Huperzine: lehet ez kezelni Alzheimer-kór?

Huperzin (Abroncs-ur-Zeen) A, étrend-kiegészítő származó kínai klub moha Huperzia serrata, kapott néhány érdekes mint potenciális kezelés az Alzheimer-kór.

Huperzine viselkedik, mint egy kolinészteráz gátló – a típusú gyógyszert, amely úgy működik színvonalának javítására neurotranszmitterek az agyban. Kis korai vizsgálatok azt sugallják, hogy a Huperzine A esetleg javítja a memóriát és védik idegsejtek, ami lassítja a kognitív hanyatlás társított Alzheimer-kór.

Egy nemrégiben meta-analízis talált bizonyítékot arra, hogy a Huperzine A jelentősen javítja a kognitív teljesítményt betegeknél Alzheimer-kór. Egy másik tanulmány azt sugallja, hogy a Huperzine A, úgy tűnik, számos védő hatása az agy mellett szerepét a kolinészteráz gátló.

Azonban van egy hiányzik a hosszú távú biztonságossági adatok – a legtöbb tanulmány három hónapig tartott, vagy kevesebb – és sok résztvevő a vizsgálatok során tapasztalt mellékhatások, beleértve a hányingert és hányást. További vizsgálatok szükségesek annak megállapítására, lehetséges előnyök és hosszú távú kockázatait Huperzine

Most, a legtöbb orvos nem javasoljuk, hogy a Huperzine mert Food and Drug Administration által jóváhagyott kolinészteráz gátló gyógyszerek állnak rendelkezésre, hogy tesztelték a biztonsági és hatékonyságát.

Az Alzheimer Szövetség azt javasolja, hogy ne vegye Huperzine ha már vesz egy előírt kolinészteráz-gátló, mint például a donepezil (Aricept), a rivasztigmin (Exelon) vagy galantamin (Razadyne). Figyelembe egyaránt növelheti a kockázata a súlyos mellékhatások.

Konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen táplálék-kiegészítő, beleértve a Huperzine

keresse fel orvosát