hidrokodon és pszeudoefedrin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást használata közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. Ha a tünetek nem javulnak, vagy ha azok rosszabbodnak, forduljon orvoshoz.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha már használta a MAO-gátló (MAOI), mint Eldepryl®, Marplan®, Nardil® vagy Parnate® az elmúlt 14 napban.

A túladagolás tünetei közé tartozik: erős szédülés vagy gyengeség, légszomj, lassú szívverés vagy a légzés, görcsök, és a hideg, nyirkos bőrt. Abban az esetben, túladagolás, hívja fel orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer lehet szokásformáló. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik olyan jól, ne használja többet, mint előírt adagot. Hívjon orvost utasításokat.

Ez a gyógyszer is szédülést vagy álmosságot. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; egyéb vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer; gyógyszert görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt e gyógyszerek bármelyikét használata közben ezt a gyógyszert.

A narkotikumok hosszú ideig okozhat súlyos székrekedés. Ennek megakadályozása érdekében, kezelőorvosa közvetlen, hogy a hashajtók, igyon sok folyadékot, vagy növelje a rost az étrendben. Feltétlenül kövesse az utasításokat gondosan, mert a folyamatos székrekedés vezethet komolyabb problémákat.

A gyógyszer használata közben terhes okozhat újszülöttkori elvonási tüneteket a újszülötteket. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a gyermek az alábbi tünetek: kóros alvási mintázat, hasmenés, láz, magas hangú sírás, ingerlékenység, remegés vagy reszketés, hányás, fogyás, vagy nem hízik.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.