hyperparathyreosis kezelések és gyógyszerek

Orvosa javasolhatja kezelés nélkül és rendszeres ellenőrzése, ha

Ha úgy dönt, ez az óra-és-vár megközelítés akkor valószínűleg szükség van időközönként ütemezett vizsgálatok figyelemmel kíséri a vér kalcium szintjét és a csontsűrűség.

éber várakozás

Műtét a leggyakoribb kezelés primer hyperparathyreosis, és egy kúra körülbelül 95 százaléka minden esetben. A sebész eltávolítja csak azok a mirigyek nagyítani vagy daganata van (adenoma).

Sebészet

Ha mind a négy mirigyek érintett, a sebész valószínűleg eltávolítani csak három mirigyek és talán egy részét a negyedik – így egyes működő mellékpajzsmirigy szövetet.

Műtét lehet tenni, mint egy ambuláns, amely lehetővé teszi, hogy menjen haza aznap. Ezekben az esetekben a műtét elvégezhető a nagyon kis bemetszést a nyak, és kap csak helyi érzéstelenítő.

Szövődmények a műtét nem gyakori. A kockázatok közé

Kezelésére szolgáló gyógyszerek hyperparathyroidismus tartalmazza a következő

Kábítószer

Calcimimetics. Egy calcimimetic olyan gyógyszer, amely utánozza a kalcium a vérben keringő. A gyógyszer fogás a mellékpajzsmirigy a felszabadító kevesebb parathormon. Ez a gyógyszer értékesítik cinakalcetre (Sensipar).

A Food and Drug Administration jóváhagyta cinakalcetre kezelésére hyperparathyroidismus okozott krónikus vesebetegség vagy mellékpajzsmirigy rákos. Néhány orvos előírhat kellett kezelnie primer hyperparathyreosis, különösen akkor, ha a műtét nem sikerült gyógyítható a betegség, vagy a személy nem egy jó jelölt műtét.

A leggyakrabban jelentett mellékhatások a cinakalcet ízületi és izomfájdalom, hasmenés, hányinger, és a légúti fertőzések.

Hormonpótló terápiában. Azoknak a nőknek, akik átmentek a menopauza jeleit csontritkulás, hormonpótló terápia segíthet a csontok megtartani a kalciumot. Ez a kezelés nem foglalkozik a mögöttes probléma a mellékpajzsmirigy.

Tartós használata hormonpótló terápia növeli a vérrögképződés és a mellrák. Dolgozzon az orvos, hogy értékelje a kockázatokat és előnyöket, hogy segítsen eldönteni, hogy mi a legjobb neked.

Néhány gyakori mellékhatások a hormonpótló terápia mell- fájdalom és érzékenység, szédülés és fejfájás.