ibandronát-nátrium-tabletták

Az ezt követő havi adagokat mindkét fenti forgatókönyvek, utasítják a pácienseket, hogy visszatérjen az eredeti ütemterv szerint, akik egy ibandronate nátrium tabletta 150 mg (ibandronate) havonta az előző kiválasztott napon.

Igénylő betegek esetében az invazív fogászati ​​beavatkozásokat, a biszfoszfonát kezelés megszakítása csökkenti a kockázatot ONJ. Klinikai megítélése a kezelőorvos és / vagy szájsebész kell irányítani a kezelési tervet minden egyes beteg esetén az egyéni haszon / kockázat arányát.

Betegeket, akiknél az állkapocs necrosis a biszfoszfonát kezelés alatt kapjon ellátást egy szájsebész. Ezeknél a betegeknél a kiterjedt fogászati ​​műtét kezelésére ONJ súlyosbíthatja az állapotot. Abbahagyása biszfoszfonátkezelés figyelembe kell venni az egyéni előny / kockázat értékelést.

Az előfordulási az összes mortalitás 1% a placebo csoportban és 1,2% a ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoport. A súlyos mellékhatások 20% volt a placebo csoportban és 23% az ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoport. A betegek aránya kivonult kezelést mellékhatások miatt a körülbelül 17%, mind a ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi és a placebo csoportban. Az 1. táblázat felsorolja mellékhatások kezelésére és megelőzésére tanulmányok jelentett nagyobb vagy egyenlő, mint 2%, a betegek és gyakrabban kezelt betegek naponta ibandronát nátrium mint a placebóval kezelt betegeknél.

1. táblázat Mellékhatások előforduló előfordulási Nagyobb vagy egyenlő 2% és több beteget kezelt ibandronát Sodiu m betegeknél, mint a placebóval kezelt Daily a csontritkulás kezelése és megelőzése Tanulmányok

Gyomor-bélrendszeri mellékhatások

Az előfordulási kiválasztott gasztrointesztinális mellékhatások a placebo és ibandronatot nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoportok a következők voltak: dyspepsia (10% vs. 12%), hasmenés (5% vs. 7%), és a hasi fájdalom (5% vs. 6%).

A csont-izomrendszer Mellékhatások

Az előfordulási kiválasztott mozgásszervi mellékhatások a placebo és ibandronatot nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoportok voltak: hátfájás (12% vs. 14%), ízületi fájdalom (14% vs. 14%) és myalgia (5% vs. 6 %).

Szemészeti nemkívánatos események

Reports az orvosi szakirodalomban azt jelzik, hogy a biszfoszfonátok kapcsolatba hozható szemgyulladás, mint iritis és scleritis. Egyes esetekben ezek a mellékhatások nem oldja, míg a biszfoszfonát megszűnt. Nem érkezett jelentés szemgyulladás végzett vizsgálatokban ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi .; Havi adagolást; A biztonsági ibandronatot nátrium 150 mg (ibandronate) a havonta egyszer a postmenopausalis osteoporosis kezelésére értékelték a két éves vizsgálatban melybe 1583 beteg, életkoruk 54-81 év, 395 beteget kezeltek ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi és 396 kitett ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havonta. Betegeknél, akiknél aktív vagy jelentős a már meglévő gyomor-bélrendszeri betegség kizárták a vizsgálatban. Betegek dyspepsia vagy egyidejű alkalmazása nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, protonpumpa-gátlók és H2 antagonisták vontunk be a vizsgálatba. Minden beteg 500 mg kalciumot és 400 nemzetközi egység D-vitamin pótlás naponta.

Egy év után, az előfordulási az összes mortalitás 0,3% volt mind a ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoport és az ibandronatot nátrium 150 mg (ibandronate) havi csoport. A súlyos nemkívánatos események 5% volt a ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoportos és 7% a ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havi csoport. A betegek aránya kivonult kezelés nemkívánatos események miatt 9% volt a ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoportos és 8% a ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havi csoport. A 2. táblázat felsorolja a jelentett nemkívánatos események nagyobb vagy egyenlő, mint 2% -ánál.

