Humalog: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Humalog?

Humalog javítására használják vércukorszint felnőttek és gyermekek cukorbeteg.

Humalog is használják együtt orális (szájon át) kezelésére szolgáló gyógyszerek 2. típusú (nem inzulinfüggő) diabétesz felnőtteknél.

Humalog egy gyors hatású inzulin kezdődik a munka nagyon gyorsan. Ha használja ezt a gyógyszert étkezés, használja azt a 15 percet, mielőtt, vagy csak étkezés után.

Fontos információ

Nem szabad alkalmazni a Humalog, ha vannak egy epizód a hipoglikémia (alacsony vércukorszint).

Humalog csak egy része a teljes program a kezelés, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, súlykontroll, lábápolás, szemészeti, fogászati ​​ellátás, és a tesztelés a vércukorszintje. Kövesse a diéta, gyógyszeres kezelés és a testmozgás rutin nagyon szoros. Változó ezeket a tényezőket is befolyásolhatja a vércukorszintet.

Nem szabad alkalmazni a Humalog ha allergiás az inzulin, vagy ha van egy epizód a hipoglikémia (alacsony vércukorszint).

Annak érdekében, hogy a Humalog biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

A gyógyszer szedése előtt

máj- vagy vesebetegség; vagy

Ha bármilyen orálisan (szájon át) diabétesz gyógyszert.

Ez a gyógyszer nem várható, hogy káros-e a magzatra. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során.

Nem ismert, hogy az inzulin lispro bejut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Humalog nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 3 éves.

Humalog pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Humalog injekció formájában adják (felvétel) a bőr alá, egy tűt és fecskendőt vagy inzulinpumpa. Azt is meg kell adni egy tűn keresztül helyezik be a vénába.

Akkor jelenik meg, hogyan kell használni injekciók otthon. Ne én be ezt a gyógyszert, ha nem értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja a használt tűket és fecskendőket. Válasszon egy másik bőrfelületre a beadás helyét minden alkalommal használja ezt a gyógyszert. Ne adja be az injekciót ugyanazon a helyen kétszer egymás után.

A Humalog gyorshatású gyógyszer elkezd dolgozni nagyon gyorsan. Miután a Humalog, meg kell enni egy étkezés belül 5-10 percig.

Ha használja ezt a gyógyszert egy inzulinpumpa, ne keverjük össze, vagy hígítani Humalog más inzulinnal. Infúziós pumpa cső, katéterek, és a tű helyét a bőrére kell 3 naponta cserélik. Változás a gyógyszert a tartályban minden 7. napon. Dobja bármilyen gyógyszert megmaradt a tartályban.

Soha ne ossza injekció toll vagy patron egy másik személy. Közösen használt injekciós toll vagy patron lehetővé teszi a betegség, mint a hepatitis vagy HIV át egyik emberről a másikra.

Kövesse az állami vagy helyi törvényeket eldobja a használt tűket és fecskendőket. Használjon lyukadásbiztos “korpás” hulladékgyűjtő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol az egyik, és hogyan dobja el). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Akkor vércukorszintjének ellenőrizni kell gyakran, és akkor szükség lehet egyéb vérvizsgálatot az orvos irodájában.

Alacsony vércukorszint (hipoglikémia) megtörténhet, hogy mindenkinek, aki cukorbeteg. A tünetek közé tartozik a fejfájás, az éhség, izzadás, zavartság, ingerlékenység, szédülés, vagy érzés ingatag. Mindig tartsa forrása cukor veled abban az esetben van az alacsony vércukorszintet. Cukor források közé gyümölcslé, kemény cukorka, keksz, mazsola, és nem diétás kólát. Fontos, hogy a család és a közeli barátok tudják, hogyan segít vészhelyzetben.

Ha súlyos hipoglikémia és nem tud enni, inni, használjon glukagon injekció. Az orvos írhat a glukagon injekció sürgősségi készletet, és megmondja, hogyan kell használni.

