hosszú távú biztonságosságát natalizumabot sclerosis multiplex kezelésére

Natalizumab (Tysabri) egy gyógyszeres kezelés, akik a súlyosbodó formáinak MS. Ez jóváhagyta a monoterápiás, ami azt jelenti, hogy nem kell venni együtt más betegség módosító gyógyszer. Tanulmányok azt mutatják, hogy a natalizumab társított csökkentett kockázata a fogyatékosság progressziójának, jobb kognitív teljesítményt és kevesebb visszaesések.

Azonban natalizumab is társult komplikációk, elsősorban a ritka, de súlyos állapot néven progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). PML egy központi idegrendszeri rendellenesség által okozott fertőzés a JC vírus (JCV). Ez a vírus fertőzi 60-80 százaléka a világ népességének következmények nélkül, de okozhat PML az emberek, akik immunhiányos feltételeket.

Mivel natalizumab növeli a PML, az orvos megvizsgálja, hogy a várható előnyök figyelembe azt képesek ellensúlyozni ezt a kockázatot. A fő PML kockázati tényezők közé

Alapján a kockázati tényezők, terápiás javaslatokat tettek javaslatot, hogy a tesztelés az JCV antitestek kezelés megkezdése előtt natalizumabnál, hathavonta a kezelés alatt, és még legalább hat hónapig kezelés abbahagyása után.

Más, gyakran jelentett mellékhatások natalizumabot nem olyan súlyos. Ezek közé tartozik a fáradtság, szorongás, torokfájás, melléküreg vérbőség, duzzanat és az allergiás reakciók.

Bár ez nem egy gyakori mellékhatás, néhány ember fejlesztettek súlyos májkárosodást után az első natalizumab kezelést. Ezek szövődményeknek rendszerint megjelent az első kezelés után, és elment abbahagyása után natalizumab terápiát.

Val vel

keresse fel orvosát