Emésztőrendszeri mellékhatások; A nemkívánatos események előfordulási gyakorisága az ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi és ibandronatot nátrium 150 mg (ibandronate) havi csoportok a következők voltak: dyspepsia (7% vs. 6%), hasmenés (4% vs. 5%), hasi fájdalom (5% vs. 8%) .; A csont-izomrendszer mellékhatások; A nemkívánatos események előfordulási gyakorisága az ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi és ibandronatot nátrium 150 mg (ibandronate) havi csoportok voltak: hátfájás (4% vs. 5%), ízületi fájdalom (4% vs. 6%) és myalgia ( 1% vs. 2%) .; Akut fázis reakciók; Tünetek megfelelt az akut fázis reakciók számoltak be biszfoszfonát használat. Az elmúlt két évben a tanulmány, a teljes előfordulási gyakorisága az akut fázis reakció tünetei 3% volt a ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoportban és 9% a ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havi csoport. Ezek előfordulási aránya alapján a jelentés bármely 33 akut fázis reakció, mint a tünetek 3 napon belül a havi adagolás és tartós 7 nap vagy annál kevesebb. Influenza-szerű betegség jelentettek nem beteg a ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi csoportban és 2% a ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havi csoport.

Szemészeti nemkívánatos események

Két beteg részesült ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havonta egyszer tapasztalt szemgyulladás volt, az egyik esetben az uveitis és a többi scleritis.

Száz hatvan (160) posztmenopauzában nélkül osteoporosis részt egy 1 éves, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban ibandronatot nátrium 150 mg (ibandronate) havonta egyszer a megelőzés a csontvesztés. Hetvenhét alany kapott ibandronate nátrium és 83 alany kapott placebót. A teljes minta a nemkívánatos események hasonló volt a korábban megfigyelt.

Allergiás reakciók, beleértve az anafilaxiás reakció / sokk halálos kimenetelű, angioödéma, bronchospasmus, asztma súlyosbodásának, kiütés, Stevens-Johnson szindróma, erythema multiforme és a dermatitis bullosa számoltak be (lásd Ellenjavallatok [4]).

hypocalcaemia; Hypocalcaemia számoltak kezelt betegeknél ibandronate nátrium (lásd FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK [5,2]) .; Mozgásszervi fájdalom; Csont-, ízületi vagy izomfájdalom (mozgásszervi fájdalom), le a súlyos vagy cselekvőképtelen, nem számoltak be (lásd FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK [5,3]) .; Állkapocs necrosis; Az állkapocs osteonecrosisáról számoltak kezelt betegeknél ibandronate nátrium (lásd FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK [5,4]) .; Atipikus combcsont törése; Az atípusos, alacsony energiájú, vagy alacsony trauma törések a combcsont (lásd FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK [5,5]).

Expozíció vemhes patkányok időszakában organogenezis fokozott magzati előfordulását RPU (vesemedenceureter) szindróma az orális dózis 30-szerese a humán expozíció az ajánlott napi orális dózis 2,5 mg és nagyobb vagy egyenlő, mint 9-szer a javasolt havi egyszeri orális adagja 150 mg. Csökkent a kölykök neuromuszkuláris fejlesztés (szikla elhárítási teszt) figyeltek meg 45-szer humán expozíció a napi adagot, és 13-szor a havi egyszeri dózis (lásd a nem klinikai TOXIKOLÓGIAI [13,2]).

Vemhes nyulak orálisan kezelt ibandronát a vemhesség dózisban nagyobb vagy egyenlő 8-szor az ajánlott humán napi orális dózisa 2,5 mg és nagyobb vagy egyenlő, mint 4-szer a javasolt humán havi egyszeri orális adagja 150 mg, dózisfüggő anyai halálozás figyelték meg az összes kezelési csoportban. A haláleset a szülés előtt és arra járó tüdő ödéma és vérzés. Nem történt jelentős magzati rendellenességet (lásd a nem klinikai TOXIKOLÓGIAI [13,2]).

Ibandronate nátrium kapható fehér vagy csaknem fehér színű, kapszula alakú, 150 mg filmtabletta a havi egyszeri szájon át. Egy 150 mg filmtabletta tartalmaz 168,795 mg ibandronate nátrium-monohidrát, ami 150 mg szabad savat. Ibandronát nátrium tabletta tartalmazza továbbá a következő inaktív összetevőket: kolloid szilícium-dioxid, kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz, povidon és a nátrium-sztearil-fumarát. A tabletta filmbevonat tartalmaz hipromellóz, talkum, titán-dioxid és a triacetin.

