hepatitis A és B vakcinák: mit kell tudni

Mik hepatitis A és B?

Az megfizethető Care Act, számos egészségügyi biztosítási tervek nyújt ingyenes a gyermekek megelőző ellátási szolgáltatások, beleértve a szűrések, oltások és szűrővizsgálat. Tudj meg többet.

Egészségbiztosítási Központ

Mik a tünetek?

Sokan hepatitis nincs tünet. De ha igen, akkor lehet, hogy láz, fáradtság, hányinger és az étvágytalanság. A gyermekek súlyos hasi fájdalom és hasmenés.

Hogyan lehet ezeket a vírusokat?

Hepatitis A rendkívül fertőző. Tudod kap ez a szoros kapcsolatba, akinek megvan, vagy szennyezett étel vagy víz.

Lehet kapni a hepatitis B érintkezés útján testnedvekkel, mint a vér, sperma, valaki, aki azt, akár megosztva a személyes tárgyak, mint a borotva, vagy fogkefével. Azt is kap ez a megosztás szennyezett tűket használnak intravénás kábítószerek, és testékszerek és tetoválások adott tűkkel, amelyek nem steril. Nők hepatitis B is adja át a babák szülés közben. Ha nem kap a betegség alkalmi kapcsolatot.

Amikor a felnőttek kap hepatitis B, ez általában rövid távú fertőzés. De kb 90% -a született csecsemők, hogy lesz egy hosszú távú fertőzés.

Szükségem van a hepatitis A és B vakcinák?

Meg kell szereznie a hepatitis A vakcinát, ha

Meg kell szereznie a hepatitis B vakcinát, ha

Lehet kapni a vakcinák külön, de van még egy kombinált oltóanyag, amely védelmet nyújt mindkét hepatitis. Ez adott három vagy négy adag több hónap alatt.

Ne én a gyerekeknek szükségük van a vakcina?

Igen. Minden babák kell oltani a hepatitis B születéskor, és a hepatitis A évesen 1.

Mik a mellékhatások a vakcinák?

A legtöbb ember nincs. Lehet érezni, fájó és észre némi bőrpír az injekció helyén.

Ki ne kapjon a vakcina?

A hepatitis A vakcina nem adható gyermekeknek alatti 1 éves. Nem értem, vagy az A vagy a B vakcina, ha már volt súlyos allergiás reakció után egy adag vakcina, vagy ha allergiás a készítmény bármely összetevőjére való. Beszéljen orvosával, ha súlyos allergiás.

FORRÁS

CDC: “FDA jóváhagyását a kombinált hepatitis A és B vakcina”, “Hepatitis A kérdések és válaszok a nyilvános”, “Hepatitis B Kérdések és válaszok a nyilvános”, “Hepatitis A vakcina információ nyilatkozat”, “Viral Hepatitis-Hepatitis a Information “,” Viral Hepatitis-B Hepatitis Information “,” a hepatitis a és a vakcina, hogy megakadályozzák azt: Fact Sheet szülőknek “,” Hepatitis B és a vakcina, hogy megakadályozzák azt: Fact Sheet szülőknek. ”

A World Health Organization: “Hepatitis A”, “B Hepatitis”