hashajtó (orálisan) leírása és márkanevek

Kanadai Márkanév

Orális hashajtók szájon át szedhető gyógyszerek ösztönzése székletürítés, hogy enyhíti a székrekedést.

Számos különböző típusú orális hashajtók és működnek különböző módokon. Mivel a használati utasítás eltérő az egyes típusú, fontos tudni, hogy melyik szed. A különböző típusú orális hashajtók közé tartoznak

Tömeges-jából-Bulk-hashajtók nem emésztett hanem elnyeli folyadékot a belekben, és megduzzad, hogy egy puha, terjedelmes széklet. A bél ezután stimulált normál esetben a jelenléte a terjedelmes tömeget. Néhány nagy hashajtók, mint a psyllium és poiikarbofiit lehet az orvos által előírt hasmenés.

Hyperosmotics-hiperozmotikus hashajtók ösztönözze a bélmozgást merítve vizet a bél a környező szövetekre. Ez egy lágy széklet tömegét és a megnövekedett bél kereset.

Kapszula, folyadékkal töltött, folyadék, kapszula, tabletta, rágótabletta, Tablet, olaj, szirup, Flake, Felfüggesztés; Por felfüggesztése, ostya, granulátum, por, por oldatos emulzió, Kit, Gum, Solution; Tablet, bélben oldódó bevonattal; Tablet, Késleltetett felszabadulás; Packet

Három fajta hiperozmotikus hashajtók szájon-sós, a laktulóz, és a polimer típusok

Kenőanyagok-kenőanyag hashajtók, például ásványi olaj, szájon ösztönözze székletürítés által bevonat a bél és a széklet tömegét vízálló film. Ez tartja a nedvességet a székletben. A széklet puha marad, és annak az áthaladást megkönnyíti.

A diéta fontosságáról

A stimulánsok-stimuláns hashajtók, más néven kapcsolati hashajtók, ösztönözze a bélmozgást hatva a bélfalon. Ezek növelik az izom-összehúzódások, hogy mozognak a széklet tömegét. Stimuláns hashajtók kedvelt típusú hashajtó öngyógyítás. Azonban azt is nagyobb valószínűséggel okoznak mellékhatásokat. Az egyik stimuláns hashajtók, dehidrokólsav, is fel lehet használni kezelésére bizonyos feltételeket az epeutak.

Székletlazítók (bőrpuhító) -Stool lágyítók ösztönözze a bélmozgást, segítve folyadékok keverednek a széken, és megakadályozza a száraz, kemény széklet tömegek. Ez a fajta hashajtó elhangzott, hogy nem okoz székletürítés, hanem lehetővé teszi, hogy a beteg, hogy egy székletürítés erőlködés nélkül.

Összeesküvéseket Számos olyan termék létezik, hogy lehet kapni a székrekedés, amely több mint egy típusú hashajtó. Például egy termék tartalmazhat egyaránt a széklet lágyító és egy stimuláns hashajtó. Általában a kombinált termékek lehetnek nagyobb valószínűséggel okoznak mellékhatásokat, mert a többszörös összetevőket. Ezen túlmenően, lehet, hogy nem nyújt előnyt tartalmazó termékeket csak egy típusú hashajtó. Ha szed kombinációja hashajtó, hogy bizonyos tudja a helyes használatát, és óvintézkedéseket, melyek a különböző összetevőket.

A legtöbb hashajtók (kivéve sóoldat hashajtók) lehet használni, hogy enyhülést

Saline hashajtók több korlátozott felhasználása és lehet használni, hogy gyors eredményeket

Hashajtók állnak mind over-the-counter (OTC) és az orvos előírása szerint.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, psyllium hidrofil mucilloid használják egyes betegeknél a következő betegségek

Szedő betegek psyllium hidrofil mucilloid a magas koleszterinszint

Hashajtók kell használni, hogy a rövid távú enyhítésére csak, ha másképp az orvos utasítása szerint. A megfelelő étrend tartalmazó szálastakarmány (teljes kiőrlésű kenyér és gabonafélék, korpa, gyümölcs, zöld, leveles zöldségek), a 6-8 teljes pohár (8 uncia mindegyik) folyadékok naponta, és a napi testmozgás a legfontosabb fenntartani az egészséges bélműködést . Továbbá, az egyének, akik a székrekedés, ételek, mint a sütemények, pudingok, cukor, cukorka, sütemény és sajt is, hogy a székrekedés rosszabb.

Hogy bizonyos egészségügyi szakember tudja, ha bármilyen speciális diéta, mint például az alacsony nátriumtartalmú vagy alacsony cukortartalmú étrend. Egyes hashajtókat nagy mennyiségű nátrium, cukrok bennük.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák