hypoparathyreosisban kezelések és gyógyszerek

A kezelés célja a tünetek enyhítésére, hogy normalizálják kalcium- és foszfor a szervezetben. A kezelési rend tipikusan tartalmaz

Egyes tanulmányok kimutatták, kezelés előnye a rekombináns humán paratiroid hormon (PTH), kezelésére jelenleg használt a csont-elvékonyodása betegség csontritkulás. Azonban ez nem jóváhagyott kezelésére hypoparathyreosisban.

Diétás lépések

Orvosa javasolhatja, hogy forduljon egy dietetikus, aki valószínűleg tanácsot, hogy az étrend

intravénás infúzió

Ha szüksége van a tünetek azonnali enyhítésére, orvosa javasolhatja kórházi beadására kalcium intravénás (IV) infúzió. Ezek IV infúzió fontos lehet, ha azonban súlyos görcsök kapcsolódó tetánia. Miután kórházi elbocsátás, akkor továbbra is szedjen kalcium- és D-vitamin szájon át.

Orvosa rendszeresen vérvizsgálatokat figyelemmel tudják kísérni a kalcium és a foszfor. Kezdetben ezek a tesztek valószínűleg hetente havonta. Végül meg kell vérvizsgálat csak kétszer egy évben.

Mivel hypoparathyreosisban egy tartós (krónikus) betegség, a kezelés általában egész életen át tartó, a rendszeres vérvizsgálatok annak megállapítására, hogy a kalcium különösen a normális szinten. Orvosa fogja adagját kalciumpótló ha a vér kalcium szintjének emelkedése vagy csökkenése.

Ha a kalcium a vérben alacsony marad a kezelés ellenére orvosa hozzá kapható vízhajtó gyógyszert – konkrétan egy tiazid diuretikum, mint például hidroklorotiazid vagy metoiazon. Míg más típusú diuretikumok (kacsdiuretikumok) csökkentik a kalcium szintje a vérben, a tiazidok növelhetik a vér kalcium szintjét.

rendszeres ellenőrzés

A legtöbben, akik kezelik hypoparathyreosisban tarthatja a tüneteket ellenőrzés alatt, ha továbbra is kap kezelést. A korai diagnózis és a kezelés segít megelőzni a szövődmények hypoparathyreoidismus, amelyek közül néhány tartós.