Kezelés 2,5 mg ibandronsav naponta történő adagolás nátrium eredményezte csökkenése biokémiai markerek csontanyagcsere, beleértve a vizelet C-terminális telopeptid I. típusú kollagén (uCTX) és a szérum oszteokalcin, hogy hasonló szintre a menopauza előtti nőknél. Változások a markerek a csontképződés volt megfigyelhető később, mint azt a reszorpciós markerek, mint várható volt, mivel a kapcsolt természete csontreszorpciót és képződést. Kezelés napi 2,5 mg ibandronát nátrium csökkent szintje uCTX 1 hónapon belül a kezelés megkezdése után és a csökkent szintek oszteokalcin 3 hónapon belül. Csont-turnover markerek elérte mélypontját mintegy 64% -kal alacsonyabb a kiindulási értékek 6 hónapos kezelés és stabil maradt a kezelés folytatása mellett, legfeljebb 3 év. A kezelés abbahagyása után van egy visszatérő a kezelés előtti kiindulási aránya emelkedett csontreszorpció kapcsolódó posztmenopauzális csontritkulás.

Egy 1 éves, összehasonlító vizsgálatban, havi egyszeri vs. napi egyszeri orális adagolásra, a medián változása a kiindulási értékhez szérum CTX értékek -76% volt kezelt betegeknél a 150 mg havonta egyszer rendet és -67% a betegek kezelt napi 2,5 mg adagolásban. Egy 1 éves, megelőzés összehasonlító tanulmány ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havonta egyszer, hogy placebo, a medián placebo-hatáson felüli csökkenését sCTX volt -49,8%.

Ebben kezelt nőstény patkányok 14 napon belül A párosodás előtt a terhesség, a csökken a termékenység, sárgatest, és implantációs helyek észleltek orális dózisban 16 mg / kg / nap (45-szer humán expozíció az ajánlott napi orális adagja 2,5 mg és 13-szor humán expozíció az ajánlott havi egyszeri orális adagja 150 mg, az AUC összehasonlítás).

Expozíció vemhes patkányok időszakában organogenezis fokozott magzati előfordulását RPU (vesemedenceureter) szindróma az orális dózis nagyobb vagy egyenlő, mint 10 mg / kg / nap (nagyobb vagy egyenlő, mint 30-szer humán expozíció az ajánlott napi orális dózisa 2,5 mg és nagyobb vagy egyenlő, mint 9-szer humán expozíció az ajánlott havi egyszeri orális dózis 150 mg, az AUC összehasonlítás). Csökkent a kölykök neuromuszkuláris fejlesztés (szikla elhárítási teszt) figyeltek meg az 16 mg / kg / nap, amikor a gátak adtuk 14 nappal a párzás keresztül szoptatás (45-szer humán expozíció az ajánlott napi orális dózis 2,5 mg és 13-szor humán expozíció a ajánlott havi egyszeri orális dózis 150 mg, az AUC összehasonlítás).

Vemhes nyulakban az orális dózisai 1, 4, vagy 20 mg / kg / nap a terhesség alatt, dózisfüggő anyai halálozás figyelték meg az összes kezelési csoportban (nagyobb, vagy egyenlő, mint 8-szor az ajánlott humán napi orális dózisa 2,5 mg és nagyobb vagy egyenlő, mint 4-szer a javasolt humán havi egyszeri orális dózis 150 mg, alapuló testfelület összehasonlítás, mg / m 2). A haláleset a szülés előtt és arra járó tüdő ödéma és vérzés. Nem történt jelentős magzati rendellenességet nem észleltek.

Ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) naponta nem csökkenhet a csigolya törések (szekunder hatékonysági mutató). Volt egy hasonló számú csigolya csontritkulásos törések 3 év számolt kezelt nőknél ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi [9,1% (95% CI: 7,1%, 11,1%)] és a placebo [8,2% (95% CI: 6,3%, 10,2%)]. A két csoportban is hasonlóak, tekintettel a törések száma jelentett az egyes csigolya helyszínek: medence, combcsont, csukló, alkar, borda és a csípő.

