hashajtó (orálisan) leírása és márkanevek

Orális hashajtók szájon át szedhető gyógyszerek ösztönzése székletürítés, hogy enyhíti a székrekedést.

Számos különböző típusú orális hashajtók és működnek különböző módokon. Mivel a használati utasítás eltérő az egyes típusú, fontos tudni, hogy melyik szed. A különböző típusú orális hashajtók közé tartoznak

Kanadai Márkanév

Tömeges-jából-Bulk-hashajtók nem emésztett hanem elnyeli folyadékot a belekben, és megduzzad, hogy egy puha, terjedelmes széklet. A bél ezután stimulált normál esetben a jelenléte a terjedelmes tömeget. Néhány nagy hashajtók, mint a psyllium és poiikarbofiit lehet az orvos által előírt hasmenés.

Hyperosmotics-hiperozmotikus hashajtók ösztönözze a bélmozgást merítve vizet a bél a környező szövetekre. Ez egy lágy széklet tömegét és a megnövekedett bél kereset.

Három fajta hiperozmotikus hashajtók szájon-sós, a laktulóz, és a polimer típusok

Kenőanyagok-kenőanyag hashajtók, például ásványi olaj, szájon ösztönözze székletürítés által bevonat a bél és a széklet tömegét vízálló film. Ez tartja a nedvességet a székletben. A széklet puha marad, és annak az áthaladást megkönnyíti.

Kapszula, folyadékkal töltött, folyadék, kapszula, tabletta, rágótabletta, Tablet, olaj, szirup, Flake, Felfüggesztés; Por felfüggesztése, ostya, granulátum, por, por oldatos emulzió, Kit, Gum, Solution; Tablet, bélben oldódó bevonattal; Tablet, Késleltetett felszabadulás; Packet

A stimulánsok-stimuláns hashajtók, más néven kapcsolati hashajtók, ösztönözze a bélmozgást hatva a bélfalon. Ezek növelik az izom-összehúzódások, hogy mozognak a széklet tömegét. Stimuláns hashajtók kedvelt típusú hashajtó öngyógyítás. Azonban azt is nagyobb valószínűséggel okoznak mellékhatásokat. Az egyik stimuláns hashajtók, dehidrokólsav, is fel lehet használni kezelésére bizonyos feltételeket az epeutak.

Székletlazítók (bőrpuhító) -Stool lágyítók ösztönözze a bélmozgást, segítve folyadékok keverednek a széken, és megakadályozza a száraz, kemény széklet tömegek. Ez a fajta hashajtó elhangzott, hogy nem okoz székletürítés, hanem lehetővé teszi, hogy a beteg, hogy egy székletürítés erőlködés nélkül.

A diéta fontosságáról

Összeesküvéseket Számos olyan termék létezik, hogy lehet kapni a székrekedés, amely több mint egy típusú hashajtó. Például egy termék tartalmazhat egyaránt a széklet lágyító és egy stimuláns hashajtó. Általában a kombinált termékek lehetnek nagyobb valószínűséggel okoznak mellékhatásokat, mert a többszörös összetevőket. Ezen túlmenően, lehet, hogy nem nyújt előnyt tartalmazó termékeket csak egy típusú hashajtó. Ha szed kombinációja hashajtó, hogy bizonyos tudja a helyes használatát, és óvintézkedéseket, melyek a különböző összetevőket.

Allergia

A legtöbb hashajtók (kivéve sóoldat hashajtók) lehet használni, hogy enyhülést

Pediatric

geriátriai

Terhesség

Saline hashajtók több korlátozott felhasználása és lehet használni, hogy gyors eredményeket

Szoptatás

Hashajtók állnak mind over-the-counter (OTC) és az orvos előírása szerint.

gyógyszer kölcsönhatások

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, psyllium hidrofil mucilloid használják egyes betegeknél a következő betegségek

egyéb kölcsönhatások

Szedő betegek psyllium hidrofil mucilloid a magas koleszterinszint

Hashajtók kell használni, hogy a rövid távú enyhítésére csak, ha másképp az orvos utasítása szerint. A megfelelő étrend tartalmazó szálastakarmány (teljes kiőrlésű kenyér és gabonafélék, korpa, gyümölcs, zöld, leveles zöldségek), a 6-8 teljes pohár (8 uncia mindegyik) folyadékok naponta, és a napi testmozgás a legfontosabb fenntartani az egészséges bélműködést . Továbbá, az egyének, akik a székrekedés, ételek, mint a sütemények, pudingok, cukor, cukorka, sütemény és sajt is, hogy a székrekedés rosszabb.

