt másnap reggel, miután eszébe jut. Térjen vissza a rendszeresen ütemezett napon a hónap figyelembe a következő adagot.

Azoknál a betegeknél a gyógyszer bevétele havonta: Ha hiányzik az adagot és a következő esedékes adag 1-7 nap múlva, várjon addig kell szednie a gyógyszert, és a kihagyott adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata ibandronát

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról ibandronate megfelelően működik, és figyelje a nem kívánt hatásokat.

ibandronate irritálja a nyelőcső. Ha úgy gondolja, ibandronate megkezdte károsíthatja a nyelőcső, hagyja abba ibandronate és forduljon orvoshoz. Néhány tünet a sérülés a nyelőcső gyomorégés (új vagy rosszabb, mint máskor), fájdalom nyeléskor, fájdalom központjában a mellkas, nyelési, vagy érzés, hogy az élelmiszer beszorul a módja annak, hogy a gyomorban.

ibandronate csökkentheti a kalcium mennyisége a vérben. Hívja fel orvosát azonnal, ha Önnél bármilyen jelét alacsony kalciumszint, mint például izomgörcsök vagy izomrángások, vagy zsibbadás vagy bizsergő érzés a kéz- és lábujjak, vagy az ajkak.

Fontos, hogy tájékoztassa az összes egészségügyi szolgáltatók, hogy szed ibandronate. Ha fogászati ​​eljárásokat, miközben ibandronate, akkor lehet, hogy nagyobb eséllyel súlyos probléma az állkapocs. Ez lehet, hogy gyakori használata esetén ibandronate sokáig.

Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen új egészségügyi problémák, különösen a fogak vagy állkapcsát. Mondja el orvosának, ha súlyos csont-, ízületi- vagy izomfájdalom használata közben ibandronate.

Óvintézkedések használat közben ibandronate

ibandronate növelheti a kockázatot a fejlődő törések a combcsont. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy tompa vagy sajgó fájdalom a comb, lágyék, vagy a csípő.

ibandronate kölcsönhatásba léphet a festéket használt csont vizsgál.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

ibandronate Side Effects

ibandronate

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

A csontritkulás megelőzésére alendronát, Fosamax, Evista, Actonel, raloxifen, boniva, Reclast, ibandronate, rizedronát, a zoledronsav, Microgestin Fe 20/01, Necon 1/35

Csontritkulás hidroklorotiazid, alendronát, Fosamax, ösztradiol, kalcium-karbonát, a Prolia, Premarin, Evista, Caltrate, Actonel, raloxifen, boniva