Csontsűrűség (BMD); Ibandronate nátrium jelentősen növelte a BMD a lumbalis gerinc és csípő kezeléshez képest a placebo. A 3 éves osteoporosis kezelési vizsgálatban, ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate), a napi lumbalis gerinc BMD amelyek progresszív több mint 3 éves kezelés és statisztikailag szignifikáns volt a placebóhoz képest a 6. hónapban, és minden későbbi időpontokban. Ágyéki gerinc BMD 6,4% -kal nőtt, miután 3 éves kezelés napi 2,5 mg nátrium ibandronate képest 1,4% a placebo csoportban. 4. táblázat mutatja a jelentős BMD emelkedést látható az ágyéki gerinc, a teljes csípő, a combnyak és a trochanter a placebóhoz képest.

Csont Szövettan; A hatások a ibandronatot nátrium 2,5 mg (ibandronate) naponta csont szövettani értékelték csípőlapátból biopsziás 16 utáni nők 22 hónapos kezelés és 20 nő után 34 hónappal a kezelés .; A szövettani elemzés csont biopszia megmutatta csont normális minőségű és nincs jele a csontlágyulás vagy mineralizáció zavarának .; Havi egyszeri adagolást; A hatásosságát és biztonságosságát ibandronatot nátrium havonta egyszer került egy randomizált, kettős-vak, multinacionális, nem rosszabb vizsgálatban 1602 év közötti nők 54-81 éves, akik átlagosan 18 éves posztmenopauzában, s L2-L4 ágyéki gerinc BMD T -score -2,5 alatt SD kiinduláskor. A fő eredménye az volt az összehasonlítás a százalékos változása a kiindulási lumbális gerinc BMD 1 éves kezelés havonta egyszer ibandronate (100 mg, 150 mg) napi ibandronate (2,5 mg). Minden beteg kapott 400 nemzetközi egység D-vitamint és 500 mg kalcium pótlás naponta .; Ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havonta egyszer (n = 327) kimutatták, hogy noninferior hogy ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi (n = 318) az ágyéki gerinc BMD-1 éves, kettős-vak, multicentrikus vizsgálatban a postmenopausalis osteoporosis. Az elsődleges hatásossági analízis (per protokoll populáció), az átlagos emelkedése a kiindulási értékhez képest a lumbális gerinc BMD 1 év volt 3,86% (95% CI: 3,4%, 4,32%) volt a naponta 2,5 mg csoportban és 4,85% (95% CI: 4,41%, 5,29%) a 150 mg havonta egyszer-csoport, az átlagos különbség 2,5 mg naponta egyszer 150 mg-havi 0,99% (95% CI: 0,38%, 1,6%), ami statisztikailag szignifikáns volt ( p = 0,002). Az eredmények a szándék-to-treat analízis összhangban voltak az elsődleges hatékonysági elemzést. A 150 mg havonta egyszer csoport is következetesen magasabb BMD növekszik a többi csontváz oldalak, mint a napi 2,5 mg-csoport.

Az elsődleges hatékonysági intézkedés volt a változás BMD ágyéki gerinc 2 év után a kezelés. Ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) napi eredményezte átlagos növekedése lumbalis gerinc BMD 3,1%, szemben a placebo következő 2 éves kezelés. BMD emelkedést észleltek a 6. hónapban és minden későbbi időpontokban. Függetlenül a menopausa óta eltelt időtől fokát meglévő csontvesztés, kezelés ibandronate nátrium eredményezett magasabb BMD választ az ágyéki gerinc placebóhoz képest mind a négy alap réteg [menopausa óta eltelt időtől (1-3 éves, nagyobb, mint 3 év) és az alap lumbális gerinc BMD (T-score: nagyobb, mint -1, -1 -2,5)].

Placebóhoz képest kezelés ibandronate nátrium 2,5 mg (ibandronate) naponta növelte a BMD a teljes csípőben 1,8%, a combnyak 2% -kal, és a trochanter 2,1% -kal.

