hogyan vészes vérszegénység diagnosztizálni?

Orvosa diagnosztizálja a vészes vérszegénység alapján az orvosi és a család történetét, a fizikális vizsgálat, és a vizsgálati eredményeket.

Orvosa fogja szeretné megtudni, hogy az állapot hiánya miatt az intrinsic faktor vagy más okból. Ő is meg akarja megtudni az állapot súlyosságától, így lehet megfelelően kezelni.

Alapellátás orvosok-, mint háziorvos, belgyógyász, és gyermekorvosok (orvosok, akik a gyermekek kezelésére) -often diagnosztizálni és kezelni a vészes vérszegénység. Más típusú orvosok is be lehet vonni, beleértve

foglakozik

Lehet, hogy orvosa kérdezni a tünetek. Ő is kérheti

Orvosi és családi történeteit

A fizikális vizsgálat, a kezelőorvos ellenőrizheti a sápadt vagy sárgás bőr és a máj megnagyobbodása. Ő lehet hallgatni a szíved gyors vagy szabálytalan szívverés, vagy a szívzörej.

Orvosa is ellenőrizheti jeleit idegkárosodás. Ő azt szeretné, hogy milyen jól az izmok, a szem, az érzékek, és a reflexek működnek. Orvosa kérheti kérdéseket, vagy nem tesztek, hogy ellenőrizze a mentális állapot, a koordináció, és képes járni.

A vérvizsgálat és eljárások segíthetnek diagnosztizálni a vészes vérszegénység, és megtudja, hogy mi okozza.

Gyakran előfordul, hogy az első vizsgálat diagnosztizálására használt sokféle vérszegénység egy teljes vérkép (CBC). A vizsgálat keretében számos részén a vérben. Ehhez a vizsgálathoz egy kis mennyiségű vért vénájából (általában a karjába) tűvel.

A CBC ellenőrzi a hemoglobin (Hee-muh-glow-bin) és a hematokrit (Hee-MAT-oh-krit) szintjét. A hemoglobin egy vasban gazdag fehérje, amely segíti a vörösvértestek oxigént szállítja a tüdőből a test többi részébe. Hematokrit méri, hogy mennyi hely vörösvérsejtek vegye fel a vérben. Az alacsony hemoglobin vagy hematokrit jele vérszegénység.

A normál tartomány ilyen szinten alacsonyabb lehet bizonyos faji és etnikai csoportokban. Orvosa el tudja magyarázni a vizsgálati eredményeket az Ön számára.

A CBC is ellenőrzi száma vörösvértestek, a fehérvérsejtek és a vérlemezkék (PLATE-teszi) a vérben. Abnormális jele lehet a vérszegénység, a másik vér rendellenesség, fertőzés, vagy más feltétellel.

Végül a CBC nézi átlagos korpuszkuláris (kor-genny kyu-lar) térfogat (MCV). MCV olyan intézkedés az átlagos mérete a vörös vérsejtek. MCV lehet egy nyom, hogy mi okozza a vérszegénységet. Vészes vérszegénység, a vörös vérsejtek általában nagyobb, mint a normális.

Ha a CBC eredmények megerősítik, hogy van vérszegénység, akkor szükség lehet egyéb vérvizsgálatok, hogy megtudja, milyen típusú vérszegénység van.

A retikulocita (re-TIK-u-lo-site) száma intézkedések a fiatal vörösvértestek a vérben. A teszt azt mutatja, hogy a csontvelőt teszi a vörösvérsejtek a megfelelő arány. Emberek, akik a vészes vérszegénység alacsony reticulocytaszám.

A szérum folát, a vas és a vaskötő kapacitás vizsgálatokat is tud segíteni azt mutatják, hogy van a vészes vérszegénység vagy más típusú vérszegénység.

Egy másik gyakori vizsgálat, az úgynevezett Kombinált Binding lumineszcencia teszt, néha téves találatokat. A tudósok azon dolgoznak, hogy dolgozzon ki egy megbízhatóbb tesztet.

Orvosa javasolhatja más vérvizsgálattal

Csontvelő vizsgálatok azt mutatják, hogy a csontvelő egészséges, és így elegendő vörösvérsejt. A két csontvelő vizsgálatokat törekvés (a-pi-RA-Shun) és a biopszia.

Az aspirációs orvosa eltávolítja egy kis mennyiségű folyadék csontvelő tűn keresztül. Egy biopszia, az orvos eltávolítja a kis mennyiségű csontvelő szövet egy nagyobb tűt. A mintákat ezután mikroszkóp alatt megvizsgáltuk.

Vészes vérszegénység, a csontvelő-sejtek alakulnak vérsejtek nagyobbak, mint a normális.

Fizikai vizsga

A diagnosztikai vizsgálatok és eljárások