HPV kutató megtalálja a módját, hogy halhatatlanná bőrsejtek

Megörökítő Tough-to-Grow sejtvonalak

A HPV csatlakoztatása és lehetőségei Beyond Papillomaviru

HPV és egyéb papillomavírus lehet évekig is a szervezet bőrsejteket. A kultúrában ételek, azonban az emberi bőrsejtek lassan nőnek és megáll elosztjuk kb 20 sejtosztódást, ami megnehezíti, hogy tanulmányozza a HPV. Egy 2010-es tanulmány a Journal of Clinical Investigation, a kutatók leírtak egy új módszert halhatatlanná emberi bőr sejtvonalak, vagyis lehetővé teszik számukra, hogy továbbra is elosztjuk a végtelenségig. “Várakozásaink szerint [ezek bőrsejtek] felbecsülhetetlen értékű lesz a kutatás és jelentős terápiás és diagnosztikai lehetőségei”, mondja Dr. McBride.

Korábbi kutatások más kutatók azt javasolta szerepe gyógyszerek ismert ROCK inhibitorokat szabályozásában bőr sejtosztódást. McBride kutatócsoport hozzá egy ROCK-gátló nevű Y-27632 a bőrsejteket, hogy ha ez segítene HPV növekedni ezekben a sejtekben, és megállapította, hogy lehetővé tette a bőrsejteket, hogy továbbra is osztódó túl 20 megosztottságot.

“Mi voltunk meglepődve tapasztalta, hogy ezek a sejtek egészségesebb és gyorsabban nőtt, mint az egészséges sejtek,” mondja Dr. McBride. Ugyancsak meglepő, hogy a sejteket növesztjük jelenlétében Y-27632 nem rendelkezik a genetikai károsodás vagy szokatlan megjelenése, hogy a sejteket a hasonló kísérleteket gyakran kellett.

“Ők voltak annyira egészséges és erős, hogy mi volna, hogy kövesse a történetet, ahogy folytatták választóvonal” Dr. McBride folytatódik. “[A sejteket] végül egyre halhatatlanná.”

A kutatók azt találták, párhuzamot az immortalizált sejtek és fertőzött sejtekben a HPV 18, egy olyan törzs, amely összefüggésbe hozták a méhnyakrák. Ellentétben a HPV 18-fertőzött sejtekben, azonban az immortalizált sejtek még mindig volt dolgozó rákellenes gének, és képesek voltak növekedni és normálisan viselkednek. A hasonlóságok azt sugallják, hogy ezek a bőrsejtek hasznos lehet tanulmányozásában HPV.

Ezen túlmenően, a sejtproliferáció módszer lehetne használni a génterápiában bevezetésével terápiás géneknek bőrsejteket a laborban, miután őket növekednek és osztódnak, és regrafting a sejteket rá a beteg bőrén. Például, a tanulmány szerzői megmagyarázni, akkor lehet, hogy a bőr vagy szövet a beteg, és nő azt a laborban, majd a sejteket, hogy teszteljék kezelések szabott az egyén sajátos állapot vagy betegség. Az a képesség, hogy növekszik a beteg-specifikus bőr sejtek és szövetek segíthet kezelésére égési áldozatok is. “A lehetőség, hogy erősíti a sejteket az egyszerű bőr biopszia kutatási és terápiás előnyök messze meghaladták a papilloma,” mondja Dr. McBride.

A kutatók már találtak hasonló eredmények felhasználásával a bőr sejtjeit különböző testrészek és a különböző állatokat. A következő lépések közé tartozik egy bőr graft e sejtek állatkísérletekben hogy megbizonyosodjon arról, hogy normálisan működik. A kutatók azt is tervezi, hogy tanulmányozza a kábítószer hasonló Y-27632 és hogy megtudja, pontosan hogyan halhatatlanná sejtek.