hogyan légzési distressz szindróma kezelni?

A kezelés a légzési distressz szindróma (RDS), általában akkor kezdődik, amikor egy csecsemő születik, néha a szülőszobán.

A legtöbb csecsemőknek, akik jeleit mutatják RDS gyorsan át egy újszülött intenzív osztályon (NIC). Ott kapnak éjjel-nappal kezelést egészségügyi szakemberek, akik kezelésére szakosodott koraszülötteknél.

A legfontosabb kezelések RDS

Felületaktív helyettesítő terápia

Felületaktív anyag egy folyékony, befedi a belsejében a tüdőbe. Ez segít, hogy nyitva tartsa úgy, hogy egy csecsemő is belélegezhető levegő egyszer ő született.

Légzés támogatása

Babák, akik RDS kapnak felületaktív amíg a tüdejük tudják kezdeni, hogy az anyag saját. Felületaktív általában kap egy csövön át lélegzik. A cső lehetővé teszi, hogy a felületaktív menjen egyenesen a baba tüdejébe.

Ha a felületaktív anyag adott, a légzés cső csatlakozik egy ventilátort, vagy a baba is kap a légzés támogatását nCPAP.

Felületaktív gyakran kap jobb a születés után a szülőszobán, hogy megpróbálja megelőzésére vagy kezelésére RDS. Azt is lehet adni többször következő napokban, amíg a baba tud lélegezni jobb.

Egyes nők kapnak nevezett gyógyszerek a kortikoszteroidok a terhesség alatt. Ezek a gyógyszerek felgyorsíthatják felületaktív termelés és a tüdő fejlődését a magzat. Még ha voltak ezek a gyógyszerek, a csecsemő még szüksége felületaktív helyettesítő terápia a születés után.

Csecsemők, akik RDS gyakran kell a légzés támogatását, amíg a tüdeje elkezdhet elég felületaktív anyag. Egészen a közelmúltig, egy mechanikus ventilátor általában használtunk. A ventillátor csatlakozik egy csövön át lélegzik végighúzódó a csecsemő szájába vagy orrába a légcső.

Ma már egyre több a csecsemők kapnak légzés támogatását nCPAP. NCPAPban finoman tolja a levegőt a baba tüdejébe keresztül ágakkal helyezni a csecsemő orrát.

Csecsemők, akik légzési problémák kaphat oxigénterápia. Oxigén adják át lélegeztető vagy nCPAPban gép, vagy egy csövön keresztül az orrát. Ez a kezelés biztosítja, hogy a csecsemő “szervek kap elég oxigént, hogy jól működik.

További információkért keresse fel a Health témák oxigén terápia cikket.

Egyéb kezelések RDS foglalhatnak gyógyszereket, szupportív terápia, és a kezelés a nyitott ductus arteriosus (PDA). PDA egyik feltétele, hogy érint bizonyos koraszülötteknél.

Az orvosok gyakran adnak antibiotikumokat csecsemők, akiknek az RDS-fertőzések ellenőrzésére (ha az orvos arra gyanakszik, hogy egy gyermeknek fertőzés).

Kezelés a NIC lecsökkentheti stressz babák, és megfelel az alapvető szükségletek melegség, a táplálkozás, és a védelem. Az ilyen kezelés magában foglalhatja

PDA egy lehetséges szövődménye RDS. Ebben az állapotban a magzati véredény úgynevezett ductus arteriosus nem zárja be a születés után, ahogy kellene.

A ductus arteriosus összeköti a tüdő artéria a szív artéria. Ha nyitva marad, akkor a törzs a szív, és növeli a vérnyomást a tüdő artériákban.

PDA gyógyszerekkel kezelték, katéter eljárások, és a műtét. További információkért keresse fel a Health témák patent ductus arteriosus cikket.

oxigén terápia

egyéb kezelések