hipoglikémia

Hipoglikémia olyan állapot jellemzi kórosan alacsony vércukorszint (glükóz), a szervezet fő energiaforrása.

Hipoglikémia gyakran társul a cukorbetegség kezelésében. Azonban a különböző körülmények között, sokan ritka, okozhat alacsony vércukorszint nem cukorbetegeknél. Mint a láz, a hipoglikémia nem betegség is – ez a mutató egy egészségügyi probléma.

Azonnali kezelés hipoglikémia magában gyors lépéseket a vércukorszint vissza a normál tartomány – 70 és 110 milligramm per deciliter, vagy mg / dl (3,9-6,1 mmol literenként, vagy mmol / l) – vagy magas cukortartalmú élelmiszerek vagy gyógyszerek. Hosszú távú kezelés igényel felismerése és kezelése a kiváltó hipoglikémia.

Hasonlóan ahhoz, ahogy egy autó szüksége gáz futtatni, a test és az agy van szüksége a folyamatos ellátás cukor (glükóz) megfelelő működéséhez. Ha a glükóz szintje túlságosan alacsony, mivel előfordul hipoglikémia, ez okozhat ilyen jelek és tünetek

Mivel a hipoglikémia rosszabbodik, jelek és tünetek a következők

Mikor kell orvoshoz

A súlyos hipoglikémia tűnhet, mintha ők ittas. Ezek összekötöd a szavakat, és mozgassa ügyetlenül.

Vércukorszint szabályozása

Sok eltérő feltételű hipoglikémia okozhatja ezeket a tüneteket. A vérmintát, hogy tesztelje a vércukorszintjét idején ezek a jelek és tünetek, hogy hogyan tudjuk biztosan, hogy a hipoglikémia az oka.

Keressétek az orvos azonnal segítséget, ha

Keressétek sürgősségi segítséget, ha

Hipoglikémia lép fel, amikor a vércukor (glükóz) szintje túl alacsonyra esik. Számos oka van, amiért ez megtörténhet, a leggyakoribb, hogy egy mellékhatása használt szerek a cukorbetegség kezelésében. De ahhoz, hogy megértsük, hogyan hipoglikémia történik, ha tudjuk, hogy a test normális véráramlást szabályozza cukorgyártás, felszívódását és a tárolás.

Lehetséges okok, diabetes

Az emésztés során, a szervezet lebontja szénhidrátok élelmiszerek – mint például a kenyér, rizs, tészta, zöldség, gyümölcs és tejtermék – különféle cukor molekulákkal. Az egyik ilyen cukor molekulák glükóz, a fő energiaforrás a test. Glükóz szívódik fel a véráramba étkezés után, de nem adja meg a sejtek a legtöbb szövetben segítsége nélkül az inzulin – a hormon, amelyet a hasnyálmirigy.

Amikor a glükóz szintje a vérben emelkedik, azt jelzi, bizonyos sejtek (béta-sejtek) a hasnyálmirigy mögött található a gyomor, hogy kiadja az inzulin. Az inzulin, viszont kinyitja a sejteket, hogy a glükóz beléphet, és az üzemanyag a sejtek szüksége a megfelelő működéshez. Minden további glükóz tárolja a máj és az izmok glikogén formájában.

Ez a folyamat csökkenti a glükóz szintje a vérben, és megakadályozza, hogy elérje veszélyesen magas. Ahogy az a vércukorszintjét normalizálódik, úgy a inzulinnak a hasnyálmirigy.

Ha még nem evett néhány órát, és a vércukorszint csökken, egy másik hormon a hasnyálmirigy úgynevezett glukagon jelzi a máj bontja le a tárolt glikogén és a glükóz felszabadulását vissza a véráramba. Ez tartja a vércukorszintjét belül normális tartományba, amíg meg nem eszik újra.

Eltekintve a máj lebontja glikogént glükózzá, a szervezet is képes előállítani a glükóz a folyamatot nevezzük glükoneogenezis. Ez a folyamat zajlik, elsősorban a máj, hanem a vese, és felhasználja a különböző anyagok, amelyek prekurzorok glükózzá.