Is néz jeleit magas vércukorszint (hiperglikémia), mint a fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, és a fogyás.

Ellenőrizze vércukor óvatosan stressz helyzetben, utazás, betegség, műtét vagy orvosi vészhelyzet, intenzív mozgás, vagy ha alkoholt iszik, vagy kihagy étkezéseket. Ezek a dolgok hatással lehet a vércukorszint és az Ön adagját igények is változnak. Ha orvosa megváltoztatja a márka, az erő, vagy típusú inzulin, az adagolást igényeinek változhat. Ne változtassa meg a gyógyszer adagját, vagy menetrend anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Humalog csak egy része a kezelési program, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, súlykontroll, vércukor vizsgálat, és különleges orvosi ellátást. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Nem fagyasztható inzulint, vagy tegye ki magas hőnek vagy erős fény. Ne használjon olyan inzulint megfagyott vagy már feletti hőmérsékleten 98 fok F.

Tárolása bontatlan lispro inzulin hűtőszekrényben tárolandó, az eredeti csomagolásban, és nem fagyasztható. Dobja bontatlan inzulint, ha a lejárati idő a címkén letelt.

Hogyan kell alkalmazni a Humalog?

Tárolása bontatlan lispro inzulin szobahőmérsékleten tárolandó, az eredeti csomagolásban. Dobja bontatlan inzulint, ha nem használják 28 napon belül.

Tárolása “használatban” injekciós üveg: Az első használat után tárolja az injekciós üveget hűtőszekrényben vagy szobahőmérsékleten. 28 napon belül felhasználandó.

Tárolása “használatban” patron, vagy injekció toll: Az első használat után, tárolja a patront, vagy toll, szobahőmérsékleten. Hűtőszekrényben nem tárolható. 28 napon belül felhasználandó.

Mivel Humalog használják étkezés előtt, akkor nem lehet egy időzített adagolási ütemtervet. Amikor használja Humalog, biztos, hogy enni étkezés előtt 15 percen belül. Ne használjon extra pótolni a kihagyott adag pótlására.

Használja ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

 Az inzulin túladagolása okozhat életveszélyes hipoglikémiát.

Tünetei közé tartozik súlyos hipoglikémia súlyos gyengeség, homályos látás, izzadás, baj szólva, remegés, hasi fájdalom, zavartság, görcsroham (görcsök), vagy kóma.

Humalog károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Gépjárművet vezetnie vagy gépeket, amíg tudod, hogy ez a gyógyszer milyen hatással lesz rád.

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez hatással lehet a vércukorszint.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelét inzulin allergia: viszketés bőrkiütés az egész testet, zihálás, légzési nehézség, szapora szívverés, izzadás, vagy az érzés, mint talán elájulsz.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

viszketés, duzzanat, bőrpír, vagy a bőr megvastagodása, ahol Humalog; vagy

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

alacsony kálium – zavartság, egyenetlen szívverés, erős szomjúság, fokozott vizeletürítés, láb kellemetlen, izomgyengeséget vagy petyhüdt érzés.

Mi történik, ha túladagolás?

Gyakori Humalog mellékhatás lehet

alacsony vércukorszint, – fejfájás, éhség, gyengeség, verejtékezés, zavartság, ingerlékenység, szédülés, szapora szívverés, vagy nyugtalanság.

Mit kell elkerülni a Humalog?

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Sok más gyógyszerekkel növelheti vagy csökkentheti a hatását Humalog az csökkenti a vércukorszintet. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Humalog mellékhatások

5.03.2016-05-11, 03:34:18

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza

Cukorbetegség, 1-es típusú inzulin aszpart Lantus, Levemir, NOVOLOG, Toujeo, Tresiba

Diabéteszes ketoacidózis aszpart inzulin, NOVOLOG, nátrium-hidrogén-karbonát, Apidra Humulin R

Ketonos hyperozmotikus szindróma aszpart inzulin, NOVOLOG, Apidra Humulin R

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Humalog?

Humalog (lispro inzulin)