humán inzulin inhalációs (belégzéssel történő) leírása és márkanevek

Humán inzulin inhalációs egy ember alkotta inzulintartályban lélegzett keresztül a tüdő és ellenőrzésére használják a magas vércukorszint a cukorbetegek. Az inzulin egy a sok hormon, amely segít a test viszont a táplálék energiává. Ez úgy történik, használja a glükóz (cukor) a vérben, mint a gyors energia. Továbbá, az inzulin segít az energia tárolására, hogy tudjuk használni később. Ha cukorbetegsége van (cukorbetegség), a szervezet nem tud elég inzulint, vagy nem használ inzulint. Tehát, akkor meg kell tennie a további inzulin szabályozza a vércukorszintet, és tartsa a szervezet egészséges. Ez nagyon fontos, mivel a túl sok cukor a vérben káros lehet az egészségre.

Humán inzulint kezd hatni gyorsabb, mint néhány más típusú inzulinra, és annak hatása nem tart, amíg. Meg kell fellépni, mint az inzulin a szervezet általában termel. Mivel az inzulin hatását humán rövid hatású, az orvos előírása szerint hosszabb hatástartamú inzulint használhat.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Aerosol por

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatása a humán inzulin inhalációs a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát a humán inzulin inhalációs az idősek.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Adagoló

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az inhalációs humán inzulin használják Afrezza® inhalátort, hogy jön egy gyógyszeres kezelés útmutatóban és a beteg utasításokat. Olvassa el az utasításokat, mielőtt ezt a gyógyszert. Ha nem érti az irányokat, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát, hogy mutassa meg, hogy mit kell tennie. Továbbá, kérdezze meg orvosát, hogy rendszeresen ellenőrizze, hogyan használja az inhalátort, hogy biztosan használ rendesen.

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hatásos orvosával. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény 3 erősségei: 4 egység (kék patron), 8 egység (zöld patron), és 12 egység (sárga patron) egyszeri használatra patronokat.

Afrezza® egy étkezések inzulin. Meg kell venni az elején az étkezés.

Kövesse gondosan különleges étkezési terv orvosához kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling az állapotát, és szükség van, ha a gyógyszer megfelelő működéséhez. Továbbá, a rendszeres testmozgást és a vizsgálati cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Annak érdekében, hogy ezt a gyógyszert, hogy segítsen a cukorbetegség kezelésére szolgáló, fel kell használni minden nap szabályosan elhelyezett dózisokat és használható ugyanabban az időben minden nap, ahogy rendelte orvosa által.

Ahhoz, hogy használni az inhalátort

kihagyott adag

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Tárolás

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Store zárt és zárt fólia csomagolásban a hűtőben. Nem fagyasztható. Ha szobahőmérsékleten tárolják, a patronok kell használni 10 napon belül.

Store zárt vagy felbontatlan buborékcsomagolás vagy csíkok szobahőmérsékleten, és együtt kell használni 10 nap. A nyitott csíkokat szobahőmérsékleten tárolt és fel kell használni 3 napon belül. Ne tegye a bliszterben vagy szalag vissza a hűtőbe, miután szobahőmérsékleten tároljuk.

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hétben szedhető. Vér és légzésfunkció vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nagyon fontos, hogy kövesse gondosan minden utasítást az egészségügyi csapatot

Vészhelyzet esetén, Lehet, amikor meg kell sürgős segítséget a problémát okozta a cukorbetegség. Meg kell készíteni az ilyen vészhelyzetekre. Ez egy jó ötlet, hogy

Tájékoztassa orvosát, ha Ön dohányzik vagy nemrégiben abbahagyta a dohányzást használata közben ezt a gyógyszert.

Túl sok a humán inzulin inhalációs okozhat hipoglikémia (alacsony vércukorszint). Tünetei alacsony vércukorszint közé tartozik a szorongás, a viselkedés megváltoztatásához hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, depresszió, gondolkodási nehézségeket, szédülés vagy szédülés, álmosság, rendkívül erős éhség, szapora szívverés, fejfájás, ingerlékenység vagy abnormális viselkedés, idegesség, rémálmok, nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, és bizsergés a kéz, a láb, az ajkak, a nyelv.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gél enyhíti a tüneteket. Is, ellenőrizze a vér alacsony vércukorszint. Kap egy orvos vagy kórház rögtön, ha a tünetek nem javulnak. Valaki hívja a mentőket azonnal, ha súlyos tünetek, például görcsök (rohamok), vagy eszméletvesztés következik be. Van egy glukagon készlet áll rendelkezésre, valamint egy fecskendővel és tűvel, és tudja, hogyan kell használni. Meg családtagjait is tudja, hogyan kell használni.

A hiperglikémia (magas vércukorszint) fordulhat elő, ha nem veszi eléggé vagy kihagy egy adagot a antidiabetikum, sokat eszik, vagy nem követi az étkezésével, lázas vagy fertőzése van, vagy nem élnek, mint máskor.

Tünetei magas vércukorszint közé homályos látás, álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, gyümölcs-szerű kellemetlen szájszag, fokozott vizeletürítés, ketonok a vizeletben, étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger vagy hányás, fáradtság, nyugtalan légzés (gyors és mély), eszméletvesztés, vagy szokatlan szomjúság.

Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, majd hívja ki orvosa utasításait.

Ez a gyógyszer is szédülést vagy álmosságot. Ne vezessen, vagy mást csinálni, amelyek veszélyesek lehetnek, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a gyógyszer.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a köhögés, hogy folyamatosan jön vissza, vagy nem megy el, légszomj vagy légzési nehézség.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom, miután megkapta a gyógyszert.

A gyógyszer használata együtt más diabétesz gyógyszer (például pioglitazon, roziglitazon, Actos®, Actoplus MET®, Avandia®) okozhat súlyos szív problémája vagy ödéma (folyadék visszatartás). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha gyorsan gyarapodik, amelynek légszomj, mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, nagyfokú fáradtság vagy gyengeség, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, vagy túlzott duzzanat a kéz, csukló, boka, vagy a lábak.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.