Lehetséges okok nélkül cukorbetegség

Ha Ön cukorbeteg, az inzulin hatásait a szervezetben drasztikusan csökkent, vagy azért, mert a hasnyálmirigy nem termel elegendő belőle (1-es típusú diabétesz), vagy azért, mert a sejtek kevésbé reagálnak rá (2. típusú diabétesz). Ennek eredményeként, a glükóz hajlamos felépíteni a véráramba, és elérheti veszélyesen magas. A probléma kijavításához, akkor valószínűleg inzulint vagy más kábítószer, amely során csökkentik a vércukorszintet.

Ha túl sok inzulint képest a glükóz mennyiségét a vérben, akkor is okozhat a vércukorszint csökkenése túl alacsony, így a hipoglikémiát. Hipoglikémia is eredményezheti, ha a bevétel után diabétesz gyógyszert, akkor nem eszik, mint a szokásos (elfogyasztásának kevesebb glükóz), vagy több testmozgást (a több glükózt), mint a szokásos módon. Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg, akkor valószínű, hogy az orvos fog működni, hogy megtalálja az optimális dózist, amely illeszkedik a rendszeres étkezési és tevékenységi szokások.

Hipoglikémia nem cukorbetegeknél sokkal ritkább. Okai lehetnek a következő

Az inzulin túltermelés. Egy ritka daganat a hasnyálmirigyben (inzulinómát) okozhat túltermelés az inzulin, így a hipoglikémiát. Egyéb tumorok vezethet túlzott termelése inzulin-szerű anyagok.

A bővítés a béta-sejtek a hasnyálmirigy inzulint termelő (nesidioblastosis) eredményezhet túlzott inzulin felszabadulását, ami hipoglikémiát okoz.

Hipoglikémia általában akkor fordul elő, ha nem evett (ha éppen egy éhgyomorra), de ez nem mindig van így. Néha előfordul hipoglikémia étkezés után, mert a szervezet termel több inzulint van szükség.

Hipoglikémia étkezés után

Ez a fajta alacsony vércukorszint, az úgynevezett reaktív vagy étkezés utáni hipoglikémia előfordulhat emberek, akik gyomor műtét. Az is előfordulhat, az emberek, akik nem voltak a műtétet.

Ha figyelmen kívül hagyja a hipoglikémia tünetei túl hosszú, akkor elveszíti az eszméletét. Ennek oka, hogy az agynak szüksége van a glükóz a megfelelő működéshez.

hipoglikémia unawareness

Felismerni a jeleit és tüneteit hipoglikémia korai, mert a kezeletlen hypoglykaemia vezethet

Idővel, ismétlődő epizódok hipoglikémia vezethet hipoglikémia unawareness. A test és az agy nem termel jelek és tünetek, amelyek arra figyelmeztetik az alacsony vércukorszint, mint például remegés vagy szabálytalan szívverés. Amikor ez megtörténik, a kockázata a súlyos, életveszélyes hipoglikémiát megnő.

Ha Ön cukorbeteg, epizódok alacsony vércukorszint a kényelmetlen és ijesztő lehet. Az ismétlődően előforduló hipoglikémia előfordulhat, hogy kevesebb inzulint, hogy az a vércukorszintjét nem megy túl alacsony. De a hosszú távú magas vércukorszint veszélyes lehet, túl, esetleg kárt okoz a idegek, erek és a különböző szervekben.

Hipoglikémia gyakori 1. típusú diabetes, a szimptómás hipoglikémia előforduló átlagosan hetente kétszer. De ha azt veszi észre, hogy te, hogy több hipoglikémia, vagy ha a vércukorszint csökken lényegesen alacsonyabb, beszéljen orvosával, hogy megtudja, hogyan lehet, hogy módosítania kell a cukorbetegség kezelése.

Ha még nem diagnosztizált cukorbetegség, hogy egy találkozót az elsődleges ellátást nyújtó.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvos.

Undertreated cukorbetegség

Kérdést, hogy kérdezze meg orvosát ha cukorbeteg közé

Kérdéseket feltenni, ha nem diagnosztizált cukorbetegség közé

Az orvos, aki látja, hogy jelek és tünetek hipoglikémia valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Az orvos kérheti

Orvosa három kritérium – gyakran nevezik Whipple-triász – diagnosztizálni hipoglikémiát. Whipple triász az alábbi tényezők

Amit megtehetsz

Mit várnak el az orvos

Jelek és tünetek a hipoglikémia. Lehet, hogy nem mutatnak jelek és tünetek hipoglikémia során a kezdeti látogatást orvosával. Ebben az esetben orvosa van akkor gyorsan egy éjszakán át (vagy hosszabb ideig). Ez lehetővé teszi, hogy hipoglikémiás tünetek jelentkezhetnek úgy, hogy ő is a diagnózis felállításához.

