ibandronate intravénás

Használja a ibandronate

Terápiás osztály: Kalcium-szabályozó

Kémiai Osztály: biszfoszfonát

ibandronate kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ibandronate, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ibandronate vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását ibandronatot injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ibandronatot injekció az idősek.

Használata előtt ibandronate

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata ibandronate együtt az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ibandronate, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő ibandronát. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad ibandronate kórházban. ibandronate kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

ibandronate szokásos adagja 3 havonta egyszer. Ha kihagyott egy adagot, forduljon orvoshoz, hogy egy másik találkozót a lehető leghamarabb.

Fontos, hogy eszik egy jól kiegyensúlyozott étrend megfelelő mennyiségű kalcium és D-vitamin (tejben vagy egyéb tejtermékek). Javasoljuk, hogy megkapja a kalcium és a D-vitamin-kiegészítők fogadása közben ibandronate.

Orvosa ad néhány adag ibandronatot amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

ibandronate jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató és a betegtájékoztatót. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról ibandronate megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

ibandronate okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy miután kap az injekciót.

ibandronate csökkentheti a kalcium mennyisége a vérben. Hívja fel orvosát azonnal, ha Önnél bármilyen jelét alacsony kalciumszint, mint például izomgörcsök vagy izomrángások, vagy zsibbadás vagy bizsergő érzés a kéz- és lábujjak, vagy az ajkak.

Fontos, hogy tájékoztassa az összes egészségügyi szolgáltatók, hogy kapsz ibandronate injekciót. Ha fogászati ​​eljárások használata közben ibandronate injekciót, akkor nagyobb az esélye a szerzés egy súlyos probléma az állkapcsát.

Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen új egészségügyi problémák, különösen a fogak vagy állkapcsát. Mondja el orvosának, ha súlyos csont-, ízületi- vagy izomfájdalom használata közben ibandronate.

ibandronate növelheti a kockázatot a fejlődő törések a combcsont. Ez lehet, hogy gyakori ha használja hosszú ideig. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy tompa vagy sajgó fájdalom a comb, lágyék, vagy a csípő.

ibandronate kölcsönhatásba léphet a festéket használt csont vizsgál.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Helyes használata ibandronát

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Óvintézkedések használat közben ibandronate

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

A csontritkulás megelőzésére alendronát, Fosamax, Evista, Actonel, raloxifen, boniva, Reclast, ibandronate, rizedronát, a zoledronsav, Microgestin Fe 20/01, Necon 1/35

Csontritkulás hidroklorotiazid, alendronát, Fosamax, ösztradiol, kalcium-karbonát, a Prolia, Premarin, Evista, Caltrate, Actonel, raloxifen, boniva

ibandronate Side Effects

ibandronate