hogyan trombocitopénia diagnosztizálható?

Orvosa diagnosztizálja thrombocytopenia alapján a kórtörténetét, a fizikális vizsgálat, és a vizsgálati eredményeket. A hematológus is be lehet vonni a gondozás. Ez egy orvos, aki specializálódott diagnosztizálásában és kezelésében vér betegségek és állapotok.

Miután thrombocytopenia diagnosztizálnak, orvosa kezdődik keres az oka.

Orvosa kérheti mintegy tényezők, amelyek befolyásolják a vérlemezkék, mint például a

Kórtörténet

Orvosa fog tenni a fizikai vizsgán, hogy keresni jelei és tünetei vérzés, például zúzódások vagy foltok a bőrön. Ő ellenőrzi a has jeleit megnagyobbodott lép és a máj. Azt is ellenőrizni fogják a fertőzés jeleit, mint például a láz.

Fizikai vizsga

Orvosa javasolhatja egy vagy több, a következő vizsgálatokat segít diagnosztizálni alacsony vérlemezkeszám. További információ a vérvizsgálat, menj az egészségügyi témák vérvizsgálatok cikket.

A teljes vérkép (CBC) méri a szintet a vörösvértestek, a fehérvérsejtek és a vérlemezkék a vérben. Ehhez a vizsgálathoz egy kis mennyiségű vért vesznek egy véredény, általában a karját.

Ha thrombocytopenia, a teszt eredményei azt mutatja, hogy a vérlemezkék száma alacsony.

A vér kenet ellenőrzésére használjuk a megjelenését a vérlemezkék a mikroszkóp alatt. Ehhez a vizsgálathoz egy kis mennyiségű vért vesznek egy véredény, általában a karját.

Csontvelő tesztek ellenőrzésére, hogy a csontvelő egészséges. Vérsejtek, beleértve a vérlemezkéket, készülnek a csontvelőben. A két csontvelő vizsgálatokat aspirációs (as-pih-RA-Shun) és a biopszia.

Csontvelőmintavételt lehet tenni, hogy megtudja, miért csontvelő nem termel elég vérsejtek. Ehhez a vizsgálathoz, az orvos eltávolítja a mintát a folyadék a csontvelő egy tűn keresztül. Ő vizsgálja a mintát mikroszkóp alatt, hogy ellenőrizze a hibás sejteket.

A csontvelő-biopsziát gyakran történik után egy törekvés. Ehhez a vizsgálathoz, az orvos eltávolítja a mintát a csontvelő szövet egy tűn keresztül. Ő vizsgálja a szövetet, hogy ellenőrizze a számát és típusát a sejtek a csontvelőben.

Ha a vérzés probléma gyanúja, akkor szükség lehet egyéb vérvizsgálatokat is. Például az orvos ajánlhat PT és PTT tesztek látni, hogy a véralvadást megfelelően.

Orvosa is utalhatnak ultrahang, hogy ellenőrizze a lépét. Az ultrahang hanghullámok létrehozni képeket a lépben. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy vajon a lépét nagyítja.

A diagnosztikai vizsgálatok