Azonnali kezelés kezdeti

Az is lehetséges, hogy akkor kell végezni hosszabb gyors kórházi környezetben. Vagy ha a tünetek jelentkeznek, étkezés után, orvosa a tesztelni kívánt vércukorszint étkezés után.

A kezelés az alapbetegség

Ezen felül, az orvos valószínűleg elvégzi a fizikális vizsgálat, és ellenőrizze a kórtörténet.

Kezelés A hipoglikémia jár

A kezdeti kezelés függ a tünetek. A korai tünetek általában a kezelendő fogyaszt 15-20 gramm gyorsan ható szénhidrátot. Gyors hatású szénhidrátok olyan ételek, amelyek könnyen átalakítható cukor a szervezetben, mint a cukorka, gyümölcslé, rendszeres – nem diétás – üdítők, vagy szőlőcukor tablettát vagy gélt. Tartalmazó élelmiszerek zsír vagy fehérje nem jó kezelések hipoglikémia, mert a fehérje és a zsír lassítja a szervezet cukor felszívódását.

Ellenőrizze újra a vércukorszintet 15 perccel a kezelés után. Ha a vércukorszint még 70 mg / dl (3,9 mmol / l), kezelésére egy másik 15 és 20 gramm gyorsan ható szénhidrátot, és ellenőrizze a vércukorszint ismét 15 perc alatt. Ismételjük meg ezeket a lépéseket, amíg a vércukorszint meghaladja a 70 mg / dl (3,9 mmol / l).

Ha a vércukorszint vissza a normális, ezért fontos, hogy van egy harapnivaló vagy étkezés segít stabilizálni a vércukorszintet. Ez is segít a test glikogén raktárak, amelyek során kimerültek a hipoglikémiát.

Ha a tünetek súlyosabbak, rontó a képessége, hogy a szájon át cukrot, akkor szükség lehet a glukagon injekció beadása vagy intravénás glükóz. Ne adjon ételt vagy italt annak, aki öntudatlan, ahogy ő is szívja le ezeknek az anyagoknak a tüdőbe.

Ha hajlamos a súlyos tünetekkel járó hypoglykaemiás epizódok, kérdezze meg kezelőorvosát, ha otthon glukagon kit lehet az Ön számára megfelelő. Általában a cukorbetegek, akik inzulinnal kezelt kell egy glukagon kit alacsony vércukorszint vészhelyzet esetén. Család és barátok kell tudni, hogy hol találja a készletet, és meg kell tanítani, hogyan kell használni, mielőtt vészhelyzet esetén.

Megelőzése visszatérő hipoglikémia megköveteli az orvos, hogy azonosítsa a alapbetegség kezelésére. Attól függően, hogy a kiváltó ok, a kezelés magában

Ha Ön cukorbeteg, kövesse a cukorbetegség kezelési terv, és az orvos alakultak ki. Ha figyelembe az új gyógyszerek, a változó étkezési vagy gyógyszeres menetrendek, vagy új gyakorlat, beszéljen orvosával arról, hogy e változások hogyan befolyásolhatják a cukorbetegség kezelése és a kockázat az alacsony vércukorszint.

A folyamatos glükóz monitor (CGM) egy lehetőség az egyes emberek, különösen a hipoglikémia unawareness. Ezek az eszközök beszúrni egy kis drót a bőr alatt, amely elküldi a vércukor mérés a vevő minden öt perc múlva. Ha vércukorszintjét csökken túl alacsony, a CGM figyelmezteti Önt egy riasztás.

Ügyeljen arra, hogy mindig van egy gyors hatású szénhidrátot veled, mint a gyümölcslé vagy szőlőcukor, így lehet kezelni a csökkenő vércukorszint mielőtt mártogatós veszélyesen alacsony.

keresse fel orvosát