HPV-vakcina így a különbség a fertőzések aránya

HPV-vakcina így a különbség a fertőzések aránya

2 Hozzászólások

Egy új méhnyakrák megelőzésére vakcina a humán papillomavírus (HPV) elleni oltás, már nyilvánosságra 2006 óta.

Két méhnyakrák vakcina – Gardasil és a Cervarix – van Food and Drug Administration (FDA) jóváhagyását az Egyesült Államokban. A vakcina véd a veszélyesebb törzsek HPV vírus okozza szinte minden méhnyakrákot.

A kutatók azt találták, hogy bevezetése óta a HPV-vakcina, fertőzések aránya csökkent közel 50 százalék. HPV a leggyakoribb szexuális úton terjedő vírus, megfertőzi mintegy 14 millió ember évente. Azoknál a nőknél, a HPV vírus leggyakrabban okozza a méhnyakrákot, a férfiaknál ez sokkal gyakoribb okoz torok rák.

Friss hírek tudósít színész, Michael Douglas fokozott figyelmet a fontos, hogy megakadályozzák HPV serdülők és fiatal felnőttek.

A méhnyakrák elleni oltást ajánlott a lányok és a fiúk korosztály 11-12, bár lehet adni már kora 9. Fontos, hogy a fiúk és a lányok, hogy megkapja a vakcinát, mielőtt szexuális kapcsolatot, és ki vannak téve a HPV. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) azt javasolja, hogy a nők és a férfiak a 26 éves korban megkapja a HPV-vakcina.

Ha fertőzött HPV, a vakcina nem lehet hatékony.

Mindkét védőoltást kap, mint egy sor három oltást hat hónapos időszakban. A második adagot kap 1-2 hónappal az első adag után, a harmadik adagot hat hónappal az első adag után.

A HPV-vakcina véd 70 százaléka a vírus típusok okozhatnak méhnyakrákot. HPV is okozhat szemölcsök, a genitális szemölcsök, és más rákok – mint például a vagina, végbél, és a rák a fej és a nyak. Fontos, hogy mindig látni az egészségügyi szolgáltató rendszeres kismedencei vizsgák és tesztek pap akkor is, ha nem kapják meg a vakcinát.

A HPV-vakcina egy vitatott téma, elsősorban azért, mert megakadályozza, hogy a szexuális úton terjedő vírus, ami viszont megakadályozza, hogy a rák kifejlődését. A vakcina biztonságosságát is volt a téma a sok vita. Azonban annak ellenére, hogy mind az FDA és a CDC jelentése nincs veszélyes mellékhatása, félelmek továbbra is.

A kutatók azt állítják, hogy a csökkenés fertőzések aránya ígéretes és végül, hogy a különbséget a nyaki és az egyéb HPV okozta rákos megbetegedések. Közegészségügyi hatóságok jelentést az USA-beli árak az oltás (egyharmada tizenéves lányok már teljesen vakcinázott) alacsonyabb, mint más országokban, mint például Dánia és Nagy-Britanniában, amelyek több mint 80 százaléka oltási aránnyal.

Follow me on Twitter a @ SherylNess1. Csatlakozz a vita #livingwithcancer.

Val vel

Sheryl M. Ness R. N.

Kövesse a Twitteren; @ SherylNess1

Lehet egy Minnesota kisebb megkapja a HPV vakcina szülői beleegyezés nélkül? Vannak különböző törvények az egyes államok ebben a kérdésben? Köszönöm!

Fertőzések aránya is csökken a legfiatalabb ember. Azonban fertőzések aránya azok között, több mint 20 éves korában továbbra is nő riasztó ütemben. Tudomásul veszem, hogy 50 éves kor felett, több mint 80% -a nő fertőzött. Semmi nem történt a haladás vizsgálata és a megelőzés a férfiak. Ezen kívül a nők, akik kérték a vacination kor után huszonöt tagadták a biztosítók és számos egészségügyi szakemberek. Az én őszinte véleményt, a vacinations és vetítések kell tenni mindkét nemben, és évente. Sajnos, HPV immár közhelynek és nem foglalkozott a konszern legnagyobb OB-GYNs és más orvosok. Ez csak valami úgy érzik, mindenki megy, hogy végül, mert nem volt módja, hogy azokat, akik már a betegség, és nem lehet megakadályozni az idősebb felnőttek szexuális kapcsolatot a felnőtteknél. Lehet, hogy nem lesz probléma, amíg valaki immunrendszere sérül, de lehet, hogy egy nagy influenza vagy a vitamin / ásványi anyag hiány abból is nagy számban, akik bariatric műtétek ma. Nem tart kapok segédeszközök HPV eredményez rák. Miért nem az orvosi közösség ezt komolyabban ?? Ez már kb 1970 óta, tehát miért nem szükséges vizsgálati? És miért van az, hogy a férfiak soha nem vizsgálták STD, mint a rendszeres vizsgálat a gyakorlatban? Ők biztosan terjed nemi úton terjedő betegségek.