Havi egyszeri adagolás

Biztonságosságát és hatékonyságát ibandronatot nátrium 150 mg (ibandronate) havonta egyszer a megelőzés a posztmenopauzális osteoporosisban szenvedő egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált 1 éves vizsgálat (havi Prevention Study) 160 posztmenopauzális nők alacsony csont tömege a kiindulási (T-score -1 és -2,5). Nők, éves 46-60 éves, átlagosan 5,4 év menopauza. Minden nő kapott 400 nemzetközi egység D-vitamint és 500 mg kalcium pótlása naponta.

Az elsődleges hatékonysági intézkedés volt a relatív változás BMD a lumbalis gerinc 1 év után a kezelés. Ibandronate nátrium 150 mg (ibandronate) havonta egyszer eredményezte átlagos növekedése lumbalis gerinc BMD 4,12% (95% -os konfidencia intervallum 2,96-5,28) a placebóhoz viszonyítva következő 1 éves kezelés (p <0,0001), amely egy 3,73% és -0,39% átlagos eltérés a BMD a kiindulási állapothoz képest a 150 mg havonta egyszer ibandronate nátrium és a placebo csoportban. BMD más csontváz oldalakon is növekedett képest alapértékekkel. A betegeket meg kell kapnia kalcium és D-vitamin, ha a táplálékkal történő bevitel nem megfelelő. Bevitt kalcium és D-vitamin kell halasztani legalább 60 percig orális beadását követően az ibandronát nátrium maximalizálása érdekében felszívódását ibandronát nátrium .; Az orvosnak gondosan figyelnie kell jelei vagy tünetei egy esetleges nyelőcső reakció a kezelés ideje alatt, és a betegek figyelmét fel kell hívni, hogy hagyja abba ibandronate nátrium- és forduljon orvoshoz, ha tünetek alakulnak a nyelőcső irritáció, mint például új vagy súlyosbodó dysphagia, nyelési fájdalom, szegycsont mögötti fájdalom, vagy gyomorégés. 1. nyelőcső problémák .; Néhány ember, aki figyelembe ibandronát-nátrium-tabletták alakulhat problémák a nyelőcső (összekötő cső a szájban és a gyomorban). Ezek a problémák közé irritáció, gyulladás vagy fekély a nyelőcső, amelyet esetenként vérzik. 2. Az alacsony kalciumszint a vérben (hipokalcémia) .; Ibandronate nátrium-tabletták csökkentheti a kalcium szintje a vérben. Ha alacsony a vérében a kalciumszint, mielőtt elkezdi szedni ibandronát-nátrium-tabletták, akkor kezelés ideje alatt súlyosbodhat. Az alacsony kalciumszint a vérben kell kezelni, mielőtt elkezdi szedni ibandronát-nátrium-tabletták. A legtöbb ember az alacsony kalciumszint a vérben nem a tüneteket, de néhány ember a tünetek. Hívja fel orvosát azonnal, ha tünetei az alacsony kalciumszint a vérben, mint a Az orvosa a kalcium és D-vitamin segít megelőzni alacsony kalcium szint a vérben, miközben veszel ibandronát-nátrium-tabletták. Kalcium és D-vitamin az orvos azt mondja, hogy .; 3. Csont-, ízületi vagy izomfájdalom .; Vannak emberek, akik ibandronát-nátrium-tabletták fejleszteni súlyos csont-, ízületi vagy izomfájdalom .; 4. Súlyos állkapocs csont problémák (csontelhalás) .; Súlyos állkapocscsont problémák előfordulhat, ha figyelembe ibandronát-nátrium-tabletták. Lehet, hogy orvosa megvizsgálja a szájüregét, mielőtt elkezdi ibandronát-nátrium-tabletták. Orvosa elmondja Önnek, hogy a fogorvos, mielőtt elkezdi ibandronát-nátrium-tabletták. Fontos, hogy a gyakorlatban jó szájápolás kezelés alatt ibandronát-nátrium-tabletták .; 5. Szokatlan combcsont törések .; Egyesek fejlődtek szokatlan törések a combcsont. Tünetei a törés lehetnek új vagy szokatlan fájdalom a csípő, ágyék vagy comb .; Hívja fel orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik mellékhatás .; Mik ibandronát-nátrium-tabletták ?; Ibandronate nátrium tabletta vényköteles gyógyszer kezelésére vagy megelőzésére csontritkulás nőknél a menopauza után. Ibandronate nátrium-tabletták segítségével növeli a csonttömeget, és segít csökkenteni az esélyét a spinális