Hogy bizonyos egészségügyi szakember tudja, ha bármilyen speciális diéta, mint például az alacsony nátriumtartalmú vagy alacsony cukortartalmú étrend. Egyes hashajtókat nagy mennyiségű nátrium, cukrok bennük.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Hashajtók nem adható fiatal gyerek (6 éves korig), kivéve, ha az orvos által előírt. Mivel a gyerekek általában nem lehet leírni a tüneteket nagyon jól, hogy ellenőrizni kell az orvos előtt adott hashajtó. A gyermek egy állapotban van, ami más kezelést. Ha igen, hashajtók nem segít, és az is okozhatja a nem kívánt hatásokat, vagy hogy a feltétel rosszabb.

Ásványolaj nem adható fiatal gyerek (6 éves korig), mert a forma tüdőgyulladás lehet belélegzése által okozott olajcseppek a tüdőbe.

Továbbá, biszakodil tablettákat nem adható gyermekeknek 6 éves korig, mert ha rágják okozhatnak gyomor irritációt.

Ásványi olajat nem hozza ágyhoz kötött idős személyek, mert a forma tüdőgyulladás lehet belélegzése által okozott olajcseppek a tüdőbe. Továbbá, stimuláns hashajtók (pl biszakodilnak vagy casanthranol), ha azt túl gyakran, ronthatja gyengeség, a koordináció hiánya, vagy szédülés és kábultság.

Egyéb egészségügyi problémák

Polietilén-glikol 3350 abba kell hagyni, ha hasmenés jelentkezik, különösen idős személyek ápolási otthonokban.

Adagoló

Bár hashajtók gyakran használják a terhesség alatt, bizonyos fajta jobb a többinél. Székletlazítók (bőrpuhító) hashajtók és a tömeges hashajtók valószínűleg használják a leggyakrabban. Ha ön használ egy hashajtó terhesség alatt, ne feledje, hogy

Hashajtók tartalmazó Cascara és danthron átjuthat az anyatejbe. Bár az összeg a hashajtó, a tej általában azt gondolják, hogy túl kicsi, hogy problémát okoz a baba, az orvos meg kell mondani, ha azt tervezi, hogy az ilyen hashajtók. Egyes jelentések azt állítják, hogy a hasmenés okozták a csecsemő.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban bármelyik következő nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, a változás néhány más gyógyszerek szedése, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

A biztonságos és hatékony használatát a hashajtó

A mindenféle hashajtók, legalább 6-8 pohár (8 uncia mindegyik) folyadékok kell venni minden nap. Ez segít, hogy a széklet lágyabb.

Azoknál a betegeknél, hashajtók tartalmazó ömlesztett képző összetevő

Azoknál a betegeknél, hashajtók tartalmazó széklet lágyító (bőrpuhító)

Azoknál a betegeknél, hashajtók tartalmazó hiperozmotikus összetevő

Azoknál a betegeknél, hashajtók ásványi olaj

Azoknál a betegeknél, hashajtók tartalmazó stimuláns összetevő

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolás

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Ne vegyen bármilyen hashajtó

Ha azt észleli, hirtelen székelési szokások megváltozása, vagy funkció, amely hosszabb, mint 2 hétig, vagy hogy megtartja visszatérő ki- és bekapcsolásával, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt egy hashajtó. Ez lehetővé teszi, hogy az oka a problémát meg kell határozni, mielőtt még súlyosabbá válhat.

A “hashajtó szokás” -Laxative termékek indokolatlanul sokan. Ez a gyakorlat gyakran vezet függését a hashajtó hatása, hogy készítsen egy székletürítés. Súlyos esetekben túlzott bizonyos hashajtókat okozott idegkárosodás, az izmok és a szövetek a belek és a bél. Ha bármilyen kérdése van a készítmény alkalmazásával hashajtók, kérdezze meg kezelőorvosát.

Sok hashajtók gyakran tartalmaznak nagy mennyiségű cukrot, szénhidrátok, és a nátrium. Ha van egy kis cukor, alacsony kalóriatartalmú, vagy alacsony nátriumtartalmú diéta, kérdezze meg az egészségügyi szakember, mielőtt egy hashajtó.

Azoknál a betegeknél, hashajtók ásványi olaj

Nagy adag ásványi olaj okozhat némi szivárgás a végbélbe. A használata abszorbens betétek vagy csökkenés dózisra lehet szükség, hogy megakadályozzák a szennyeződés, a ruházat.

Ne vegye ásványi olaj 2 órán belül a széklet lágyító (bőrpuhító hashajtó). A széklet lágyító növelheti a mennyiségű ásványi olaj felszívódik.

Azoknál a betegeknél, hashajtók tartalmazó stimuláns összetevő

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.