hyperparathyreosis tesztek és diagnosztika

Ha az eredmény egy vérvizsgálat jelzi, emelkedett kalciumszint a vérében, az orvos valószínűleg ismételjük meg a vizsgálatot, hogy erősítse meg az eredmények után nem ettél egy ideig (éheztetett).

Számos körülmény lehet emelni a kalcium szintje, de az orvos, hogy a diagnózis hyperparathyreosis ha a vérből kimutatható akkor is emelkedett parathormon.

A vérvizsgálat

Miután egy diagnózis-túlműködés, kezelőorvosa valószínűleg ha további vizsgálatokat zárja ki lehet másodlagos okait, hogy meghatározza azokat a lehetséges szövődmények, és megítélni a beteg állapotának súlyosságától. E vizsgálatok során

További diagnosztikai tesztek

Csontsűrűség vizsgálat (csontdenzitometria). A leggyakoribb megméréséről csontsűrűség kettős energiaszintű röntgen-abszorpciometriás vagy DXA vizsgálatot.

Ez a vizsgálat használ speciális röntgen berendezések mérésére hány gramm kalcium és más ásványi anyagok a csont pakoljuk egy szegmens a csont.

Vizeletvizsgálat. A 24 órán át gyűjtött vizelet információkat tud szolgáltatni, hogy mennyire jól a vesék működését és mennyit kalcium kiválasztódik a vizeletben.

Ez a teszt segíthet megítélésében súlyosságának-túlműködés vagy diagnosztizálására Vesebetegség okozó hyperparathyreosis. Ha egy nagyon alacsony szintű a kalcium a vizeletben található, ez azt jelezheti olyan állapot, amely nem igényel kezelést.

Képalkotó vizsgálatok műtét előtt

Ha orvosa azt javasolja, műtét, ő valószínűleg használni ezen a képalkotó vizsgálatok, hogy keresse meg a mellékpajzsmirigy vagy mirigyek, amelyek problémákat okoznak

Sestamibi mellékpajzsmirigy vizsgálat. Sestamibi egy radioaktív vegyület, amely elnyeli hiperaktív mellékpajzsmirigy és lehet kimutatni egy szkenner, amely észleli a radioaktivitás.

A normál pajzsmirigy is elnyeli sestamibit. Hogy megszüntesse felvétel a pajzsmirigy eltakarva a felvétel egy parathyroidadenoma, radioaktív jód, amely csak akkor veszi fel a pajzsmirigy, az is szerepel, és a pajzsmirigy kép digitálisan kivonjuk.

Komputertomográfiás (CT) vizsgálat kombinálni lehet a szkennelési javítása észlelése rendellenesség.

Ultrahang. Ultrahang használ hanghullámok létrehozni képeket a mellékpajzsmirigy és a környező szöveteket.

A kis készülék birtokában a bőrére (jeladó) bocsát ki magas hangú hanghullámok és rögzíti a hanghullám visszhangzik, ahogy visszaverődik a belső struktúrák. A számítógép átalakítja a visszhangja a képeket a monitoron.