törés (szünet) .; Nem ismert, hogy milyen hosszú ibandronát-nátrium-tabletták dolgozni a kezelésére és megelőzésére a csontritkulás. Akkor keresse fel orvosát rendszeresen, hogy meghatározza, ha ibandronát-nátrium-tabletták még jobb az Ön számára .; Nem ismert, ha ibandronát-nátrium-tabletták biztonságosak és hatékonyak a gyermekeknél .; Ki ne vegye ibandronát-nátrium-tabletták ?; Ne vegyen ibandronát-nátrium-tabletták ha Mit kell mondani az orvos, mielőtt ibandronát-nátrium-tabletták ?; Mielőtt elkezdené ibandronát-nátrium-tabletták, feltétlenül beszéljen orvosával, ha Tájékoztassa orvosát és fogorvosát azokról a gyógyszerek szedése, beleértve az orvosi rendelvényre és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény készítményeket. Bizonyos gyógyszerek befolyásolhatják, hogyan ibandronát-nátrium-tabletták működik .; Különösen tudassa kezelőorvosával, ha Ön Ismerje a gyógyszer szedése. Tartson egy listát róluk, és mutasd meg, hogy orvosa és gyógyszerésze minden alkalommal, amikor egy új gyógyszert .; Hogyan kell venniük ibandronát-nátrium-tabletták? Lenyelése ibandronate nátrium tabletta, várjon legalább 60 percet Ne feküdjön le legalább 60 perccel azután, hogy elkészítette ibandronát-nátrium-tabletták és nem eszik az első étel a nap legalább 60 perc után vegye ibandronát-nátrium-tabletták .; Ha kihagyott egy adag ibandronát-nátrium-tabletták, ne vegye be később a nap folyamán. Hívjon orvost utasításokat .; Ha túl sok ibandronate nátrium, forduljon orvoshoz. Ne próbálja hányni. Ne feküdjön le .; Mik a lehetséges mellékhatásai ibandronát-nátrium-tabletták ?; Ibandronát-nátrium-tabletták okozhat súlyos mellékhatások. A leggyakoribb mellékhatások a ibandronát Nátrium tabletták Lehet, hogy allergiás reakciók, például csalánkiütés, légzési nehézség, duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok, vagy ájulásérzés .; Mondja el orvosának, ha bármilyen mellékhatás, ami zavar téged, vagy nem megy el .; Ezek nem minden lehetséges mellékhatásai ibandronát-nátrium-tabletták. További információért, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét .; Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 .; Hogyan kell tárolni a ibandronát-nátrium-tabletták? Tartsuk ibandronát-nátrium-tabletták és minden gyógyszer elzárva gyermekektől .; Általános információk biztonságos és hatékony használata ibandronát-nátrium-tabletták. Gyógyszerek néha írnak eltérő célokra felsoroltakon egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Ne használjon ibandronát-nátrium-tabletták egy állapot, amelyre nem volt előírva. Ne adjon ibandronát-nátrium-tabletták a többi ember, akkor is, ha hasonló tüneteket van. Ezek károsíthatják őket .; Ez Gyógyszeres kezelés útmutató összefoglalja a legfontosabb információkat ibandronát-nátrium-tabletták. Ha szeretne több információt, beszéljen orvosával. Akkor kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét információt ibandronát-nátrium-tabletták, hogy meg van írva az egészségügyi szakemberek számára .; További információért hívja Aurobindo Pharma USA, Inc. az 1-866-850-2876 .; Mik az összetevők ibandronát-nátrium-tabletták ?; Hatóanyag: ibandronate nátrium; Inaktív összetevők: kolloid szilícium-dioxid, kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz, povidon és a nátrium-sztearil-fumarát. A tabletta filmbevonat tartalmaz hipromellóz, talkum, titán-dioxid és a triacetin .; A gyógyszeres kezelés útmutatóban jóváhagyta az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal .; Gyártották; Aurobindo Pharma USA, Inc .; 2400 Route 130 North; Dayton, NJ 08810; Készítette; Aurobindo Pharma Limited; Unit-VII (SEZ); Mahaboob Nagar (Dt) -509302; India; Kiadva: február 2016